נגישות
נגישות

מסעדה בדקה: מינה טומיי - אגדה שהייתה באמת

רשת המסעדות האסייאתית מינה טומיי עברה מספר שינויים לאורך השנים וכיום משלבת לא פחות מחמישה מטבחים שונים שמבטיחים לכם הסועדים חוויה טעימה ונעימה בכל ארוחה

מגזין REST מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 04/09/2018, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מינה טומיי, בגלגול הנוכחי שלה, היא ללא ספק סיפור הצלחה. העניין הוא שרבים לא מודעים לכך כי מדובר באחד הסיפורים היותר מעניינים בנוף המסעדנות המקומי ושבדרך להצלחה, עבר המותג לא מעט טלטלות. הסיפור של מינה טומיי, התחיל לפני יותר מעשור, בקיץ של 2006. המסעדה הראשונה שפעלה תחת השם היפני שמשמעותו היא "הכול שקוף", נפתחה באבן גבירול ובעקבות ההצלחה, נפתח לאחר שנה סניף נוסף בהרצליה. בדומה למסעדות רבות נוספות שסבלו בתקופת המיתון, לקראת סוף 2008 נסגר הסניף ההרצלייני, שהתקשה להתרומם. שבועיים לאחר מכן נסגר גם הסניף התל אביבי למרות ההצלחה שזכה לה ובמשך שלוש שנים המותג נותר רדום כשהוא בבעלותה של קבוצת ספגטים, שהייתה שותפה במסעדות שנסגרו.

מינה טומיי חיפה - לכל הפרטים
מינה טומיי תל אביב - לכל הפרטים
מינה טומיי קריית ביאליק - לכל הפרטים
האסיאתיות הכי טובות ברחבי הארץ

מתל אביב לחיפה, מכישלון להצלחה

ב-2011, המותג נרכש על ידי קבוצת המסעדנים "רפאלו" ומינה טומיי קמה לתחייה כמסעדה חיפאית, בקניון קסטרא שבכניסה הדרומית לעיר. בגלגול החיפאי של המסעדה, את מקומו של השף שחף שבתאי, תפס השף משה בדישי, שבחר לשמור על הרוח המקורית של מינה טומיי, אך להכניס בה מספר שינויים. כך לדוגמה הקונספט שדוגל במנות גדולות וקטנות (במקום בראשונות ועיקריות) נשמר, אך תמהיל המטבחים השתנה - במסעדה החדשה התמקד בדישי במנות מחמישה מטבחים: התאילנדי, היפני, הקוריאני, הווייטנאמי וההודי.

מהודו ועד יפן. מינה טומיי:

First we take Haifa

את ההצלחה של מינה טומיי בגלגול החדש שלה, אפילו זקני חיפה לא הצליחו לחזות: המסעדה הצבעונית הפכה תוך זמן קצר לאחת המצליחות בעיר ותוך ארבע שנים של פעילות, הוחלט לחזור אל המקורות ולהקים שלוחה תל אביבית ברחוב הארבעה. בעקבות ההצלחה המסחררת של הסניף התל אביבי, הוקם באביב של 2016 הסניף השלישי בקריון שבקריית ביאליק, כשלכל אחד ואחד מהסניפים של הרשת, ניתנו זהות וסגנון ייחודיים משלו.

טיול קולינרי למזרח הרחוק

אפשר לכתוב לא מעט על השירות המצוין שמאפיין את הרשת מיום היווסדה, לדבר על התמחור ההגיוני וההוגן, לפרט על העיצוב, על הקונספט ועל האווירה. אבל מטבע הדברים למינה טומיי באים כדי לאכול. האמת היא שזה לא פשוט בכלל לבחור מה להזמין מהתפריט המגוון של מינה טומיי, אבל אם תכריחו אותנו, נגלה לכם שהמנות החביבות עלינו (נכון לרגע זה), הן טרטר סלמון יפני (קוביות סלמון ואבוקדו ברוטב יוזו ושמן שומשום, כדורי אורז טמפורה ואיולי טוגרשי), פאד קאפאו (בקר קצוץ, בצל, שום, עשבי תיבול, ביצת עין, רוטב סויה ואורז לבן) וקלמארי הנוי (קריספי קלמארי, נענע, כוסברה, צ'ילי, למון גראס, נוקצ'אם ותמרהינדי). קחו רק בחשבון שמחר כמובן, ההעדפות עשויות להשתנות. מעבר לכל אלה, כל מנה מתפריט הסושי תעשה לכם טעים בחך ונעים בבטן. בתיאבון!

קארי של מינה טומיי (צילום: באדיבות המקום)צבעוני ומלא טעם. קארי של מינה טומיי (צילום: באדיבות המקום)

מינה טומיי חיפה, קניון קסטרא, פלימן משה 8, 053-9427657. להזמנת משלוח
מינה טומיי תל אביב, הארבעה 17, 053-6130332. להזמנת משלוח
מינה טומיי קריית ביאליק, הקריון, דרך עכו 192, 053-9384975.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
מינה טומיי בחיפה
053-9427657
מינה טומיי בתל אביב
053-6130332
מינה טומיי בקריית ביאליק
053-9384975

חמין של מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
סביח בחומוס שוק בכפר סבא (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת הלנה בנמל (צילום: באדיבות המקום)
עוגת מרקיז דה סאד של קייקנט (צילום: באדיבות המקום)
ביסטרו מלון רוטשילד בתל אביב (צילום: באדיבות המקום)
תפריט חדש במסעדת קלמטה ביפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלמון ומטיאס בג'ונסי גארדנר (צילום: באדיבות המקום)
ארוחת בוקר בקפה קפה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי