נגישות
נגישות

פרנצ'סקה הקדושה

אחרי קשר קרוב ואוהב עם פרנצ'סקה בראשל"צ, עורכת כרמית מזרחי קליין הכרות עם אחותה הקטנה, פרנצ'סקה ביסטרו, שכישפה אותה באווירה הביתית ובמטעמים האיטלקיים שהיא מספקת

מגזין REST מסעדה ביום המסעדות של rest
כרמית מזרח קליין

כרמית מזרח קליין

תאריך פרסום: 02/10/2007, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כמי שעושה ימים כלילות בחוף הים של ראשון לציון קשה שלא להכיר את מסעדת פרנצ'סקה. לכאורה עוד מסעדה איטלקית, אך זו תהיה טעות לפטור אותה בתיוג הזה, כיוון שמדובר במסעדת איכות שמביאה הרבה כבוד לארץ המגף והופכת אט, אט למוסד.

מאחר שהמסעדה נוחלת הצלחה מסחררת למדי וכראוי למוסד קולינארי שכזה, נולדה לה לפני כשנה אחות - פרנצ'סקה ביסטרו הממוקמת באזור התעשייה הישן של העיר, אזור שממצב את עצמו בשנים האחרונות כמרכז בילוי אלטרנטיבי איכותי.

כבר שנים שאני תוהה מי זאת הפרנצ'סקה הזאת וביום שנכנסתי לפרנצ'סקה ביסטרו הבנתי מיד. המקום מעוצב כביסטרו ביתי עם צלחות מהמאה הקודמת, תמונות שהזמן הצהיב, טפטים על הקירות, תאורה עמומה ותחושה שעוד רגע תגיח איזו מאמא איטלקייה מן המטבח, מאובקת מקמח ומדיפה ניחוח פסטו. במקומה דווקא הגיחה שירי כהן, מנהלת המסעדה, ובנחמדות שכבר לא קיימת במחוזותינו הציעה לסייע לנו לעשות את הבחירות הנכונות – ונכונות הן אכן היו.

בפרנצ'סקה, זה ידוע, פותחים שולחן עם מבחר מטבלים שנועדו לגרות את בלוטות הטעם: ממרח פלפלים, פסטו תוצרת עצמית, טפנד זיתים וכמובן לחמים טריים אפויים בטאבון. בעוד שפתותינו נוטפות פסטו, נישאו אל שולחננו אחר כבוד המנות הראשונות: מולים מוקפצים בחמאה, שום, יין לבן, פלחי לימון ועגבניות שרי; גלילי חציל אפויים בטאבון במילוי גבינת עיזים ופסטו ברוטב מילנזנה וכדורי ריזוטו עם ירקות מוקפצים ברוטב חמצמץ (26-35 ₪).

לאחר שכבר נוכחתי שאיטליה זה לא רק ספגטי הגיעו המנות העיקריות. האחת, ריזוטו פירות ים - תבשיל אורז בחמאה ופרמזן עם פירות ים ביין לבן, ציר דגים, רצועות גזר, זוקיני ועירית (62 ₪), היתה ללא צל של ספק ברמה אחת (לפחות) טובה יותר ממעולה ובתרגום חופשי לאיטלקית - Bravisimo והשנייה, רביולי גבינות ברוטב שמנת רוקפור ועגבניות מיובשות (58 ₪), זכתה גם היא לציון גבוה בכל הקטגוריות. את כל הבצקים עושים במקום וכך זה גם מרגיש.

בשלב זה המפגש עם השף רם חכם כבר היה בלתי נמנע. ניכר היה כי הוא מנצח בהצלחה קולינארית רבה על הביסטרו ועושה זאת באהבה. בעיניים כלות תרנו אחר המלצר שאמור היה לשאת עימו את המנות האחרונות. גם הן לא איחרו להגיע, מונחות להן במגשי סרוויס שכמו נלקחו מאירופה של המאה ה-18. עינינו ברקו מתענוג כשנגסנו בראשונה מביניהן - פסטלים שוקולד – בצק פילו במילוי קרם שוקולד חם בליווי קרם ברולה. עינינו שבו ונצצו כשנעצנו את שינינו בטוליפים – גלילי וופל פריכים במילוי קרם שמנת וניל ברוטב שוקולד ופירות יער (32 ₪).

המסעדה מציעה תפריט מגוון הכולל מבחר פסטות, בשרים, דגים ומאכלי ים. ראויות לציון המנות העסקיות המשתלמות במיוחד שהופכות את החוויה הפרנצ'סקנית לכזו שאינה מכבידה על הכיס ועל הטעם. זהו, מיותר שנכביר עוד מילים.

*הכותבת היתה אורחת המסעדה.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של כרמית מזרח קליין
ארוחה מפסקת
תמיד דופקים את השניצלים
הייה לי חבר
הו סוזאנה
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר
ארוחת ערב במסעדת 206 דגים