נגישות
נגישות

מסעדה בדקה: מינה טומיי - אגדה שהייתה באמת

רשת המסעדות האסייאתית מינה טומיי עברה מספר שינויים לאורך השנים וכיום משלבת לא פחות מחמישה מטבחים שונים שמבטיחים לכם הסועדים חוויה טעימה ונעימה בכל ארוחה

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי
תאריך פרסום: 04/09/2018, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מינה טומיי, בגלגול הנוכחי שלה, היא ללא ספק סיפור הצלחה. העניין הוא שרבים לא מודעים לכך כי מדובר באחד הסיפורים היותר מעניינים בנוף המסעדנות המקומי ושבדרך להצלחה, עבר המותג לא מעט טלטלות. הסיפור של מינה טומיי, התחיל לפני יותר מעשור, בקיץ של 2006. המסעדה הראשונה שפעלה תחת השם היפני שמשמעותו היא "הכול שקוף", נפתחה באבן גבירול ובעקבות ההצלחה, נפתח לאחר שנה סניף נוסף בהרצליה. בדומה למסעדות רבות נוספות שסבלו בתקופת המיתון, לקראת סוף 2008 נסגר הסניף ההרצלייני, שהתקשה להתרומם. שבועיים לאחר מכן נסגר גם הסניף התל אביבי למרות ההצלחה שזכה לה ובמשך שלוש שנים המותג נותר רדום כשהוא בבעלותה של קבוצת ספגטים, שהייתה שותפה במסעדות שנסגרו.

מינה טומיי חיפה - לכל הפרטים
מינה טומיי תל אביב - לכל הפרטים
מינה טומיי קריית ביאליק - לכל הפרטים
האסיאתיות הכי טובות ברחבי הארץ

מתל אביב לחיפה, מכישלון להצלחה

ב-2011, המותג נרכש על ידי קבוצת המסעדנים "רפאלו" ומינה טומיי קמה לתחייה כמסעדה חיפאית, בקניון קסטרא שבכניסה הדרומית לעיר. בגלגול החיפאי של המסעדה, את מקומו של השף שחף שבתאי, תפס השף משה בדישי, שבחר לשמור על הרוח המקורית של מינה טומיי, אך להכניס בה מספר שינויים. כך לדוגמה הקונספט שדוגל במנות גדולות וקטנות (במקום בראשונות ועיקריות) נשמר, אך תמהיל המטבחים השתנה - במסעדה החדשה התמקד בדישי במנות מחמישה מטבחים: התאילנדי, היפני, הקוריאני, הווייטנאמי וההודי.

מהודו ועד יפן. מינה טומיי:

First we take Haifa

את ההצלחה של מינה טומיי בגלגול החדש שלה, אפילו זקני חיפה לא הצליחו לחזות: המסעדה הצבעונית הפכה תוך זמן קצר לאחת המצליחות בעיר ותוך ארבע שנים של פעילות, הוחלט לחזור אל המקורות ולהקים שלוחה תל אביבית ברחוב הארבעה. בעקבות ההצלחה המסחררת של הסניף התל אביבי, הוקם באביב של 2016 הסניף השלישי בקריון שבקריית ביאליק, כשלכל אחד ואחד מהסניפים של הרשת, ניתנו זהות וסגנון ייחודיים משלו.

טיול קולינרי למזרח הרחוק

אפשר לכתוב לא מעט על השירות המצוין שמאפיין את הרשת מיום היווסדה, לדבר על התמחור ההגיוני וההוגן, לפרט על העיצוב, על הקונספט ועל האווירה. אבל מטבע הדברים למינה טומיי באים כדי לאכול. האמת היא שזה לא פשוט בכלל לבחור מה להזמין מהתפריט המגוון של מינה טומיי, אבל אם תכריחו אותנו, נגלה לכם שהמנות החביבות עלינו (נכון לרגע זה), הן טרטר סלמון יפני (קוביות סלמון ואבוקדו ברוטב יוזו ושמן שומשום, כדורי אורז טמפורה ואיולי טוגרשי), פאד קאפאו (בקר קצוץ, בצל, שום, עשבי תיבול, ביצת עין, רוטב סויה ואורז לבן) וקלמארי הנוי (קריספי קלמארי, נענע, כוסברה, צ'ילי, למון גראס, נוקצ'אם ותמרהינדי). קחו רק בחשבון שמחר כמובן, ההעדפות עשויות להשתנות. מעבר לכל אלה, כל מנה מתפריט הסושי תעשה לכם טעים בחך ונעים בבטן. בתיאבון!

קארי של מינה טומיי (צילום: באדיבות המקום)צבעוני ומלא טעם. קארי של מינה טומיי (צילום: באדיבות המקום)

מינה טומיי חיפה, קניון קסטרא, פלימן משה 8, 053-9427657. להזמנת משלוח
מינה טומיי תל אביב, הארבעה 17, 053-6130332. להזמנת משלוח
מינה טומיי קריית ביאליק, הקריון, דרך עכו 192, 053-9384975.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
מינה טומיי קסטרא חיפה בחיפה
053-9427657
מינה טומיי קריון בקריית ביאליק
053-9384975

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?