נגישות
נגישות

מתחילים להתאמן לפורים: מתכון לעוגת פרג והדרים

פרג באוזני המן זה כבר פאסה – נסו לשלב אותו בעוגה קלילה עם ניחוח הדרים, ותתאהבו בו מחדש

מגזין REST חגים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 28/02/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עוגת פרג והדרים של ביסקוטי (צילום: בועז לביא) ברוח החג השמח. עוגת פרג והדרים של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

הילדים כבר מתחילים לשגע עם התחפושות? תיכנונים על משלוחי מנות כבר בלו"ז? סימן שהחג הכי שמח בשנה עוד רגע מגיע לעשות לנו שמח בלב וברחובות. לצד אוזני המן מסורתיות שכבר מתחילות להופיע על מדפי המאפיות, יש גם מקום של כבוד לפרג המופלא שמשום מה לא מקבל מספיק זרקורים במהלך השנה. אז נכון, אפשר לחלק את העולם לכאלה שמאוהבים בו ולכאלה שפחות, אבל אם תשאלו אותנו פרג זה חומר גלם נהדר, ועם שילובו בצורה חכמה אפשר לרקוח ממנו מאפים מעולים לקטנים ולגדולים.

קונדיטורית ביסקוטי כבר מוכנה לחג במלוא תפארתה, ועל הדרך גם סיפקה לנו מתכון מעולה לעוגת פרג הדרית, שתקפיץ לכם את החג בכמה רמות ותיתן לכם תחושה שהשקעתם גם לבד. כדאי לציין שכבר בימים אלה תמצאו בביסקוטי קולקציית חג מגוונת ויצירתית, ובה שלל אוזני המן במליות שתוכננו בקפידה (שוקולד בלגי, תמרים ואגוזים, קרנצ'י שוקולד לבן, חלבה פקאן ופרג הדרים), ולצידן עוגות חג שיעשו הרבה רושם: גלאט דה רואה - עוגה צרפתית קלאסית של קרם פראנג'יפן ומלית פרג עשירה ועוגת פיננסייר פרג וטראפלס שוקולד מריר. טיפ שלנו – קפצו לביקור ותבטיחו לעצמכם חג טעים במיוחד.

מתכון לעוגת פרג הדרים
באדיבות שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

מצרכים
ל-2 תבניות אינגליש קייק

135 גרם (3/4 כוס) פרג
4 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) שמן
330 גרם (3/4 1 כוס) סוכר
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
2 כוסות (200 גרם) אבקת שקדים
1 גביע (200 גרם) יוגורט

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם מטרפה מערבבים את הביצים והסוכר למשך כ- 3 דקות עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים את השמן, ומערבבים עוד 5 דקות.
3. מערבבים בקערה את מלית הפרג עם הגרידות הדרים והמיצים.
4. מוסיפים לקערת המיקסר, ומערבבים 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
5. מערבבים את הקמחים תחילה בקערה לתערובת אחידה, ולאחר מכן מוסיפים למיקסר. מערבבים 2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את היוגורט ומערבבים 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה. חשוב: לא לערבב יתר על המידה במיקסר. במידה ויש קצת גושי קמחים שנדבקו לדופן יש לערבב ידנית ובעדינות.
7. ניתן להוסיף פרג לקישוט. בתיאבון.

פורים בקונדיטורית ביסקוטי (צילום: בועז לביא) קולקצית אוזני המן מפתיעה מחכה לכם בסניפים. ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

סניפי ביסקוטי - הירקון 67, א.ת בני ברק / העצמאות 104 פתח תקוה

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
פירמידות שוקולד והפתעות (צילום: נועם בן שושן)
דג לוקוס שלם במסעדת הדייגים תל אביב (צלם: דרור ורשבסקי)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)