נגישות
נגישות

53 שנה של אוכל משובח: ארנולד

המסעדה המיתולוגית שהתחילה כצריף קטן עם אוכל בלקני, ממשיכה להציע לסועדים אוכל משובח, אווירה טובה, היצע גדול של אלכוהול ואווירה של בר בסגנון של פעם

מגזין REST מסעדות בתל אביב המסעדות של rest
מעיין שגב

מעיין שגב

תאריך פרסום: 19/11/2015, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשנת 1962 פתח ארנולד בניש את המסעדה הבלקנית שלו בשדרות רוקח של היום. המסעדה מוקמה בצריף עץ, ובכל ערב האירו "גוזניקים" (נרות שטח) את השביל המוביל אליו. התפריט התבסס בעיקר על חצילים, וברבות הימים הפך המקום למפורסם בזכות הבאבא גנוש ושאר סלטי החצילים שלו. בנו של ארנולד בניש הפך את המקום לפאב, ולפני מספר שנים הועבר המשכן לקרבת מקום, ליד בניין הועד האולימפי (באחת הכניסות לפארק הירקון), אך האווירה נשארה אותה אווירה.
השנים עברו (53 ליתר דיוק), ויואב, בנו של ארנולד, כבר העביר את הטיפול במקום לבניו שלו - מייקי ויונתן. מייקי אחראי בעיקר על תפעול המסעדה ביום ויונתן אחראי על הלילות (מישהו צריך להשאיר אותם חמים). 

ובימינו אנו, לא קל למצוא בתל אביב ברים טובים שמציעים, בנוסף למגוון רחב של אלכוהול, תפריט מגוון שלא מבייש מסעדות גורמה.

בארנולד מצאנו את הישועה
לפני שתחלנו לאכול (ואם לומר את האמת, היה קשה לבחור אלו מנות נזמין), החלטנו שמאחר ואנחנו בפאב, מן הראוי שנזמין מעט אלכוהול. חצי גינס קרירה וקטיפתית וכוסית וויסקי עם תוספת של קוביית קרח קטנה (גלנליווט 15, אם תהיתם) היו הבחירות הנכונות עבורנו.

קודם לכל
לחם, קרפצ׳יו פילה ואנטיפסטי ירקות. לחם שיאור דגנים, שהגיע חם עם כדור חמאה חביב בצד וליווה בכבוד רב את שתי המנות הנוספות. קרפצ׳יו פילה בקר עם חתיכות דקות ורחבות של פרמז׳ן, בלסמי, מעט שמן זית ועלי אורוגולה. חתיכות הבשר הנא היו דקות להפליא והשתלבו מצוין עם שאר המרכיבים וממש נמסו בפה.
אנטיפסטי בארנולד. צילום: מעיין שגב
האנטיפסטי הוגש על מצע של רוקפור, גבינת עזים טובה ורוטב סילאן אגוזים. הירקות שהוגשו כללו בצל סגול בשרני, דלעת, שרי וזוקיני. מנה מעולה! כל ירק טופל בדיוק לפי הספר והשתלב בצורה יוצאת מן הכלל עם הרוטב המתקתק ועם הגבינות בעלות הטעם החזק.

אנחנו לא אנשי סלטים כלל וכלל, אבל תמיד מוכנים לנסות דברים חדשים. יואב המליץ על סלט הרוקפור. מסתבר שזו אחת ההחלטות הטובות שעשינו ובטוח נחזור לעוד מנה כזו בקרוב מאוד.

הסלט מורכב מחסה סלנובה, שהיא החסה הכי טובה בעיניי, עלי אורוגולה, פירות העונה (ביניהם פטל אדום ואוכמניות), עגבניות שרי, ואגוזי מלך ברוטב ויניגרט הדרים. המון גבינת רוקפור מגורדת מעל לכל היופי הצבעוני הזה ומעליה בטטה קריספית ומתוקה. קשה לי לתאר במילים את המנה המדהימה הזו, כך שתהיו חייבים ללכת לטעום בעצמכם.
סלט הרוקפור המעולה. צילום: מעיין שגב

לעניין
צלע לבן (ברוטב חמאת שום) וצלעות טלה. צלע החזיר הייתה טעימה, בשרנית וג׳וסית והוגשה עם פלחי תפוחי אדמה רכים ומתובלים קלות. בדרך כלל, כשזה נוגע לחזיר, אני מעדיפה בייקון ונקניקיות, אבל יש קסם לארנולד שפשוט הופך דברים מסתם טעימים למיוחדים ומלאי טעם ואופי. אז הצלע הייתה הצלחה לכל הדעות. אחרי נתח כזה טוב, כנראה שאנסה יותר סטייקים לבנים בעתיד.

צלעות הטלה היו מנת הספיישל, אז לא פספסנו את ההזדמנות לטעום אותן. שתי צלעות עבות וטובות שהוגשו על מצע של פירה חלק וירקות צלויים עם מעט רוטב מתקתק. וואו. הבשר היה אדום מבפנים והיה פס של צריבה מסביב, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים אותו והטעם היה עדין ונעים. עושה רושם שהתיבול העיקרי היה פלפל ומלח (ואנחנו אהבנו את זה - ככה זה לא משפיע על טעם הבשר הטבעי והטוב).
סטייק לבן. צילום: מעיין שגב

כבר נגמר?
היינו שבעים ומרוצים, אך מאחר והאוכל היה הצלחה גדולה, היינו חייבים לטעום גם מהקינוחים של המסעדה. בחרנו קינוח שנשמע די מטורף - מרקיז שוקולד. שוקולד ולרונה מריר, ציפוי שוקולד דולסה קרמלי על קרם פטיסייר פיסטוק. וכן, זה טעים כמו שזה נשמע. קינוח יחיד במינו ודי מושחת. מומלץ בחום לאוהבי השוקולד, והרבה ממנו.

את כל האוכל המדהים שציינו כאן תוכלו למצוא גם בשעות הצהריים בעסקיות משתלמות במיוחד (בדרך כלל מגיעים אנשי עסקים מהאזור וגם בערב, באווירה קלילה וצעירה יותר ואולי עם איזו כוס בירה לטעם). אם אתם מעוניינים לדעת את שמו של השף, שמכין את כל האוכל וחושב כמובן על המתכונים והשילובים, תרצו להודות לאדון אלון ראובן פור שעובד עם ארנולד כבר מספר שנים ויודע בדיוק מה הלקוחות שלו אוהבים ומחפשים.

חשבון בבקשה
חצי גינס - 31 ₪
וויסקי, גלנליווט 15 (מנה) - 50 ₪
לחם - 15 ₪
קרפצ׳יו פילה - 48 ₪
אנטיפסטי ירקות - 42 ₪
סלט רוקפור - 49 ₪
צלע לבן - 79 ₪
צלעות טלה - 130 ₪
מרקיז שוקולד - 46 ₪
סה״כ: ₪490 לארוחה גדולה ומצוינת לשניים

ארנולד, שטרית 6, בניין הועד האולימפי, תל אביב. 03-6484911

* הכותבת היתה אורחת המקום
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

ערב בלי נשכח במשייה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה
חדשה בפתח תקווה: 206 גריל בר
בראנץ בקלארו (צילום: שני בריל)
מנה במסעדת קורדרו החדשה (צילום: ולדי סולו)
פורטר אנד סאנס תל אביב (צילום: באדיבות המקום)
סשימי במסעדת טאיזו (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי