נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
טיפים למדורה - שאול בן אדרת "קימל"
1. את כל סוגי המאכלים למדורה יש להכין כשהם עטופים בנייר כסף.
2. אם שמים אוכל במדורה, חשוב שיהיו את או מגרפה בהישג יד, כדי למשוך אותו החוצה.
3. באותו חוט הברזל עליו קשורים תפוחי האדמה, ניתן להשחיל גם בטטות, חצילים, בצלים ועוד.
4. על מקל שבקצהו מסמר, אפשר לשפד בננה בציפוי סוכר, או אננס בציפוי שכבת סוכר עבה, או אפילו מרשמלו מצופה סוכר. המגע עם האש יצור קרמל, שיעטוף את הפרי בשכבה טעימה ופריכה.
5. אם משתמשים בבשר המשופד על שיפודי עץ, כדאי להשרות את השיפוד
במים לפני ששמים את הבשר. כך יחזיק השיפוד מעמד לזמן רב יותר ולא יישרף.
6. אפשר להכין פופקורן בתנאי שטח: עוטפים את גרעיני הפופקורן עם שמן בתוך שקית אלומיניום ומניחים במרחק 10 ס"מ מהאש.
7. כדי לא לזרוק כמויות בשר, הכמות היא 400 ג' לאדם רעב במיוחד!
8. הקפידו תמיד להניח דלי מים לידכם.
9 . לא לשכוח תאורה.
10. והחשוב מכל - להקפיד ולהביא שקיות זבל כדי לזרוק את השאריות לפח ולהשאיר את השטח נקי.

טיפים למדורה/השף אריק בונפיס "רומי קפה" צומת דרור
1.לבנות את המדורה באופן מודולארי, כדי שבשלב מסוים ניתן יהיה להעביר את הגחלים למנגל.
2.למדורה כדאי להצטייד באת חפירה להוצאת הגחלים, מנגל עם ידיות כדי שניתן יהיה להרימו אחרי ששופכים את הגחלים, סמרטוטים להרמת כלים וחפצים חמים ובקבוק מים לויסות חום הגחלים.
3.בשלב הבנייה של האש, יש לעשות סימון של מעגל אבנים, מעין מעגל בתוך מעגל, כדי שנדע בדיוק היכן כל המאכלים ולא נצטרך לחפשם בחושך.
4.לחפור בור באדמה רחוק מהאש, למלאו בגחלים ולהעמיד 3 ברזלים כמשולש למעין מנגל מאולתר.

מאכלי בשר במדורה:
5.להכניס לסיר יציקה כבד שמן, קוביות חזה אווז מעושן ,בצל ושעועית לבנה שהוכנה מראש. לתבל במעט מלח ופלפל וטבסקו/צ'ילי חריף למי שמעוניין. להשאיר על האש למשך 1-1/5 שעות עד שהופך לרביכה ולאכול על פרוסת לחם עם בצל ירוק טרי.
6.לקחת נתח בשר מס' 4-5 גדול ולסגור בתנור למשך 1.5 שעות על חום 180 מעלות. במדורה, לחפור בור של 20 ס"מ ולשים גחלים מהמדורה. לסגור ברשת ולהניח את הבשר על הרשת למשך שעתיים תוך כדי סיבובו.
7.לקחת שוק עז מרוח בשום, שמן זית ועשבי תיבול. לעטוף הכל בעלי בננות למצב אטום, לחפור חור באדמה של 40 ס"מ ולמלא בגחלים. להניח את השוק על הגחלים ולשפוך את הגחלים . לכסות עם העפר למשך 3 שעות.
8.לחתוך פרוסות חצילים לאורך כל החציל ולעטוף גבינה צהובה פרומעז בחציל. להניח על מגש חד פעמי ולשים על הגחלים עטוף בנייר כסף למשך 1/2 שעה.
9.פאיאה - לחפור גומחה של 20 ס"מ, ולהניח את הפחמים עד לשפת הגומחה. על זה להניח לבנים ועליו את הפאיאה. לחמם בסיר מעט שמן, קוביות בצל, קציצות בקר קטנטנות מטוגנות סגורות בתנור. להוסיף אורז לפי הגודל (אורז עגול ביחס 1:1.5 של מים) ולתת לו לבעבע. להוסיף זעפרן, מלח, פלפל ולכסות בנייר כסף עד שהאורז מוכן.

ברושט - שיפוד בניחוח צרפתי/מסעדת קימל
מצרכים
1/2 ק"ג קוביות פילה בקר בגודל 2*2 ס"מ
למרינדה:
1 בקבוק יין קברנה
בוקה גרני-זר תבליני ריח
4 בצלצלי שאלוט חתוכים ל-4 רבעים
2 שיני שום פרוסות
2 כפיות סוכר חום
מלח פלפל
אופן ההכנה
להשרות את קוביות הבשר למשך שעתיים במרינדה, להשחיל על שיפוד ולצלות בגריל.

סאלטימבוקה - שיפודי עגל בסגנון איטלקי/מסעדת קימל
מצרכים (4 מנות)
4 פילה עגל אסקלופ במשקל 1/2 ק"ג סה"כ
4 שיני שום כתושות
4 כפיות עלי סלרי קצוצים
4 כפיות פיסטוקים טחונים
150 ג' חזה אווז
8 עלי מרווה
1 כפית שמן זית
1 בצל קצוץ
פלפל גרוס/מלח אטלנטי לפי הטעם
אופן ההכנה
פורסים את העגל על נייר אפיה, ומניחים עליו את פרוסת הפרושוטו. שמים על כל אחת מהחתיכות 2 עלי מרווה, שן שום אחת כתושה, 1 כפית עלי סלרי, 1 כפית פיסטוקים טחונים. לגלגל לרולדה ולפד על שיפוד. להבריש מדי פעם את הבשר בשמן זית בזמן הצליה.

ברביקיו אמריקאי/מסעדת קימל
מצרכים
1 ק"ג ספר ריבס/שפונדרה
לרוטב הברביקיו:
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 כוס דבש תמרים
4 יח' גמבה אדומה שנקצצה דק
כוסברה טרייה קצוצה היטב
1/2 ל' יין אדום
250 ג' קטשופ איכותי
1/2 כף כוסברה טחונה יבשה
פלפל שחור/מלח
2 כפות סוכר חום
2 ראשי שום טרי כתוש
2 כוסות מים
3 ענפי טימין
2 פלפלוני צ'ילי
אופן ההכנה
מבשלים את הבשר על האש במשך שעתיים לפני הצליה.
להכנת הרוטב: מכניסים את כל החומרים לרוטב לסיר. מבשלים 1/2 שעה על אש נמוכה מאוד עד לצמצום לכדי מחצית הכמות.
בזמן הצלייה, מברישים את הבשר ברוטב כל הזמן, עד להכנתו המלאה. צולים על אש נמוכה מאוד כדי שלא ישרף הסוכר.

שיפוד בנוסח דרום אמריקאי/אריק בונפיס "רומי קפה"
מצרכים
20 שרימפסים קלופים
צלחת מלאה פירורי לחם טחונים דק - לטבילת השרימפסים
מיץ משני לימונים
צלחת מלאה קמח - לטבילה
3-4 ביצים טרופות - לטבילת השרימפסים
אופן ההכנה
קולפים את השרימפסים ומשאירים את הזנבות האחוריים, מקמחים מכל הצדדים, מטבילים בביצה ובפירורי הלחם. משפדים אותם בצורת האות C - שתי יחידות על שיפוד עץ קטן (אפשר להרטיב את השיפוד כדי שלא ישרף). מניחים על הגריל עד שצבעו הופך לאדום כתום. טובלים בתוך הלימון ומגישים.

שוועה - בשר על האש/שמעון דרעי מוסקט אירועים
מצרכים (5 מנות)
1 ק"ג בשר טחון
100 ג' שומן כבש טחון
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
צרור כוסברה קצוצה
תערובת תבלינים יבשים:
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אופן הההכנה
מערבבים הכל לעיסה חלקה. יוצרים קציצות שטוחות, משחילים על שיפוד ומניחים על המנגל. במהלך הצליה זורים את תערובת התבלינים על הקציצות.



  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר