אם אתם עדיין סבורים שכל מה שיש לאשדוד להציע בתחום הקולינרי הן כמה מסעדות דגים ובזה מסתיים הסיפור, ככל הנראה לא ביקרתם בעיר הנמל כבר לא מעט שנים. בנוסף למסעדות הדגים המפורסמות ולסניפים של הרשתות המובילות בישראל, נפתחו בשנים האחרונות לא מעט מסעדות באשדוד שבהחלט מצדיקות נסיעה מיוחדת לאחת הערים היפות בישראל. בכתבה שלפניכם ריכזנו עשר מסעדות מומלצות. 

בני הדייג – מסורת מפוארת מהים
על המקום: היה זה רק עניין של זמן עד שרשת מסעדות הדגים המפורסמת תכה שורשים גם באשדוד. הסניף הצעיר והכשר, השישי במספר, מציע לצד מנות הדגים ופירות הים שעליהן גאוות הרשת, גם מבחר מנות בשריות אטרקטיביות. בנוסף, מוגשים במקום תפריט ילדים עשיר ומגוון קינוחים מפתים. 
דגימות מהתפריט: קציצות דגים מטוגנות על מצע טחינה (45 שקלים), קרפצ'יו דג לבן עם קוביות אבוקדו, תפוז דם ובלסמי (47 שקלים), לברק אפוי (120 שקלים), צלעות טלה על מצע פירה ורוטב ציר בקר (150 שקלים).
בני הדייג, הגדוד העברי 5, אשדוד. 053-9383924
 בני הדייג
וינו דל מאר – ספרדית אותנטית
על המקום: בחוף הים הצפוני של אשדוד תמצאו מסעדת שף ים-תיכונית השואבת השראה מהמטבח הספרדי. העיצוב של וינו דל מאר מתכתב עם סגנון העיצוב של מסעדות ספרדיות אותנטיות וכולל אריחים ומרצפות בעיטורים קטלוניים. עבור רבים מהתושבים המקומיים והתיירים, סעודת מלכים בוינו דל מאר מהווה מעין קפיצה קטנה ושמחה לחו"ל. 
דגימות מהתפריט: רשת דייגים (נסיכת הנילוס מצופה וצ'יפס עגול, בליווי איולי לימונענע – 82 שקלים), טרטר טונה אסיאתי (ריבוע של אורז בפנקו, טונה אדומה בעשבי תיבול, יוזו, ,ג'ינג'ר, מיונז יפני וטוביקו – 65 שקלים), שווארמה מוסר ים (פרנה, נתחי דג בתערובת תבלינים, בצל וזוקיני בגריל, כוסברה וטחינה עמבה – 78 שקלים).
וינו דל מאר, מרטין בובר 1, אשדוד. 053-7102145
 וינו דל מאר
גחלים – מסעדת הבשרים האולטימטיבית
על המקום: גחלים היא מסעדת בשרים כשרה הכוללת בר מושקע, רחבה חיצונית ומתחם VIP לאירועים פרטיים ועסקיים. לצד השיפודים המשובחים ונתחי הבשר האיכותיים המוגשים במקום, אתם מוזמנים ליהנות גם ממבחר מנות חומוס ביתי, שלל סלטי בריאות, מגוון תוספות חמות, מנות פסטה, מנות דגים ועוד הרבה הפתעות. במסעדת גחלים ניתן להפיק אירועים מכל הסוגים, בהיקף של עד 100 סועדים.
דגימות מהתפריט: סלט חסות (מבחר חסות העונה בליווי שרי, פטריות, גרעיני חמניות, מוגש עם רוטב ויניגרט הדרים – 28 שקלים), שיפוד נתח קצבים (40 שקלים), עולם של פטריות (מבחר פטריות מוקפצות בשמן זית ועשבי תיבול – 36 שקלים), צלחת שווארמה (45 שקלים).
גחלים, הבנאים 3, אשדוד. 053-9344954
גחלים

 
Sunset BLVD – הוליווד זה כאן
על המקום: מסעדה בעיצוב רענן ומודרני, המזכיר מסעדות אמריקאיות-הוליוודיות. קרוב ל-500 בקבוקי האלכוהול שמפארים את הבר העצום הם רק מרכיב אחד במכלול האלמנטים המרשימים שלוכדים את העין כבר בצעד הראשון במקום. בנוסף, בולטות ספות העור הגדולות, גופי התאורה המיוחדים וכמובן המנות המוקפדות. מדי שני ורביעי מתקיימות במקום הופעות מפתיעות, ועוד נציין כי במקום פועלים ללא הפסקה לא פחות מ-11 ברזים שונים של בירות איכותיות. 
דגימות מהתפריט: חציל שלם בפנקו (בצל ועגבנייה קצוצים, פטרוזיליה, טחינה, צ'ילי ביתי, איולי קארי, סלסת עגבניות, יוגורט ופרמז'ן – 38 שקלים), סביצ'ה מקומי (דניס טרי, ארטישוק, א-לה רומנה, עגבנייה, בצל סגול, זיתי קלמטה, תערובת עלים, קרם אבוקדו, שמן זית ולימון, בתוספת צנימים – 58 שקלים), צמד חרבות (חרב אנטריקוט וחרב פרגית, סלט ותוספת לבחירה – 82 שקלים), שניצל (שניצל דק וענק בפנקו, סלט ותוספת לבחירה – 64 שקלים).
סאנסט בולוורד, מרטין בובר 1, אשדוד. 050-9379400
 SUNSET BLVD
מוזס - פתוח גם בשבת
על המקום: הסניף האשדודי של רשת ההמבורגרים המצליחה אמנם פועל בשבתות, אך רבים מתושבי העיר ישמחו לדעת כי התפריט המוגש בו כשר. במקום מוגשות כל הקלאסיקות האהובות של הרשת, ואם מתחשק לכם לחגוג עם חברים או בני משפחה, באפשרותכם לבחור להפיק את האירוע החגיגי בחדר ה-VIP, המתאים לאירועים בהיקף של עד תריסר סועדים. החדר הפרטי כולל בין השאר מסך ענק, מערכת קולנוע מתקדמת, DVD, מערכת סאונד נפרדת ועוד.   
דגימות מהתפריט: הקסדייה של מוזס (גבינות נמסות, בצל חרוך וצ'יפוטלי עם שמנת חמוצה ופלפלים מתוקים – 39 שקלים), מינימי (שלישיית המבורגרים הכי שווה במוזס, 100 גרם כל אחד. מיני ארטבורגר, מיני בקר קלאסי ומיני חובק עולם מתחלף – 66 שקלים), קראנצ'י בורגר (תערובת בקר קלאסי, מוגש עם סלט קולסלאו ורוטב אלף האיים – 57 שקלים). 
מוזס, מתחם ביג פאשן, אשדוד . 053-9377279
 
נמסטה - זיכרונות מהודו
על המקום: אם המילים "סמוסה", "צ'יקן פקורה" ו"צ'יקן טיקה מסאלה" מעוררות בכם זיכרונות מתוקים מהטיול להודו, טוב תעשו אם תסורו בהקדם למסעדת נמסטה שבאשדוד. הן השף והן צוות הטבחים הגיעו לאשדוד מהודו הרחוקה, מה שמבטיח שהמנות שיוגשו לכם יהיו קרובות למקור כמה שרק אפשר. התפריט הכשר של נמסטה כולל מבחר מנות צמחוניות, וישנן גם מנות המתאימות לילדים. 
דגימות מהתפריט: פקורה ירקות (מבחר ירקות מצופים בקמח חומוס, מטוגנים בשמן עמוק – 28 שקלים), בטטה ווארה (קציצות תפו"א בציפוי קמח חומוס פריך – 16 שקלים), נאן בשר (לחם הודי ממולא בשר ותפו"א, מתובל – 28 שקלים), צ'יקן סגוואלה (נתחי עוף מבושלים ברוטב קארי על בסיס תרד ותבלינים – 55 שקלים). 
נמסטה, הטיילת 20, אשדוד. 053-9442869
 נמסטה
אידי דגים - ותיקה ומעולה
על המקום: אידי דגים היא בין המסעדות המפורסמות ביותר בעיר, וכן אחת הוותיקות שבהן (נוסדה ב-1995). הפריטים הרבים המעטרים את המסעדה משווים לה מראה של מוזיאון ימי, והקרבה לים התיכון מאפשרת לאידי לפנק את הסועדים שלו עם התוצרת הטרייה ביותר של פוסידון. המעריצים המושבעים יאמרו לכם שביקור באשדוד בלי סעודה אצל אידי, הוא לא ביקור. 
דגימות מהתפריט: איקרה (33 שקלים), סלט דודו (42 שקלים), פילה לוקוס על מצע פפרדלה (150 שקלים), פילה מוסר (125 שקלים), כבד עוף עם בצל (85 שקלים), קציצות דגים (95 שקלים). 
אידי דגים, הבושם 6, אשדוד. 053-9443581
 קאזה אונו
קאזה אונו - איטלקיה משפחתית
על המקום: קאזה אונו היא מסעדה איטלקית לא כשרה, המאופיינת באווירה אינטימית ונוף משגע של הים התיכון. המסעדה כוללת 40 מקומות ישיבה סך הכול ומעוצבת בסגנון פשוט וחם, המשדר משפחתיות. המקום פתוח כבר יותר משני עשורים ונהנה מקהל סועדים נאמן שחוזר שוב ושוב כדי ליהנות ממנות מוקפדות שעושות הרבה כבוד למטבח האיטלקי. 
דגימות מהתפריט: שרימפס בחמאה ושום (82 שקלים), טורטליני שרימפס בארבע גבינות (56 שקלים), קלמרי מטוגן (82 שקלים), אסקלופ פילה אלה קרם (סטייק פילה בשמנת, פטריות ויין אדום – 99 שקלים), פפר סטייק (פילה בשמנת, פטריות ופלפל שחור – 99 שקלים). 
קאזה אונו, רוגוזין 74, אשדוד. 053-4293644

>> לעוד מסעדות באשדוד