נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
הגיע הקיץ, חלפו הסופות, אשר שטפו וערבלו את מי הים התיכון, וממשרד הבריאות אומרים לנו שכבר מותר לאכול דגים. נפלא. אבל איפה קונים אותם? ואיך בוחרים?
או, אז ככה, קודם כל איפה. ההימור הטוב ביותר הוא בשוק. שם הסחורה הטרייה ביותר ומשם גם רוב מקומות הקנייה האחרים (סופרים...) קונים. התחבבו על הבסטיונר הנראה כעסוק ביותר (ועל כן תחלופת דגיו גבוהה היא) ומהר מאוד תיהפכו למיני-מומחים.

ועכשיו לבדיקות הטריות. דבר ראשון ואחרון וכמעט כל התורה זה הריח. ריח ים נעים ולא ריח "של דג". דגים חולים, זקנים או לא טריים מסריחים מדג. עור הדג צריך להיות מתוח וחלק. קמטים או כל סימני רפיסות מעידים, שוב, על בעיתיות. גם על העיניים אין לפסוח.

אם קונים אתם פילה, אל תתביישו לגעת. על הבשר להיות מבריק, בעל צבע "טוב". סימנים כהים בקצוות מעידים כי עבר זמנו של הנתח. בלחיצה על הבשר להיות נוקשה אך אלסטי. עליו לחזור מיד לצורתו המקורית לאחר "דחיפת אצבע".

ובסוגיית האיזה, עצה אחרונה. בדר"כ, ככל שבשר הדג כהה יותר, כך טעמו רך ושמנוני. חובבי הדיאטות - לכו על הבהירים.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דני קליין

אתה בא לבירה?
הסביצ'ה הפרואני
Humus-Chips-Salat
לנפגש העיוור המתחיל
מיכאלה. היה יופי.
לונדון-תל אביב
שלום, אני נוסע
העיר מתה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר