נגישות
נגישות

קצת אחרת: מתכון לעראייס דג בבייגלה ירושלמי

לפעמים אפשר לקחת גם את המאכלים הפשוטים ביותר כמו הבייגלה הירושלמי, ולהפוך אותו למנה מיוחדת וטעימה בלי יותר מידי עבודה. המתכון לעראייס של בין המטעים יוכיח לכם שלא צריך הרבה כדי לעשות אוכל טוב ומפתיע ממרכיבים פשוטים

מגזין REST מסעדות בירושלים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 22/11/2018, 0:00
תאריך עדכון: 22/11/2018, 10:24
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מרכיבים פשוטים, מנה טעימה. עראייס של בין המטעים (צילום: אסף קרלה)

דגים זה עולם ומלואו. מגוון המתכונים והמאכלים שכוללים בתוכם את מאכלי הים הוא אינסופי, לכן שקיבלנו את המתכון המפתיע של מסעדת מסעדת בין המטעים לעראייס, הופתענו לגלות את הייחודיות שלו -  לא בשיטת ההכנה המורכבת או בכמות המצרכים היוצאת דופן אלא דווקא בפשטות שלו  שילוב דג טרי וטוב עם בייגל ירושלמי פריך - כמה פשוט, ככה חכם. בניגוד לקבב הדגים שעושים על האש ושמים בפיתה, כאן הדג מתבשל בתוך הבייגל, כך שמצד אחד הוא מקבל את הקריספיות של הלחם ומצד שני את הטעמים הנפלאים של הדג. מסעדת בין המטעים, ששוכנת בקיבוץ רמת רחל הפסטורלי בירושלים, מציעה לכם אווירה קיבוצית נוסטלגית בין מטעי הקיבוץ והבריזה הירושלמית שתמיד פותחת תיאבון ומרגיעה את הנפש. עם האווירה הנעימה והשקיעות המרהיבות -  תוכלו ליהנות מארוחה משפחתית או מפגש חברים באווירה קיבוצית אותנטית. אז עד שתגיעו לבקר, נסו את המתכון של המקום למנה קלילה וטעימה במיוחד שתשמח את כל המשפחה. בהצלחה.

מצרכים:
1/2 ק"ג דג ים מפולט
2 בצלי שאלוט בינוניים קלופים
2 שיני שום קלופים
צרור כוסברה (כל העלים מופרדים מגבעול)
צרור נענע (כל העלים מופרדים מגבעול)
צרור פטרוזיליה (כל העלים מופרדים מגבעול)
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
גרידת לימון מלימון שלם
מלח לפי הטעם
בייגלה ירושלמי טרי
אריסה איכותית
לימון כבוש טחון (עדיף ביתי)

אופן הכנה:
1. חותכים את הדג לקוביות ומכניסים למעבד מזון יחד עם יתר המרכיבים.
2. טוחנים את כל המרכיבים עד למרקם אחיד אך מעט גס.
3. את הבייגלה חותכים באמצע, מורחים מצד אחד אריסה ומהצד השני לימון כבוש. ממלאים בשכבה נאה של דג, וסוגרים.
4. מורחים מעט שמן משני הצדדים ומניחים על רשת מנגל (כמובן שניתן גם על מחבת) - על אש בינונית. הופכים מספר פעמים עד שתערובת הדגים מתבשלת ומקפידים שהבייגלה לא נשרף. מומלץ להגיש לצד טחינה לבנה ועלי כוסברה רעננים. בתיאבון!

בין המטעים, רמת רחל, 053-9383512

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תפוח אדמה מוקרם (אילוסטרציה מתוך unsplash)
נתח בשר ב- EVE (צילום: באדיבות המקום)
פרויקט ותפריט קדרות במסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)
מרק ראמן של מסעדות פריים (צילום: דניאל לילה)
סלט ירקות ובשר ברוזה (צילום: באדיבות המקום)
פלטת בשרים של מסעדת רובינשטיין (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת אדום בירושלים  (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת אנג'ליקה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי