נגישות
נגישות

הטרנד שהשתקע: מסעדות סושי ברחבי הארץ

מסעדות אסיאתיות אימצו אותו אל ליבן; סושיות נפתחו כאן בלי הכרה, והכי מפתיע – הסושי כאן כדי להישאר, והוא כבר יודע שהוא לא סתם טרנד. לכבוד יום הסושי הבינלאומי סקרנו 10 מסעדות שמתמחות בסושי – מהצפון, דרך המרכז וירושלים ועד הדרום

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
שרון שגב
תאריך פרסום: 18/06/2015, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חשבתם שהוא יתגלגל מכאן הלאה, חשבתם שיימאס לנו מקומבינציות שנשמעות כמו קללות ביפנית, אבל האמת היא שהסושי הצליח לעשות בישראל מה שהרבה טרנדים אחרים נכשלו בו – הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו. הוא מככב בכל המסעדות האסיאתיות, אך יותר מזה – הוא זכה למסעדות סושי שמתמקדות רק בו, ואפילו לרשתות שמהללות אותו.

ובעצם אין סיבה שלא. מדובר באוכל קליל, בריא יחסית, לא יקר בטירוף (למרות שיש לו מנעד מחירים די גדול), והוא כל כך אסתטי, שחייבים לצלם אותו לפני שנוגסים בו. הסושי הוא אחד המאכלים הורסטיליים והמעניינים שעשו עלייה.

צפון
סוגוי – מעיין ברוך
על קצה המזלג: פירוש שם המסעדה ביפנית הוא 'מדהים', וזו התחושה שהחבר'ה כאן רוצים להעביר לסועדים. המסעדה נמצאת ב'גן הצפון' בקיבוץ מעיין ברוך שנמצא בעמק החולה. אפשר לשלב עם טיול באזור, ומתאים גם למשפחות.
מה בתפריט: אם הגעתם בהרכב גדול – יש קומבינציית סושי של 36 יחידות (159 ₪) שיכולה לסדר אתכם, בתוספת אחת ממנות הווק. יש גם וריאציה מעט שונה של סושי, שמגיע בתוך דפי אורז. כדאי לנסות. הילדים יכולים להשתלט על חטיפי עוף או נודלס עוף.
סוגוי, גן הצפון, מעיין ברוך. 053-7106883
סוגוי במעיין ברוך
מאי ווק – נשר
על קצה המזלג: נפתחה בשנת 2007 ומאז מהווה אלטרנטיבה מעולה לסושי ולאוכל אסיאתי בנשר והסביבה. תפריט יצירתי ומאוד גדול, כך שכל אחד יכול למצוא בו את הנישה שלו.
מה בתפריט: עסקיות לאורך כל היום. עסקית סושי שכוללת מרק/אגרול, סלט סיני ורול סושי תעלה לכם 58 ₪.
מאי ווק, התעשייה 8, נשר. 053-9426938

מרכז וירושלים
טאיה - קדימה
על קצה המזלג: האסיאתית הלוהטת של אזור השרון. התפריט האסיאתי בניצוחו של השף ירון שנבל, ועל תפריט הסושי אמונה השפית היפנית קיו אוקדה. מנות סושי איכותיות וקולעות, בלי תוספות מערביות כמו גבינות וכיוצא בזה, למעט רול אחד שהתפרע.
מה בתפריט: 'השף המשוגע' – רול של טרטר בקר עם טונה אדומה צרובה, ספייסי מיונז, שומשום ועירית (46 ₪). עסקיות צהריים בין 12:00-15:00 – 15% הנחה על כל התפריט.
טאיה, האופה 1, קדימה. 053-6130912
טאיה. צילום: יחסי ציבור
סושי בר בזל - רמת השרון
על קצה המזלג: הסניף הרמת-שרוני של סושי בר בזל התל אביבית. המסעדה מחזיקה בליין של סושי טבעוני. אין ספק שהחבר'ה כאן יודעים לתת לסושי את הכבוד המגיע לו, ומשתמשים בכל קשת חומרי הגלם היפניים הקלאסיים. סוגים רבים של דגים ופירות ים משולבים בתפריט.
מה בתפריט: אחד מתפריטי הסושי הגדולים שנראו כאן בארץ. רול עם סרטן שריון רך, רול עם צדפות ואיקורה. היצירתיות כאן חוגגת. יש עסקיות בארבע רמות מחירים שונות.
סושי בר בזל, סוקולוב 111, רמת השרון. 053-9442907
סושי בר בזל. צילום: באדיבות המסעדה
בוזי סושי – רחובות
על קצה המזלג: מסעדת סושי כשרה בלב ליבה של רחובות. תפריט סושי נאה במיוחד, עם קומבינציות שוות. יש טייק אווי ומשלוחים.
מה בתפריט: קומבינציה 'מפוארת' של 23 יחידות ב-68 ₪. שווה. אם בא לכם גם מנות מהווק – יש כאן מבחר עשיר של מוקפצים ומנות אורז.
בוזי סושי, הרצל 185, רחובות. 053-9443098
בוזי סושי. צילום: באדיבות המסעדה
בונסאי ירושלים
על קצה המזלג: המיקום המעולה של בונסאי (מול מלון ממילא), הופך אותה אוטומטית למוקד עלייה לרגל. תוסיפו על זה אוכל מצוין וקיבלתם מקום שחוזרים אליו בכל טיול במרכז הבירה.
מה בתפריט: מתוך סקרנות, שווה לנסות את הרול במבה, שאין בו ממש במבה, אלא חמאת בוטנים. ברול יש טמאגו, וטופו עטוף בראנץ' ירוק, וגם מלפפון, גזר ושיטאקה. 28 ₪. מעבר לבמבה, יש כאן רולים עתירי דמיון. יש אפילו רול אפוי על הגריל במעטפת בצק עלים. שימוש בחומרי גלם כמו חזה אווז, אגוזי קשיו וחזה עוף. מקום שמאפשר לכם להתפרע עם הטעמים ולנסות דברים חדשים.
בונסאי, משה דיין 170, ירושלים. 053-9371377
בונסאי בירושלים. צילום: באדיבות המסעדה
תל אביב
סושי גרין
על קצה המזלג: מסעדת סושי כשרה עם תפריט סושי ענקי וקומבינציות רבות מספור.
מה בתפריט: עסקיות בין 12:00-18:00 בכמה רמות מחיר. מגשי סושי למסיבה. יש גם מנות אסיאתיות כמו פאד תאי, אגרול, סלטים סיניים ועוד.
סושי גרין, קרליבך 23, תל אביב. 053-9444041

יוקו סושי
על קצה המזלג: גם בפלורנטין אוכלים סושי, וכיאה לנורמות בסביבה – רמת המחירים סבירה ביותר. אם אתם מתעצלים להגיע, יש שירות משלוחים לסביבה.
מה בתפריט: קומבינציה צמחונית של 30 יחידות תעלה לכם 79 ₪. אם תרצו את זה עם דגים, תשלמו 89 ₪ על קומבינציה של 32 יחידות.
יוקו סושי, פלורנטין 5, תל אביב. 053-9444010

דרום
סן שיי – באר שבע
על קצה המזלג: נמצאים בעיר העתיקה בבאר שבע, שם היא פועלת כבר שש שנים.
מה בתפריט: מומלץ - צ'יזי קריספי רול המורכב מסלמון סקין מטוגן, חסה, שמנת ובצל ירוק, ועטוף בפתיתי טמפורה; סן שיי רול - דג לבן מטוגן בטמפורה ופטריות שיטאקי ברוטב טריאקי.
סן שיי, קק"ל 46, באר שבע. 053-8093181

מיו סושי – גדרה
על קצה המזלג: מיו סושי מגדירה את עצמה כ'יפנית אותנטית' ומעידה על שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר לסושי שלה.
מה בתפריט: רול עם כבד אווז עטוף בחלבה, נענע, פקאן וקרם שוקולד – 67 ₪. רול אנטרקוט, אבוקדו, שיטאקי, עטוף קריספי בטטה – 37 ₪.
מיו סושי, הרצל 7, גדרה. 053-9366541

תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: סוגוי סושי. צילום: באדיבות המסעדה

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח