נגישות
נגישות

אני ושולה בקיסריה

למרות החשש שימצא את עצמו בוהה במנות מיקרוסקופיות בין עשירים מפונפנים, שמח עודד פשטצקי לגלות כי ב'שולה' כל מנה נדיבה בגודלה, הסלטים טריים, פירות הים והקינוחים מענגים והלקוחות מאושרים

מסעדה ביום המסעדות של rest
עודד פשטצקי
תאריך פרסום: 09/04/2010, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אפשר ללמוד המון על מקום מעצם המיקום שלו ומהשם שנתן לו בעליו. במקרה של מסעדת הדגים, פירות הים והבשר בה סעדתי עם לודי היקר לי באדם, שילוב השם עם המיקום יוצר בלבול. אתם מבינים, מסעדה בשם 'שולה' מעלה בי ניחוחות ביתיים, אווירה לא מעונבת, יחס אישי וחוסר מוחלט של יומרה. מצד שני, המיקום - פארק העסקים קיסריה - מייצר אצלי בראש תמונה של עשירים ועשירות שבאים לאכול מנות מיקרוסקופיות ולהשאיר סכומי כסף שהיו יכולים לכלכל אותי למשך חודש.

כל הדרך למסעדה התעסקנו בשאלה המתבקשת: מה מחכה לנו בשולה, בקיסריה? ואז הגענו. חניתי את הפונטו והופתעתי לגלות שלמרות שהיה זה יום שלישי בשעה שש, זולת לודי וזולתי היו במקום כבר כ-50 סועדים שבאופן כללי נראו די מבסוטים מהחיים, וקיווינו שכמו שאומרים - בקרוב אצלנו.

את פנינו קיבל שחר לופו, הבעלים והמנהל שיחד עם אשתו שרון הקים את אחת מפינות החמד המתוקות ביותר שיצא לי לבקר בהן. הוא הושיב אותנו בשולחן צדדי כדי שנוכל להיטיב להתרכז במנות, וזה בדיוק מה שבאנו לעשות. ביקשנו שלא יבזבז דקה ושפשוט יזרים אלינו מה שיש לו להציע, רק במנות מוקטנות, שנוכל לדגום כמה שיותר.

בעודנו משוחחים עם שחר על הבייבי שלו, 'שולה' (שאחרי בירור קצר הבנו שזה בעצם שם חיבה לדג האנטיאס) החלו למלא את השולחן צלוחיות סלטים ,כמקובל במסעדות דגים ברחבי הגלובוס (או לפחות בישראל). ומה היה לנו שם? איקרה לא פראיירית בכלל, פרחי כרובית מטוגנים ברוטב יוגורט, רצועות סלק מבושל ועירית קצוצה, סלט טאבולה עם קוביות עגבניה מיניאטוריות, סלט גרגרי חומוס רכים וחמימים ברוטב לימוני, סלט כרוב וגזר מתקתק עם נגיעות שמיר, טחינה חלקה ועדינה, תבשיל חצילים פיקנטי ברוטב עגבניות ביתי ולחם שחור.

הבטנו בכל היופי הזה וכבר מביס ראשון מהטאבולה הבנו את העניין. אין כאן יומרות קולינריות מתוחכמות או פלצניות. העניין האמיתי ב'שולה' הוא מידת הטריות הסופר גבוהה של חומרי הגלם, הדיוק בטעמים (לא כמו המסעדות שמגישות 50 סלטי פתיחה בטעם זהה ובצבע דומה) והאווירה. והאווירה אליה מכוונים וקולעים בשולה היא אווירה בה כל אחד יכול להרגיש בבית.

לודי ואני עשינו טעות של מתחילים וחיסלנו את כל קערת הלחם שהוגשה לנו. העניין הוא שעם כל לחמי השאור ואוכמניות מלאות בעיטור מלח ירוק שמגישים לנו לאחרונה במסעדות, כבר שכחנו שאין ולא יהיה כמו לחם שחור פשוט של פעם, כזה שהיינו לוקחים לבית הספר בילקוט וכזה שכל הארץ מזעזעת כשמעלים לו את המחיר. לחם שתמיד היה פה ותמיד יישאר כי הוא פשוט הכי טעים, הכי לא מאיים והכי בא טוב עם איקרה איכותית וכמה גרגרי חומוס מהבילים (אני יודע, נשמע מוזר אבל בא טוב, נסו את זה בשולה).

אז אולי עשינו טעות של חובבנים עם הלחם, אך לא המשכנו לטעות וביקשנו משחר שיוביל אותנו בסבלנות ובאהבה אל העיקריות - ושלא יחשוב אפילו לעשות לנו ריפיל של סלטים (למרות שאני חותם לכם עכשיו, מתבשיל החצילים הייתי יכול לאכול עוד קילו וחצי). שחר, שככל הנראה פיתח קשר טלפתי עם המלצרים שלו, הזיז את הראש ימינה, חייך ומייד הגיעו זוג מלצרים שפינו לנו את השולחן וזוג מלצרים נוסף מייד אחריהם הניח על שולחננו ארבע צלחות שהדיפו ניחוחות שגרמו לנו לסטלה ברמה 8.9 בסולם פשטצקי. אלוהים ישמור – בשביל ניחוחות כאלה שווה להגיע לקיסריה ולא מעניין אותי איפה אתה גר.

את עיקר הריח העניקה מנה של שרימפסים בלק טייגר ברוטב שמנת ורוקפור (77 ₪), ולכן היינו חייבים לנטרל אותה על מנת שנוכל להתרכז גם בשאר. שרימפס קטן ללודי, שרימפסלך לעודדי, חסילוני ללודי, שרצוני לעודדי והופה! המנה הסתיימה ואני יכולתי לבצע את זממי בצלחת בניחותא. השולחן הצדדי החמיא לי עת הרמתי את הצלחת מן השולחן, הגנבתי מבטים אשמים ימין ושמאל וגמעתי את רוטב השמנת והרוקפור בשלוק אחד חייתי ובלתי נשכח.

אוקיי, כשזה יצא מהדרך התמסרנו למנה הנמכרת ביותר במקום, שהשלימה באופן מושלם את שני שלישי הסטלה (22 ₪) שלגמנו - רצועות מושט מטוגנות ופריכות  (69 ₪). רצועות המושט, שקומחו וטוגנו, התפצפצו בפה ונעלמו. המנה הוכרזה כבת הלוויה הטובה ביותר לבירה קרה לאותו ערב ובכלל. הבעיה היא שעוד לא נתקלתי בפלא הכל כך פשוט והכל כך מוצלח הזה עד שפגשתי את שולה.

אבל כמו כל דבר טוב, גם הבירה וגם המושט נגמרו אבל על שולחננו חיכו עוד זוג חוויות בדמות שרימפס ומולים טריים ברוטב חמאה, שום ויין עם ירקות שורש (79 ₪) וריזוטו פירות ים (72 ₪). רוטב החמאה התגלה כפחות כבד ממה שציפינו. לימוני, חלק, בעל ברק ומקיף שרימפס נפלאים ומולים עוד יותר נפלאים, הכל בליווי של כרישה, סלרי, גזרים ועשבי תיבול. תענוג של מנה. הריזוטו היה עשיר במיני שרצים מרובי זרועות, צדפות מרשימות מימדים, טבעות קלמרי וחסילונים והוא היה למעשה הפצצה שחיסלה אותנו סופית.

בדרך כלל המנות מגיעות עם תוספות למיניהן, אך לשמחתנו היה לנו את השכל לוותר עליהן (שמעתי שקרע בקיבה זה דבר מבאס). גם הרטבים של המנות האלו נשלקו לקיבתי מול מבטו המזועזע של לודי, שגינוניו האריסטוקרטיים נלמדים בבתי הספר המובילים לנימוסים והליכות בעולם. "מה אתה רוצה, אני מרגיש כמו בבית", שחתי לעברו בפה מלא שמנת וחמאה. "טוב, לפחות אין סכנה שתיכנס למטבח ותעשה כלים", השיב לי לודי. צודק.

אחרי העיקריות הבטנו בשחר בפנים מותשות ומדושנות וביקשנו דבר אחד - קינוח. שחר הלך להביא לנו את הקינוחים ובינתיים שמחנו להכיר את השף המוכשר של שולה, עידן חלצ'י, שאחראי על התפריט וכמו שמאחורי כל אישה חזקה עומד גבר מפוחד, התברר שעל הטעמים המזרחיים ששולטים בחלק מהתפריט אחראי הסו שף יסים ערידה. הודינו להם על ערב נפלא ואם רק היינו מסוגלים, גם היינו קמים ללחיצת יד אבל ויתרנו מראש. חוץ מזה שהקינוחים כבר נחו על שולחננו.

שלושה טראפלס עבודת יד שנחו על פסיפס שחור לבן של גנאש שוקולד לבן וחלב (24 ₪) ופנה קוטה איטלקית עם רוטב פירות יער (25 ₪). אני התמקדתי בפנה קוטה עטוית גרגרי הוניל, ולודי התמסר לטראפלס הגדולים. גם בקינוחים, כמו בארוחה התגלתה פשטות נטולת יומרות אבל ביצוע מושלם ומענג. אחרי הקינוחים הזמנו שתי מריצות שיוציאו אותנו החוצה בדמות זוג אספרסו קצרים (9 ₪).

בדרך למכונית קלטנו שלא נגענו אפילו בכל הסקציה הבשרית העשירה של 'שולה', לא באנטרקוט ששמו יצא למרחוק, לא בכבדים ברוטב היין האדום ולא בשניצל הדק עדוי הפנקו. למזלנו מחשבותינו באותם רגעים היו איטיות כמו צעדינו ולכן רק בדרך הביתה הצלחנו להבין את גודל הפספוס. החלטנו לחזור בהקדם (ואולי אפילו בפסח, אז במקביל ללחם יוצעו גם מצות) ולתקוף את שולה מהזווית הבשרית. הבטתי במראה האחורית על אורות קיסריה המתרחקים והבטחתי לחזור בקרוב. שולה, חשוב לי שתדעי, אני כבר מתגעגע.

 

* הכותב היה אורח המקום.

* רוצים גם אתם לאכול בשולה? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
שולה בקיסריה
053-9441589

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר