נגישות
נגישות

ערב קיץ איטלקי בפרונטו

נתחיל מהסוף: טארט דבש מלוח, סקאלופס עם מולים אסקביצ'ה, מנה קלאסית של רביולי תירס ואספרגוס ופתיחה של סשימי אינטיאס. פרונטו היא האהובה הנצחית, שתמיד רוצים לחזור אליה

מגזין REST מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
אביגיל חריש

אביגיל חריש

תאריך פרסום: 28/08/2017, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פרונטו של רפי אדר עברה כבר את חצי היובל. במיקום המעולה שלה על רחוב הרצל פינת שדרות רוטשילד, השף דייויד פרנקל מנצח על המטבח הפתוח, אליו אנחנו מסתכלים בחצי עין לאורך כל הארוחה, ונפעמים מהמנגינה הקולינרית שבוקעת משם. 

את הארוחה התחלנו עם כוס יין לבן דונה פוגאטה "סור סור". טעמנו, אהבנו את המתיקות העדינה שלו והזמנו שתי כוסות. פתיחה נהדרת לערב קיץ, כשבחוץ מהביל וכאן בפרונטו קריר ושמח. 
אהובה שרוצים לחזור אליה. פרונטו
אנחנו יושבות על הבר, מפטפטות. מאחורינו דיוקנאות מרשימים של הצייר אורי ליפשיץ ז"ל. מאיר אריאל שם, גם אריק איינשטיין ועוד אייקוני תרבות ישראליים. עיצוב ותאורה חמים משלימים את האווירה בעזרתה של מוסיקה שקטה ברקע. 

ברמן מקצוען, שמצליח גם ללמוד רפואה במקביל, מציע לנו להתחיל מהקל אל הכבד. אז לקחנו פתיחה מרשימה של סשימי אינטיאס טרי, שחגג על הצלחת עם גבעולי ברוקולי, גרניטה יוגורט, למון גראס, שמן עירית וג'ינג'ר. חרפרף, רענן, טעמים עדינים של יוגורט וזיקוק טעם בעזרתו של שמן העירית. 
רביולי תירס ואספרגוס. קלאסית
רשמנו הצלחה כבירה עם מנה מדויקת, והמשכנו עם רביולי תירס ואספרגוס. כאן הטעמים עוברים לאגף ה'מנחמים'. התירס החם עם קריצה אל הסתיו, בצק רביולי דק ועדין במיוחד, שמרקמו מחליק אל תוך הפה ונמס שם חיש קל. הרביולי נעשה בתוך חמאת לימון ושמן זיתים שחורים. הצלחת היפהפייה הזו, עם האספרגוסים הירוקים-ירוקים, היא יצירת אמנות. מנה קלאסית ואהובה על קהל הסועדים, שיצאה מהתפריט וחזרה אליו, לשמחתנו.

המנה הבאה שהזמנו היא האנילוטי גורגונזולה. אנילוטי אווריריים עם קרם וישיסואז (כרישה, בצל, שומר ותפוחי אדמה), קרמבל פרושוטו ושמן פיסטוק. מנה עם טעמים עדינים וטוויסט נהדר של הקרמבל פרושוטו. איטלקי למהדרין. 

את הסקאלופ שמרנו לסוף. הם הגיעו צרובים, עם כרישה בגריל, קרם בטטה ומולים אסקביצ'ה (בכבישה עדינה). הסקאלופס היו שמנמנים ועדינים. השתלבו נהדר עם הכרישה וקרם הבטטה, ומעט חמצמצות בטעמם של המולים השלימה את טעמי המנה. 
אניילוטי גורגונזולה וקרמבל פרושוטו
התחייבנו לעצמנו להפסיק בשיא, אך כששמענו שטארט הדבש התפריט, שינינו כיוון והזמנו מתוק לסוף. 
טארט דבש מלוח
אז כן – טארט דבש מלוח, שלא נמצא כאן כדרך קבע בתפריט. אם תתפסו את היום שבו הוא נמצא – בבקשה אל תחמיצו. אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיצא לי לטעום.

פרונטו, הרצל 4 פינת שדרות רוטשילד, תל אביב. 053-9429656 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
פרונטו בתל אביב

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ההפתעה של אזור השרון: זויה גריל בר
ארנצ'יני פטריות ופרמזאן של ראיסה (צילום: באדיבות המקום)
סושי של יוקו סושי בר (צילום: באדיבות המקום)
בראנץ' במסעדת ארצי (צילום: עידן גור)
שולחן במסעדת סרפינה תל אביב (צילום: באדיבות המקום)