נגישות
נגישות

חג לאילנות: איך מגדלים תבלינים ומה מכינים מהם?

עזבו את הפירות היבשים ובואו נדבר על הדבר האמיתי – צמחי התבלין. אין כמו נענע טרייה על אדן החלון, או בזיליקום חי מהעציץ היישר לשקשוקה. הבונוס: מאכלים נפלאים שתוכלו לשדרג עם התבלינים הביתיים והטריים

מגזין REST חדשות אוכל חדשות מהצלחת
עמית ביבר

עמית ביבר

תאריך פרסום: 27/01/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הם משדרגים כל כוס תה, הם מכניסים טעמים ואופי לארוחה והם צובעים את החלון בצבעי ירוק טריים ויפים. הכירו את צמחי התבלין שכל-כך קל לגדל בבית שזה פשוט נפלא! עם טיפים לגידול הצמחים ובאילו ארוחות ניתן לשלב כל אחד מהם. חורף בריא ומלבלב.

מתכונים חגיגיים עם פירות הדר
עונת האבוקדו: טיפים והמלצות בירוק

 תוספת שובבה לכל קנקן או סלט. נענע. צילום: שאטרסטוק

נענע
אין כיף מרענן כמו נענע טרייה! מה עושים כדי לגדל אותה נכון?
טוב לדעת: נענע היא צמח שתלטן, היא תופסת בעלות על צמחים ששותלים איתה ולכן מומלץ לשתול אותה לבד. היא גם גודלת במהירות ולכן כדאי לבחור לה אדנית מרווחת וגדולה.
מה מכינים עם נענע? הוסיפו אותה לקנקן המים שלכם, לתה או אפילו לכוס קולה. מעבר לשתייה, נענע מעולה למתבלים תוצרת בית, או בסלטים מרעננים כמו קפרזה, כרוב לבן, או סלט ירוק. היא מוסיפה טוויסט טרי, שובב, טעים ומפתיע.

 קוקטייל בטעמים חזקים. בזיליקום. צילום: שאטרסטוק

בזיליקום
צמח תבלין מעולה לתבשילים אדומים, צמח בריא מאוד וטעים גם בתוך כוס מים או קוקטיילים מיוחדים.
טוב לדעת: חיי הבזיליקום קצרים יחסית, השתמשו בו חופשי כל עוד הוא טרי.
מה מכינים עם בזיליקום? ראשית, שימו לב שמדובר בטעמים דומיננטיים מאוד ומומלץ להשתמש בכמות מבוקרת וקטנה יחסית, עלים בודדים עושים את העבודה.
הוא מוסיף טעם מעולה לתבשילים אדומים, פסטה ברוטב עגבניות, שקשוקה ועוד. הוא גם קונטרה משגעת לקוקטיילים אלכוהוליים מתוקים, הבזיליקום מסתדר מעולה בכוס המשקה ביחד עם טעמי אבטיח או תות.

 תוספת מעולה לכל קדירה. אורגנו. צילום: שאטרסטוק

אורגנו
אתם בטח נוטים להשתמש בו בצורתו כתבלין מיובש, אך יש לו טעם אותנטי דומיננטי ומטריף כשמשתמשים בו בצורתו הטבעית.
טוב לדעת: קל מאוד לעורר את גידולו המחודש של האורגנו על ידי גיזום. שתיל אורגנו שמטופל נכון יכול לשרוד על אדן החלון גם למשך שנתיים.
מה מכינים עם אורגנו? השימוש המתבקש ביותר של האורגנו הוא כתבלין לפיצה. אך יש מאכלים רבים נוספים שעובדים איתו מעולה, למשל תפוחי אדמה בתנור, אנטיפסטי, תבשילי קדירה ועוד.

 משדרג דגים מקצועי. מרווה. צילום: שאטרסטוק

מרווה
מדובר בצמח תבלין נפלא ואצילי עם טעמים יוקרתיים, מעבר לטעם הנפלא, צמח המרווה משרה רוגע ושלווה ומעולה להורדת לחץ וסטרס.
טוב לדעת: אם בחרתם לגדל מרווה, עדיף לבחור בזן ננסי שמגיע לשליש מגודלה של מרוות הגינה ומתאים יותר לגידול על אדן החלון.
מה מכינים עם מרווה? אחד הקסמים הוא רוטב חמאה ומרווה שמסתדר בול עם פסטה ומרשים בטעמו. היא מעולה גם עם דגים בתנור ומשדרגת כל מנת דג.

 מרק מנצח תמיד עם שמיר. צילום: שאטרסטוק

שמיר
צמח תבלין אהוב שגדל מעולה בתוך בית ומכניס למטבח ארומות נהדרות.
טוב לדעת: על מנת שהשמיר ישגשג, הניחו את העציץ במיקום עשיר בשמש מלאה. שמרו על ריווח של כעשרה ס"מ בין זרעי השמיר בעת השתילה.
מה מכינים עם שמיר? הטעם של השמיר מכניס רעננות קיצית לכל מנה, הוא מעולה עם יוגורט, או בסלטים וגם במנות חמות כמו אורז ומרקים.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של עמית ביבר
השגרה החדשה: המסעדות נפתחות ביום ראשון הקרוב
רעבים לשגרה: מתי נפתחות המסעדות?
ולנטיין דיי בבידוד: משלוחי עידוד מומלצים
יום המשפחה 2021: סיור קולינרי בלי לצאת מהבית
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
תהיו יצירתיים: הטעויות הטעימות ביותר בהיסטוריה
לשם שינוי: מסעדות חדשות בקורונה
יהלום שחור: מסע בינלאומי בעקבות פטריות הכמהין