נגישות
נגישות

לכבוד טו בשבט: מבשלים עם פירות יבשים

הם משתלבים נהדר במאפים ובלחמים, הם צובעים כל עוגייה ומשדרגים המון מנות. אפשר לזרוק אותם לסיר האורז, לקרמל איתם את הבטטות ואפילו לשדרג איתם מנות בשר, עוף או ממולאים. אז איזה פרי מיובש מתאים לאיזו מנה? כך תוכלו להפוך את השולחן לחגיגי במיוחד

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר

עמית ביבר

תאריך פרסום: 28/01/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פירות יבשים הם עולם ומלואו, הם טעימים כמו שהם, הם טעימים מסוכרים או כחלק מקינוח והם בעיקר טעימים בתבשילים. חלק מהפירות היבשים מסתדרים נהדר עם רוטב ובשר, חלק עם אורז וחלק כמובן גם בקינוחים.

מה מבשלים עם פירות יבשים? ואיזה פרי מתאים לאיזו מנה? הנה כמה רעיונות מרעננים שיצבעו את השולחן באווירת טו בשבט. הכינו את הסירים, חממו את התנור ובואו לארוחה מתוקה ברוח החג. שיהיה חג שמח וטעים!

מגדלים תבלינים בבית: המדריך המלא
מתכוני קינוחים עם פירות הדר

 בריאים ומשדרגים כל תבשיל ומאפה. צימוקים. צילום: שאטרסטוק

צימוקים
הענבים היבשים, הלבנים וגם האדומים מסתדרים מעולה עם כל-כך הרבה דברים. הם הקלאסיקה של הפירות היבשים בבישול ואפייה.

מעבר לעובדה שהם מתאימים למנות רבות, יש להם גם יתרונות בריאותיים מעולים: הם עשירים בוויטמינים, בנוגדי חמצון, במינרלים ובסיבית תזונתיים. הם מעולים לבריאות השריר ולשמירה על לחץ הדם.

הצימוקים משדרגים מגוון עשיר של מנות ושל קינוחים, הם הופכים כל מנת אורז לחגיגית וטעימה במיוחד, נפלאים בתור הפתעות קטנטנות בתוך החלה הביתית, הם מעולים עם מאפי גבינה – הן מתוקים והן מלוחים וכמו כן גם עם קינוחי שוקולד או תפוחים.
המנה הנבחרת שלנו: קינוח קוגל מתוק עם צימוקים.

 מתוק עם בשר. צילום: שאטרסטוק

שזיפים מיובשים
השזיף המיובש הוא פרי מזין מאוד, בעל טעם דומיננטי, מעט חמצמץ וכמו הצימוקים, גם השזיף מכיל המון ערכים טובים וויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון והוא מעולה לסיוע בהליכי הרזיה.

השזיף המיובש עסיסי מאוד, הוא סופג מעולה טעמים של נוזלים ורטבים ולכן הוא מומלץ עם מנות בבישול ארוך. הכניסו לצלי הבקר שלכם או לשקית הקוקי מעט שזיפים מיובשים ותנו להם לספוח את טעמי הרוטב ולהכניס צבע וטעמים מתקתקים למנה הבשרית שלכם.
המנה הנבחרת שלנו: סיר פלפלים ושזיפים ממלאים.

 הכוכב של החג. משמש מיובש. צילום: שאטרסטוק

משמש מיובש
המשמש המיובש הוא אחד מבין הפירות היבשים האהובים ביותר. הוא מככב בכל קערת טו בשבט ובדרך כלל גם נחטף ונזלל.

המשמש המיובש מעולה עם עוגות בחושות, עם תבשילי קדירה, עם אורז ועם מאפים מתוקים או מלוחים. הכניסו אותו ביחד עם השזיפים לצלי הבקר, או לשקית הקוקי. תוכלו גם לקשט איתו את סיר האורז, או אפילו לשלב אותו ביחד עם הבטטה בתבנית.
המנה הנבחרת שלנו: פרגיות עם משמש מיובש ושקדים קלויים.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של עמית ביבר
אוכלים עם העיניים: טרנד המאכלים הצבעוניים
מתפנקים בחופשה: שף עד הצימר
יוצאים לטיול? מסעדות לארוחה משפחתית מפנקת
אביב, קמפינג ועל האש: קצביות עם בשר טרי
סיטי גריל נתניה: אוכל קווקזי ושיפודים נפגשים
מה אוכלים באביב? המלצות צבעוניות ומרעננות
בוקר צהריים וערב: איפה אוכלים בים המלח?
להתראות טייק אווי: חוזרים למסעדות