נגישות
נגישות

הסיפורים מאחורי המנות של מסעדת מנואל בפתח תקוה

בטטה לוהטת מתנור האבן, שווארמת דג עסיסית ומתובלת וקינוח קוקילידה מפורסם שבאים בשבילו במיוחד - מסעדת מנואל האיטלקית באם המושבות עם כל הפרטים הטעימים שמאחורי מנות הדגל במקום

מגזין REST מסעדות במרכז המסעדות של rest
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 02/01/2019, 0:00
תאריך עדכון: 21/01/2019, 12:43
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 אוכל איטלקי היישר מפתח תקוה. מסעדת Manuel (צילום: באדיבות המקום)

מי לא אוהב מטבח איטלקי? פיצות לוהטות, פסטות טריות, רטבים מענגים וירקות ים תיכוניים הפכו לאבני יסוד בחשקים הקולינרים של כולנו, ותמיד באים במקום כשמתחשקת ארוחה הגונה ומנחמת. בישראל אולי לא חסר נציגות מהז'אנר, אך אם כבר יוצאים לאכול בחוץ, כדאי לבחור במקום שעושה את זה כמו שצריך, ומארח כל הרכב במקצועיות ולבביות. בפתח תקוה הכתובת די ברורה, שכן מסעדת מנואל מקפידה לספק את המכלול של אוכל טוב, טעמים מארץ המגף ואווירה משפחתית חמה שלא מתיימרת ומתאימה לכולם. לצד מנות קלאסיות שמאפיינות את המטבח, מציעה מנואל כמה פרשנויות קצת אחרות, שמספקות עניין לסועדים עם טאץ' של מקומיות והרמוניה ישראלית. ביקשנו מהשף מוריאל מימון לספר לנו על המנות הללו, וחזרנו עם תיאבון לעוד ביקור במקום. סיפורן של 4 מנות דגל באיטלקיה הכשרה של אם המושבות.

בטטה צלויה בתנור אבן, עם סוכר מקורמל, לצד שמנת חמוצה וסלט אורוגולה

"תוך כדי בניית התפריט חשבנו על יצירה של מנה עם טעמים שכולם אוהבים במינימום מרכיבים אבל עם איזון ושלמות. היה לנו מאוד נכון לשלב את המתיקות של הבטטה והשמנת החמוצה שמעדנת אותה. כחלק מעידון המנה הוספנו את סלט האורוגולה המרענן שמתובל עם מעט מיץ לימון ושמן זית. השילוב הזה יצר לנו מנה מאוד פשוטה להכנה אבל כזאת שפוגעת בטעם של כולם".

שווארמה ים - רצועות של דג לבן צרובות במחבת עם יין לבן, מיץ לימון ותערובת תבלינים על פוקאצ'ה. מוגש לצד סלט שוק טרי מעט טחינה גולמית ופטרוזיליה קצוצה

"את שווארמת הים הכנסנו לתפריט אחרי שהיא התחילה לרוץ אצלנו כמנת ספיישל, ומאוד מהר קיבלנו החלטה שזאת מנה שחייבת להיכנס לתפריט הקבוע של המסעדה. זאת מנה שמביאה טעם מאוד ישראלי שמחמיא למטבח הים תיכוני שלנו. אנחנו מגישים אותה בייחודיות שלנו, בצלחת מפנקת שעושה תיאבון, מתאימה לרוח המקום ומתמקמת עם הזמן כמנת דגל צבעונית ומבוקשת."
 נכנסה במהירות לתפריט הקבוע. שווארמה ים ב-Manuel (צילום: באדיבות המקום)

פסטה ים - פסטה טרייה עם קוביות דג ים צרובות על מחבת, מתובלות בשום, שאטה לימון, יין לבן, ציר ירקות ונגיעת שמנת

"הפסטות הטריות אצלנו במנואל הן מביצים טריות כמובן, וניתן להרגיש זאת בטעם העשיר וגם בצבע. מנת הים שלנו היא שילוב מיוחד בין טעמים של דג טרי ואיכותי לבין הפסטה המענגת ושאר חומרי הגלם שמוסיפים לה עדינות, אך עם זאת דומיננטיות של טעמים. מדובר באחת המנות המובילות שלנו במסעדה, ואנחנו ממליצים לנסות אותה בכל שולחן שמגיע להתארח".

קוקילידה - עוגיות מרנג במילוי קרם שוקולד לבן מוגשת עם כדור טראפלס, קראמבל קקאו גלידת ווניל קצפת ורוטב טופי

"בדיוק כמו מנת השווארמה גם הקוקילידה הייתה מנת ספיישל, ובתקופה מאוד קצרה היא גרמה לכל הלקוחות שלנו להתפעל ממנה עד כדי כך שלא הייתה לנו ברירה והכנסנו אותה לתפריט הקבוע של המסעדה. המנה היא מאוד שוקולדית אבל גם לא מתוקה מידי ולכן לא נמאס לאכול ממנה. אין ספק שזאת מנה שתכנס גם לתפריט החדש שאנחנו עובדים עליו בימים אלה".
 לא נמאס לאכול ממנה. קוקי לידה ב-Manuel (צילום: באדיבות המקום)

Manuel – מטבח איטלקי, גיסין אבשלום 7, פתח תקווה, 053-4245800

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
Manuel  - מטבח איטלקי בפתח תקווה
053-4245800

יוגורט עם גרנולה ופירות (צילום: באדיבות מותג Teka)
כתבת תקנון תחרות וולנטיינס 2019 ברסט (תמונה: shutterstock)
מרק בשר תימני של יאמן סטריט רחובות (צילום: באדיבות המקום)
פסטיבל סיפורי מרק באשדוד. ניש סטודיו שף (צילום: דנה מאירסון)
רול סושי בנורי נתניה (צילום: באדיבות המקום)
פיצה בשמריהו פיצריה ופסטריה (צילום: באדיבות המקום)
סלט פפאיה טבעוני של ניטן תאי (צילום: יהונתן בן חיים)
מאפה במסעדת לחם בשר (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי