נגישות
נגישות

לכבוד ט"ו בשבט: מתכוני קינוחים עם פירות הדר

עוגיות תפוזים ב-10 דקות, טארט אשכולית וקרם לימון עם גבינה – השקדייה פורחת, ט"ו בשבט בפתח וזה הזמן למתכונים מרעננים של קינוחי פירות הדר לכל השנה

המלצות קולינריות מתכונים
עמית ביבר
עמית ביבר
תאריך פרסום: 26/01/2021, 0:00 תאריך עדכון: 27/01/2021, 12:11
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש אנשים שחייבים שהקינוח שלהם יהיה עמוס בשוקולד ויש את אלו של הטעמים הפירותיים. אנחנו לגמרי חלק מאנשי הפירות. אנחנו מתים על הניצוץ החמצמץ בקינוח שלנו, על הפיניש המתוק והקליל לארוחה ועל הטעם העדין והפירותי הזה.

פירות הדר מסתדרים מעולה עם בצק פריך, עם קינוחי גבינה ואגוזים, כעוגיות מפנקות או כעוגה בחושה ואפילו כרוטב לסלט פירות מטריף. לכבוד ט"ו בשבט, קבלו כמה מתכונים שישאיר אתכם עם טעם לביס מרענן נוסף.

4 קינוחים חגיגיים לכל אירוע
מתוק פלוס: מתכונים עם מלא שוקולד

 אם יש לימונים, תעשו איתם עוגה. צילום: שאטרסטוק

קרם גבינה ולימון אישי עם קראמבל פיסטוק – אפרת ליכטנשטט

מצרכים:

לקרם לימון
גרידה משני לימונים
כוס סוכר – 200 גרם
5 חלמונים מביצים מדיום
כוס לימון טרי סחוט (2-3 לימונים, 240 מ"ל)
2 כפות גדושות קורנפלור
100 גרם חמאה חתוכה לריבועים

לקראמבל פיסטוק
חצי כוס קמח – 75 גרם
שליש כוס סוכר – 75 גרם
חצי כוס + כף פיסטוקים – 75 גרם
75 גרם חמאה קרה חתוכה לריבועים

קרם גבינה
250 גרם גבינה לבנה 5%-9%
225 גרם גבינת שמנת של תנובה
250 מ"ל שמנת מתוקה של תנובה
2 כפות מיץ לימון סחוט
גרידה מקליפת לימון שלם
כפית תמצית וניל
6 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

קרם לימון פטנט
1. מכינים כלי ומעליו מסננת גדולה
2. מכניסים לסיר קטן את כל החומרים יחד
המלצה: לטרוף את החלמונים עם הסוכר ראשונים ואחריהם להכניס את השאר)
3. מבשלים הכל יחד בין חמש לעשר דקות על אש קטנה ומערבבים תוך כדי באופן מתמיד, עד להסמכת התערובת.
4. לאחר הסמכה מלאה מסירים מהאש וסננים את התערובת לקערה.
5. מכסים בניילון (צמוד לקרם למניעת היווצרות קרום) ומקררים לפחות 6 שעות, מומלץ להשאיר בקירור לילה שלם.

קראמבל פיסטוק
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מתאימה לתנור בנייר אפייה
2. מכניסים את הפיסטוק למעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.
3. מוסיפים למעבד המזון את שאר החומרים לקבלת פירורים אחידים.
4. מסדרים על נייר האפייה בשכבה אחת אחידה ומכניסים לאפייה של 8 עד 10 דקות, לקבלת קראמבל זהוב קלות.
5. מצננים, מפוררים ומעבירים לקופסה אטומה עד השימוש (נשמר עד חודשיים במקפיא).

קרם גבינה
1. מכניסים לקערה גדולה את שתי הגבינות יחד עם מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל ו-5 כפות אבקת סוכר וטורפים הכל היטב.
2. מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את השמנת עם כף אבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
3. מוסיפים את הקצפת לקערה עם הגבינה בשלוש פעימות מקפלים עד שהתערובת אחידה.

הרכבה
1. לוקחים כוסות קינוח קטנות ושמים 2 כפות קראמבל בתחתית, 2 כפות קרם לימון, 3 כפות קרם גבינה ומעליו כף גדולה של קרם לימון, מכסים בכפית קראמבל.
2. שומרים בקירור עד לזמן ההגשה.

 פירות הדר בטארט אחד. צילום: שאטרסטוק

טארט אשכולית אדומה – מאת עוגיות.נט

מצרכים:

לבצק פריך
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב קר

לקרם שקדים ואשכולית
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר
1 ביצה
1 כף מיץ אשכולית אדומה
קליפה מגוררת מ-1/2 אשכולית אדומה
100 גרם שקדים טחונים
1 כפית קמח

לקרם אשכולית אדומה
3 ביצים L
120 גרם סוכר
75 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
קליפה מגוררת מאשכולית שלמה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
מעט צבע מאכל אדום (לא חובה)

למניפת אשכולית
4 אשכוליות אדומות, מפולטות לפלחים דקים
סירופ סוכר ביחס של 1:1 להמתקה

אופן ההכנה:

בצק פריך
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים בתנועות קצרות ומשטחים לצורת דיסק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את הרינג. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהדפנות ישארו גבוהות ולא יצנחו במהלך האפייה.
6. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כשעה.
7. אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות.
8. מרפדים את הקלתית ביריעת ניילון נצמד או נייר אפייה וממלאים בקטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
9. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
10. מסירים את המשקולות והניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, אך עדיין בהירה.
11. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

קרם שקדים ואשכולית:

  1. בקערה קטנה טורפים יחד חמאה וסוכר לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים ביצה, מיץ וקליפה אשכולית וממשיכים לטרוף עד שאחיד.
  3. מוסיפים שקדים טחונים וקמח ומערבבים היטב בעזרת לקקן עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
  4. יוצקים את הקרם בתוך הקלתית ומיישרים את החלק העליון.
  5. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהקרם מזהיב ומתייצב.
  6. מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
  7. קרם אשכולית אדומה: בקערה קטנה טורפים יחד ביצים וסוכר.
  8. בסיר קטן שמים מיץ וקליפת אשכולית ומחממים עד שרותח.
  9. יוצקים כ-1/3 מכמות המיץ החמה על גבי תערובת הביצים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שאחיד.
  10. מחזירים את תערובת הביצים לסיר וממשיכים לטרוף הכל יחד.
  11. מחזירים את הסיר לבישול על להבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שהקרם מסמיך, תוך כדי טריפה מתמדת. חשוב מאוד לא להפסיק לטרוף אחרת הביצים עלולות להיקרש.
  12. כשהקרם סמיך מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים לטרוף עד שהן נמסות לתוך התערובת והקרם אחיד.
  13. אם רוצים שהקרם יהיה ורדרד – מוסיפים לו מעט מאוד צבע מאכל אדום ומערבבים היטב.
  14. מעבירים את הקרם לקופסה סגורה ומצננים במשך כשעתיים במקרר או עד שהוא קר לחלוטין.
  15. יוצקים את הקרם הקר על גבי הטארט האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  16. מברישים מעט את פלחי האשכולית בסירופ סוכר (רק על מנת שלא יהיו חמוצים מדי) ומסדרים בצורת מניפה צפופה על גבי הקרם.
  17. מגישים מיד.

 פחמימה עם הדר. צילום: שאטרסטוק

עוגיות תפוזים פריכות ממכרות – 10 דקות!

מצרכים:

כוס וחצי קמח לבן210 גרם
חצי כפית אבקת אפיה – 3 גרם
חצי כוס  סוכר - 100 גרם (ניתן להפחית לשליש כוס)
שליש כוס שמן – 65 גרם
גרידה מתפוז שלם – כ 2 כפות
ביצה
1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה
2. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.
3. מרפדים את משטח העבודה בנייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס"מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוש נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו).
4. קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.
5. אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של עמית ביבר

איפה אוכלים את הסטייק המושלם בצפון?
קרניבורים אתם כאן? מסעדות בשר מומלצות בצפון
אוכל ביתי מומלץ: תרגישו בבית ותאכלו משהו!
פחמימה של נחמה: כאן תמצאו את המאפה המושלם
ככה פותחים בוקר: ארוחות בוקר משביעות ועשירות
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי