נגישות
נגישות

מתכון לנתח אסאדו בתנור ורוטב צ'ימיצ'ורי משגע

מתלבטים איזו מנת בשר להכין בפסח? אל תחשבו יותר מדי - נתח איכותי של אסאדו, השרייה שתקנה לו עוד עסיסיות ורוטב צ'ימיצ'ורי שכולם יבקשו לקחת הביתה. כך תעשו את זה נכון

מגזין REST חגים המסעדות של rest
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 14/04/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור) תנו לתנור לעשות את העבודה הקשה. נתח במסעדת בישיקיו (צילום: עידן גור)

לצד אווירת החג המפוארת ותחושת המשפחתיות החזקה שפסח מביא איתו, חייבים להודות בכיף הכי גדול שכוללת התקופה – אוכל, אוכל ועוד קצת אוכל. חלק בלתי נפרד מהתפריט בימים אלה הוא כמובן הבשר על כל גווניו, שיוגש בליל הסדר ולאורך חול המועד כמעט בכל בית. צלוי, צרוב, בתבשיל או בתנור – עם ישראל אוהב בשר ופסח זה רק תירוץ להשקיע בו וליהנות ממנו כמה שיותר. מסעדת בישיקיו ממשמר איילון, עסק משפחתי שמתמחה ביישון ועישון משובח של בשרים, הסכים לגלות לנו כמה סודות על הכנת נתח אסאדו ביתי כמו שאלוהי הקרניבורים התכוון. המשימה, בניגוד למה שנוטים לחשוב, היא לא מאוד מסובכת, וסוד ההצלחה טמון בעיקר באיכות הנתח, הקפדה על זמנים וכמובן שידוך ראוי של רוטב צ'ימיצ'ורי אמיתי שיאזן את השומניות ויקפיץ את החוויה. שימו לב שאת שלב השריית הנתח ניתן לבצע בבירה כהה (אם אינכם מקפידים על כשרות לחג) או ביין אדום כשר לפסח. טיפ שלנו – שמרו את המתכון קרוב-קרוב ושלפו אותו בכל חג או מאורע שמצריך חגיגה.

מתכון לאסאדו בקר עם רוטב צ'ימיצ'ורי
מצרכים לנתח
נתח אסאדו עם עצם\בלי עצם במשקל 3-4 ק"ג (מומלץ להזמין מהקצב מראש)
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל

מצרכים לצ'ימיצ'ורי
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
בצל לבן בינוני
גמבה אדומה
1 פלפל צ'ילי
3 כפות חומץ בן יין
חצי כוס חומץ רגיל
חצי כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 שיני שום קצוצות

נתחים במסעדת בישיקיו (צילום: עידן גור) מתכון של מומחים. נתחים במסעדת בישיקיו (צילום: עידן גור)

הוראות הכנה
1. מטפלים באסאדו: לוקחים את הנתח ומשרים למשך הלילה בבירה סטאוט כהה, או ביין אדום עד לכיסוי הנתח.
2. למחרת בבוקר מוציאים את הנתח מן המשרה ומנגבים קלות. מושחים אותו בשמן זית ומפזרים בנדיבות מלח ופלפל.
3. בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות מכניסים את הנתח למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את התנור ל 150 מעלות למשך כ-5 שעות עד שהבשר מתרכך לחלוטין ומתחיל להתפרק בקלות מהעצם.
4. מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח כ-20 דקות.
5. פורסים בנדיבות מהבשר המתפרק ומפזרים צ'ימיצ'ורי מלמעלה עם מעט מלח גס.
6. הכנת הצ'ימיצ'ורי: קוצצים היטב את כל המרכיבים – פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן, גמבה אדומה, פלפל צ'ילי ושום.
7. מערבבים עם החומץ והשמן, מתבלים בעדינות ומניחים לכל התערובת לנוח כחצי שעה לגיבוש הטעמים. מוסיפים על הנתח ומתענגים מהחוויה. בתאבון.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
בישיקיו במשמר איילון
הזמנת שולחן

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר במסעדת אדום (צילום: באדיבות המקום)
פנקייק אוראו של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
בשר בחוות צוק המעדניה (צילום: יתיאל ציון)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)