נגישות
נגישות

קטנים וממזרים: מתכון למיני פנקייק אוראו של בנדיקט

הם קטנים, תפוחים, רכים וחמאתיים, ומלאים בקרם של עוגיות אוראו שאי אפשר לסרב לו - מיני פנקייקים מטורפים שלא תוכלו להפסיק לזלול

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 24/04/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מיני פנקייק של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס) חגיגה מתוקה. פנקייק אוראו של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

נו? החזקתם מעמד בלי קמח? לא משנה אם אתם נמנים מאלו שנמנעו מחמץ או לא, היעדר השפע של הלחמים והעוגות הנגישות בחנויות ובבית, ודאי יצר בכם געגוע לפחמימות מופלאות באמת, ולא שיש לנו משהו נגד עוגיות בוטנים (טוב, אולי קצת). אז אם חיפשתם תירוץ למנה קצת שובבה מהרגיל, תחזיקו חזק ותשכחו את כל מה שידעתם על פנקייק מהמתכון הרגיל שלכם: קבוצת המסעדות בנדיקט עם המתכון שלה לאחת המנות הכי פופולריות בתפריט הרשת – מיני פנקייק ממכרים עם קרם אוראו נוזלי ומושחת במיוחד. אז בלי הקדמות מיותרות – צאו לדרך ונסו לא לסיים את כל הפנקייקים לפני שהילדים מגיעים הביתה.

מצרכים ל-15-18 מיני פנקייקים נפוחים
כ-30 דקות עבודה

לפנקייק
1/2 2 כוסות+3 כפות (400 גרם) קמח
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
1 כפית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (10 גרם) סודה לשתייה
½ כפית מלח
4 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה (אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 15% שומן או רוויון)
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת

לקרם אוראו
24 עוגיות אוראו
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

ציוד מיוחד
שלושה רינגים בציפוי נון סטיק בקוטר 9 ס"מ
חמאה מומסת או שמן, לציפוי הרינגים

פנקייק וקרם אוראו ברשת בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס) לחובבי האוראו המושבעים. פנקייק וקרם אוראו בבנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

אופן ההכנה
1. מתחילים בהכנת קרם האוראו: מפרידים בין העוגיות ובעזרת סכין מגרדים את הקרם הלבן. שמים את הקרם בקערה אחת ואת העוגיות בקערה שנייה. מרסקים את העוגיות לפירורים גסים במעבד מזון או קוצצים עם סכין.
2. מחממים את השמנת המתוקה במיקרוגל או בסיר קטן עד שהיא כמעט רותחת, יוצקים אותה על פירורי העוגיות ומערבבים היטב.
3. את מילוי האוראו (הקרם הלבן) מחממים במיקרוגל 20-30 שניות לפני ההגשה, רק שיהיה נוזלי.
4. בלילת הפנקייק: שמים בקערה את כל המצרכים היבשים (קמח, אבקת סוכר, סודה לשתייה, אבקת סוכר) ומערבבים.
5. מוסיפים את המצרכים הרטובים (ביצים, שמנת/רוויון, חלב, חמאה מומסת) וטורפים לבלילה אחידה. אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב.
6. הכנת הפנקייקים: מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית. משמנים קלות.
7. טובלים את הרינגים הגדולים בשמן או חמאה מומסת ומניחים במחבת.
8. יוצקים אל כל אחד מהרינגים מצקת מהבלילה, כך שהתערובת תגיע עד חצי גובה הרינג. מבשלים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, עד שבועות עולות על פני השטח, ואז מסירים את הרינג והופכים את הפנקייק בזהירות עד הזהבה מהצד השני. אם הצד הראשון טרם הזהיב, הופכים שוב ומבשלים דקה נוספת.
9. להגשה: מניחים שני פנקייקים זה על זה ובעזרת כפית יוצרים חור במרכז הערימה.
10. מניחים את הפנקייקים עם החור על פנקייק אחד שלם, כך שנוצרת מעין כוס. ממלאים את ה"כוסית" במלית העוגיות ומקשטים מעל עם הקרם הלבן שחיממנו. בתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר במסעדת אדום (צילום: באדיבות המקום)
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
קוקטיילים של מסעדת אוקינאווה (צילום: אמיר מנחם)
דוכני האוכל בפסטיבל EAT תל אביב (צלם: דודו בר סלע)
מנה בגרקו תל אביב (צילום: באדיבות המקום)
בשר בחוות צוק המעדניה (צילום: יתיאל ציון)