נגישות
נגישות

סיטי גריל נתניה: אוכל קווקזי ושיפודים נפגשים

אירקלי גונשווילי, מתמודד מאסטר שף רק הזכיר לנו את מה שכולנו כבר יודעים - האוכל הגרוזיני והקווקזי הופך בשנים האחרונות ללהיט של ממש. מסעדת סיטי גריל בנתניה מפארת את המטבח הקווקזי- אזרי ומשתפת במתכון של סלט חצילים וטחינה עם טוויסט מקפיץ

המלצות קולינריות המסעדות של rest
נעם פרל
תאריך פרסום: 01/04/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 המיטב של הקווקז בסיטי גריל. צילום: באדיבות המקום

אחרי שני עשורים בתחום הקולינריה בארץ החליטו הבעלים של סיטי גריל, שהגיע הזמן להביא טעימה מהמטבח האזרי, מאזרבייג'ן. הקונספט - מטבח קווקזי ואווירה אינטימית ויוקרתית. בלב המטבח במקום מונח גריל גחלים, עליו נצלה הבשר האיכותי והטרי, המוגש יחד עם מגוון סלטים טריים בעבודת יד.

מה זה בעצם אוכל אזרי? ובכן, המטבח האזרי מתמקד בבישול של בשר וירקות. הבשר העיקרי הוא כבש וטלה, והוא לרוב משולב עם פירות חמוצים כמו שזיף, דובדבנים, רימונים וכדומה. אזרביג'אנים משתמשים בעיקר בירקות שנמצאים מעל הקרקע, ביניהם אספרגוס, ארטישוק, אפונה ושעועית, ובשלל אגוזים. גם בצל ירוק, כרישה, לימון, שמיר וטרגון מאפיינים את המטבח הייחודי הזה, שהופך כל מנה מסורתית, לחגיגה של ממש בצלחת.

 הבשר מנצח בתפקיד ראשי. צילום: באדיבות המקום

תיבול סודי ומנות מסורתיות מפתיעות

בתפריט המסעדה תוכלו למצוא מגוון רחב של מנות ייחודיות, ביניהן מנות ראשונות: דולמה, עלי גפן ממולאים בבשר בקר טחון (47 שקלים), כיסוני תפוחי אדמה בתיבול נענע (35 שקלים), דושפרא, כיסוני בצק במילוי בשר בקר טחון בתיבול נענע (49 שקלים) וקוטאב, מאפה קווקזי אותנטי ממולא בשר בקר (44 שקלים).

בבחינת העיקריות, תוכלו לבחור בין גובורמה, תבשיל בקר ופירות יבשים (56 שקלים) או טבאקה, עופיון שלם במרינדת הבית (66 שקלים) וכמובן ממגוון רחב של שיפודים על האש, כמו אנטריקוט, צלעות כבש, קבב עוף, פרגית וגם פילה של דג סלמון או דניס (58-130 שקלים), הכול בתיבול קווקזי סודי, שיחד עם זאת, מתאים ואהוב מאוד על החיך הישראלי.

"המנות הקווקזיות אצלנו הן להיט" מעיד סימון, מנהל העבודה במקום. "אנשים מגיעים במיוחד כדי לטעום ואין דבר מהנה יותר מאשר לראות את התגובות שלהם למנות שלנו, התגובות שיגרמו להם לחזור הנה שוב ושוב ולהנות גם ממגוון האלכוהול שלנו, שמחמיא בצורה מופלאה למנות המסורתיות, בדיוק כמו באזרבייג'ן".

 דג טרי פלוס תיבול סודי. צילום: באדיבות המקום

מתכון לסלט קיצי ומרענן
כאמור, למסעדה בר סלטים עשיר וברוב טובם, הם החליטו לחשוף את המתכון לסלט הנמכר ביותר שלהם שהוא אמנם אינו קווקזי בהגדרה, אך טוויסט האגוזים שבו לא משאיר שום לקוח אדיש. אז קבלו אותו, סלט החצילים והטחינה של סיטי גריל:

מתכון לסלט חציל בטחינה (4 סועדים):

מצרכים:
2-3 יחידות של חציל בלאדי
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
מלח גס
פלפל שחור
50 גרם אגוזי מלך
צרור בצל ירוק
פטרוזיליה
טחינה גולמית

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
2. חותכים את החציל לרצועות
3. ממליחים את החציל כדי להוציא את המרירות ונותנים לו 15 דקות של מנוחה
4. שוטפים היטב ומפזרים על מגש
5. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל
6. מכניסים את החציל ל-18 דקות בתנור, או עד שהוא משחים ומתרכך. נותנים לו להתקרר ומתחילים עם הטחינה
7. מוזגים למעבד מזון חצי כוס טחינה, שליש כוס מים, 2 כפות מיץ לימון, 4 -5 קוביות קרח,  צרור פטרוזיליה, מלח ופלפל. מפעילים את מעבד המזון לכמה דקות עד שמגיעים למרקם של טחינה מעט סמיכה
8. שופכים על רצועות החציל טחינה ומגלגלים
9. מסדרים יפה בצלחת ומפזרים בצל ירוק. לסיום מזלפים מעט טחינה לקישוט ומפזרים מעל שברי אגוזים

בתאבון!

סיטי גריל - גיבורי ישראל 32, נתניה, 053-7933210

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
סיטי גריל בנתניה
053-2536854

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
החורף כאן: מתכון לקרמבו אמיתי
אריא מציגה: מזרח תיכון חדש
טשקנט: מנפלאות המטבח האוזבקי
רוזה מציגה: אש ותימרות עשן
אמנות הדגים: מסעדת 4SEA בהרצליה פותחת קיץ
בציר 66: הגרסה הצרפתית והכשרה בגליל
פאפי צ'ולו: פיצרייה ואווירה במרכז תל אביב
מסעדת AKLATY חיפה: בואו לאכול איתי בכרמל
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח