נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email


אני מעדיפה אותו קודם כל אדום. מצב הצבירה לא משנה. תות הוא תות גם אם הוא חתוך, מעוך או מרוסק . מה אתכם?
בגבינה לבנה, שמנת או קצפת? ביין או במיץ תפוזים? בסלט פירות או מסוכר על שוקולד חם? ואולי באמבטיה? האגדה מספרת שמאדאם ( מילה יפה לזונה ) טאליאן הצרפתייה אהבה לרחוץ את גופה במי תותים. הבריטים מדווחים שסלסלת התות הראשונה שמגיעה למדפי החורף ברשת מרקס אנד ספנסר נמכרת במכירה פומבית.

ידעתם שהתות משתייך למשפחת הוורדיים ואפשר לגדלו בערוגה בגינה או באדנית במרפסת? שווה לנסות. גם נראה טוב בפריחה וגם נפלא בטעם טבעי ללא הורמונים משבשי טעם. בישראל שלנו מגדלים זנים שיובאו מקליפורניה. תחילת העונה בדצמבר במחירים מחרידים שיורדים לקראת מרץ- אפריל וסיום העונה במאי- יוני.

טיפ לפורחים- יש מספר לא מבוטל של אנשים שפורחים מתות שדה. אפשר לנטרל את הצרה הזו אם משרים את הפרי לכמה שניות במים רותחים לפני האכילה.
בכל מקרה יש כאן מעט קלוריות, רק 26 ב- 100 גרם ושפע ויטמינים, בהם C, ו- A וגם ויטמינים מקבוצת B., הרבה אשלגן, ברזל וסידן.

מה דעתכם על קונפיטורה ביתית?

קונפיטורה היא ריבה עם נתחי פירות. חכו שהמחירים ירדו ועשו לכם ולחברים קילו וחצי של מעדן ביתי בצנצנות זכוכית.
בשלב הראשון מעקרים את הצנצנות: מכניסים צנצנות נקיות ומכסים מתאימים לסיר עם מים ומרתיחים 10 דקות. מניחים הפוך על גבי מגבת נקייה. ייבוש סופי יהיה בתנור על גבי תבנית עם הפתח כלפי מעלה ב - 100 מעלות ל- 10 דקות.

החומרים:
מיץ מלימון אחד.
1 ק"ג סוכר לבן.
1 ק"ג תותים שטופים חתוכים לחצאים ללא כיפת הירק והעוקץ.
אופן ההכנה:
מניחים בסיר שכבות של התותים והסוכר ומכסים במגבת נקייה ל - 5 - 6 שעות לפחות.
מסירים את המגבת ומוסיפים את מיץ הלימון.
מדליקים אש קטנה ומרגע זה לא עוזבים את המטבח לשעה הקרובה.
בוחשים עם כף עץ עד שהסוכר נמס.
מגבירים את האש ובוחשים בהתמדה בערך חצי שעה.
אל תזניחו את הבחישה, ראו הוזהרתם - המרקם עלול להישרף.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
שתי דרכים טובות לבחירה:
1. טובלים בתנועה סיבובית כף מתכת בסיר . הטיפות צריכות לצנוח כבדות ושטוחות.
2. מניחים כף מהריבה על צלחת קרה למספר דקות. דוחפים עם האצבע ממרכז הצלחת לפינה. צריכים להופיע קמטים על המרקם.

הסירו את הסיר מהאש. תנו לריבה להתייצב כעשר דקות והעבירו אותה לצנצנות.
ראשית כדאי לכסות בניילון נצמד ואחר כך לסגור היטב עם מכסה .

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר