נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

המקום: מסעדת גרינברג, אזורי חן. השעה: שמונה וחצי בערב. האווירה: ערב קולינרי נינוח עם אבא. מצב הרעב: רעבה פלוס.

היה זה יום ראשון סטנדרטי, ואת המאורע הסטנדרטי הזה בחרנו, אבי ואני, לחגוג בארוחת ערב קלה באזורי חן. גרינברג היא ביסטרו-מעדניה שהקים בשנת 2013 היזם והמסעדן צביקי עשת ביחד עם השף אליאב גולדנברג. כמה מטרים ליד שוכנת גרקו – אותה הקימו יחדיו בקונספט של בר אוכל יווני, עם הרבה שמחת חיים, אוזו וצבעים של יוון.

גרינברג היא הדודה המחויטת של גרקו. היא נעימה, ישובה בדעתה, שוקלת ברצינות כל מנה בתפריט ואוהבת רק מותגים. כל המנות בגרינבג משדרות איכות, רמה גבוהה של חומרי גלם והכנה, ושימוש ברכיבים מעניינים כמו הקייל, שמככב בשתי מנות, אם לא יותר.

צביקי עשת רצה מקום שיהיה שילוב של פריז וניו יורק, אך בלי לוותר על האווירה הביתית. הוא בחר להקים את גרינברג ברחוב גרינברג באזורי חן, בתוך מרכז עסקים מקומי, כשהפרמטרים שעמדו לנגד עיניו הם נגישות, חניה בשפע ושטח פתוח מסביב. כך הפכו גרינברג וגרקו לאבן שואבת לתושבי הסביבה, שפוקדים את שני המקומות באופן קבוע, ועוברים מפה לאוזן למקומות רחוקים יותר.

עושה לי וואו. גרינברג. צילום: יונתן בלום
המשימה: לבחור מנות ראשונות
אני ואבי, אנשי משימות אנחנו, לכן מתחנו את הצוואר, הרמנו את התפריט והתחלנו בדיון סוער. שתי המנות שנבחרו לפתוח את הארוחה היו סלט אספרגוס וקיל על שמנת חמוצה וביצה מטוגנת, וקלמארי בגריל עם שמנת חמוצה, כוסברה, עגבניות, צנוניות, שמן זית, לימון ופלפל חריף. שימו לב למוטיב החוזר – השמנת החמוצה. בקונסטלציות מסוימות ובחיבורים הנכונים, השמנת החמוצה לא פחות מפנקת מקרם פרש או מגבינת מסקרפונה. צריך לדעת לחבר אותה למנה הנכונה, והיא עושה לה אפגרייד רציני.

כאן התגלה שידוך מוצלח בשתי המנות, שהיו טעימות ומעניינות כל אחת בפני עצמה. האספרגוס היה צעיר וקריספי, הקייל לא היה מריר ושמח לשבת בכפיפה אחת עם ביצה מטוגנת. המנה השנייה הציגה קלמארים צרובים יופי-יופי, רוקדים עם כוסברה, עגבניות וצנוניות, ומוסרים ד"ש ללימון ולשמנת החמוצה שסגרו להם את הפינה.

המשימה הבאה: לנסות משהו חדש
בין לגימה מהפרוסקו ומהגולדסטאר, בחרנו גם שתי עיקריות: לזניה של תבשיל בקר בבישול איטי, והמנה השנייה התבססה גם היא על קייל (מה לעשות, התאהבנו) – סלט קייל, בטטה, גבינת עזים ועדשים שחורות.

אין ספק שהלזניה שהוזמנה היתה בשורה קולינרית טובה ונכונה. לא עוד בשר טחון, אלא רצועות בקר בבישול איטי עם מתיקות מעודנת וטעמים חזקים, עם כיסוי ראש של שכבת בשמל עננית ונעימה. לזניה מצוינת שחוסלה בטמפו קבוע, כדי לא להשאיר יותר לצד השני. כן, גם בתוך משפחה יש מקום לתחרות.

סלט הקייל קרץ אלינו ואנחנו קרצנו אליו בחזרה. בסלט הזה השתמשו בקייל מסולסל (לעומת במנת האספרגוס, שם היה שימוש בקייל הרגיל והמוכר יותר). סלט נפלא עם טעמי אדמה של בטטה ועדשים שחורות. הסלט ענק ואני מודה שלא הצלחנו לסיים אותו.

בין לבין התרשמנו מהמקצועיות של המלצרים, ממהירות השירות ומהאדיבות שבאמת מקרינה אווירה משפחתית. השירות בגרינברג לא מתאמץ ולא לוקה בחיוכים מאולצים. האווירה נינוחה, המסעדה מלאה מאוד יחסית ליום ראשון בערב, ועיצוב המקום יוקרתי ונעים.

צביקי עשת התחיל את דרכו בעולם המסעדנות לפני שנים רבות. הוא חי בניו זילנד כ-10 שנים והקים 8 מסעדות, היה המנכ"ל של ארקפה ושותף ברשת נובה ג'ויה. השף אליאב גולדנברג מביא איתו 15 שנים של ניסיון, כשההתמחות שלו איטלקית, צרפתית ויוונית. אליאב היה השף הראשי של ספגטים ולאחר מכן של נובה ג'ויה. החיבור המוצלח הוליד את שתי המסעדות, שחיות זו לצד זו בהרמוניה.
הפריים ריב המפורסם. צילום: אנטולי מיכאלו
המשימה האחרונה: למלא את הסנטימטר האחרון שנשאר בקיבה 
לקינוח אכלנו פרופיטרול קלאסי ומשגע, שמילא את אבי באושר גדול. סבתי היתה מכינה פחזניות (בזמנו המילה פרופיטרול היתה פחות זמינה בלקסיקון, והחליפה אותה המילה המוזרה ביותר – פחזנית). מילוי של קרם פטיסייר וסגרנו על שביעות רצון גבוהה.

לגמנו תה וקפה, שוחחנו עוד כמה דקות, הזמנו חשבון והודינו מכל הלב למלצרית על האירוח הנפלא. שאלנו על המעדנייה וגילינו שבגרינברג אפשר גם לקחת הביתה מעדנים כמו גבינות, ממרחים ודליקטסים, סלטים, בשרים מעושנים ועוד; או לחילופין לשבת באחד משולחנות הפיקניק המגניבים שיש בגינה (כל שולחן מקושט ב"גרילנדה" של נורות) באווירת פיקניק רומנטית או סתם חברתית – תלוי בכם.

אגב, אם מתחשק לכם גלידה בסוף הארוחה – גם הגלידרייה במתחם (ג'לטריה) שייכת למשפחת גרינברג-גרקו ומתמחה בגלידה איטלקית משובחה. תנו קפיצה, ואל תשכחו לעבור בגרקו ולהזמין מקום ליציאה הבאה.

מה אכלנו?
פרוסקו – 32 ₪
חצי גולדסטאר – 28 ₪
סלט אספרגוס וקייל – 52 ₪
קלמארי בגריל – 48 ₪
לזניה בקר – 78 ₪
סלט קייל ובטטה – 54 ₪
פרופיטרול – 38 ₪
תה – 12 ₪
קפה – 13 ₪
סיכום חשבון: 355 ₪ לשני אנשים לארוחה משביעה ונדיבה

גרינברג, אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 053-7933473

* כתבה פרסומית

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר
ארוחת ערב במסעדת 206 דגים