נגישות
נגישות

טופ 10 תל אביב: בחירת הגולשים

דירוגי גולשים וחוות דעת שהכנסתם וכתבתם לאורך שנת 2017 באתר רסט, קבעו מי מהמסעדות ייכנסו לעשירייה הפותחת של המסעדות הכי פופולריות ואהובות בתל אביב. הרי הן לפניכם

מגזין REST מסעדות TOP 10 חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 08/04/2018, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

התחרות בענף המסעדנות רק הולכת וגוברת משנה לשנה, והשפים ממציאים את עצמם בכל פעם מחדש כדי להפתיע, לרגש ולהרים את הרף. בתל אביב, בירת הקולינריה הישראלית, התחרות עזה והמרוויחים הגדולים הם הסועדים. גאים להציג בפניכם את עשר המסעדות התל אביביות האהובות ביותר על גולשי רסט בשנת 2017.


במקום הראשון: ראצ'ה
ראצ'ה היא מסעדה גרוזינית צבעונית, שמחה ומלאת חיים, שמזמינה את הסועדים לבלות בה שעות ארוכות של אוכל טוב, הרבה אלכוהול וריקודים. האווירה במקום אותנטית לחלוטין, המאכלים יזרקו אתכם בכל ביס מחדש לגיאורגיה הפסטורלית ורוב הסיכויים שתתמכרו כבר מהארוחה הראשונה. 
טעימות מהתפריט: מז'אווה (מלפפונים, כרוב וגזר בתחמיץ גרוזיני), לשון עגל בציר בשר ופטריות, צלעות טלה עם ירקות וכמובן חצ׳פורי סוקו - מאפה ממולא פטריות ועלי מנגולד 
ראצ'ה, אחד הם 1, דרום תל אביב, נווה צדק. 053-9387707
ראצ'ה. צילום: ניב מוסמן

רק בשר
ארבע מסעדות מפעילה "רק בשר", ונראה שהסניף שבדרך שלמה, הוא בין המסעדות החביבות ביותר על תושבי תל אביב. הקונספט הייחודי של הזמנת המנות (בחירת הנתחים הישר מהקצבייה), ההקפדה האבסולוטית על איכות הבשר הגבוהה והשירות המקצועי הניתן במקום, הפכו את "רק בשר" שבדרום תל אביב, למוקד עלייה לרגל לקרניבורים המגיעים למקום מכל רחבי העיר וגוש דן.  
טעימות מהתפריט: חזה אווז, פילה בקר, צלעות, קרפצ'יו בקר, פטה כבד וסלט מרענן
רק בשר, דרך שלמה 19, דרום תל אביב, יפו. 053-9424610

בוצ'רי דה ברילוצ'ה
ברילוצ'ה היא עיירה ארגנטינאית, שכל מי שביקר בה רק חולם על היום שבו ישוב לבקר בה פעם נוספת. על המטבח הייחודי של העיירה הבלתי נשכחת, מבוסס התפריט של אחת המסעדות התל אביביות הפופולאריות ביותר בעיר: בוצ'רי דה ברילוצ'ה, שמתמחה בצלייה על הגריל של מבחר נתחי בשר איכותיים ובמנות ראשונות אותנטיות, לתפארת המטבח הארגנטינאי. 
טעימות מהתפריט: אמפנדס שהם כמובן שלושה כיסונים ממולאים בבשר בקר, ביצה קשה, וזיתים עם צ'ימיצ'ורי וסלסת עגבניות, ניוקי עם שקדי עגל בחמאה, ציר בקר שמנת וטימין, מוגזים עם מח עצם אפוי, ולקינוח: ארו דה צ'וקולטה: מרקיז שוקולד מריר עם עוגיית בראוני וכדור גלידה. 
בוצ'רי דה ברילוצ'ה, הברזל 4, צפון תל אביב, רמת החייל. 053-9443212

ל'אנטריקוט 
לאנטריקוט היא מסעדת שף כשרה (בהשגחת הרב מחפוד), המגישה מנות מהמטבח הצרפתי באווירת ביסטרו. האווירה הייחודית, התמחור ההוגן, השירות הידידותי ומגע השף בכל מנה ומנה, הם מה שהפכו את לאנטריקוט למסעדה הפופולארית שהיא היום. 
טעימות מהתפריט: פטה כבד בליווי ריבת תפוחים שאלוט ולחם בירה שחורה, גרבלקס סלומון בליווי זירעי כוסברה שמן זית ופטרוזיליה, קרפצ’יו בקר בשמן זית ובלסמי סלט סלק, ופילה בקר ברוטב יין אדום. 
ל'אנטריקוט, אחד העם 29, דרום תל אביב. 053-4294427 (משלוחים: 053-9378019)
ל'אנטריקוט. צילום: ניב מוסמן

אמורה מיו
אמורה מיו היא מסעדה איטלקית באווירה משפחתית, אחותה הקטנה של מסעדת פיצה פצה הוותיקה, שהוקמה אי אז בשנת 1989. אמורה מיו היא טרטוריה באווירה איטלקית אותנטית עם מבחר מנות ראשונות, סלטים, פיצות, פסטות ובשרים מחומרי גלם המיובאים ישירות מאיטליה. המסעדה ידידותית לצמחונים, טבעונים ולבעלי רגישות לגלוטן. לצד מנות האנטיפסטי, הפסטות והפיצות, מגישים במקום גם מגוון רחב של מנות בשריות אותנטיות כמו טליאטלה די מנזו, פולו אלה גריליה ומנזוני ואי אפשר בלי הקינוחים האיטלקיים הנפלאים: טירמיסו ונונו צ'סארה. 
טעימות מהתפריט: פיצה ציה איסבלה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן עגבניות ורוקט, ציו סבטינו: חונקי כמרים ברוטב עגבניות, חזה אווז מעושן, סלמי, פסטו ופטרוזיליה. פולו אלה גריליה: נתחי פרגית במרינדה עשויים על הגריל מוגש עם תפוחי אדמה וסלט ירוק. 
אמורה מיו, אבן גבירול 100, תל אביב. 03-5244040

מסה
מה עוד אפשר לכתוב על מסעדת מסה של השף אביב משה שטרם נכתב? תפריט אלכוהול ויין שאין כמותו בכל העיר, מנות שכל אחת ואחת מהן שווה ביקור במקום ואווירה ועיצוב שתמיד משאירים אתכם עם הרגשה שלא ניתן לדעת ממנה שובע ושתמיד משאירה אתכם עם טעם של עוד. 
טעימות מהתפריט: רביולי כמהין עם קרם לימון וזיתי טאסוס, תאי סשימי וסורבה וואסבי, טורטליני סלק אפוי וגבינת ריקוטה עם קרם לימון, פקאן מסוכר ושברי קרוטונים. 
מסה, הארבעה 19, תל אביב. 053-9418828

בליני 
ביקרתם בטוסקנה ופשוט מתים מגעגועים? קחו את עצמכם לבליני וחסכו לעצמכם כרטיס טיסה. בליני היא המסעדה האיטלקית השלישית שהצליחה להתברג לעשירייה הפותחת וזאת למרות שימי הנעורים שלה כבר הרחק מאחור. התפריט שלה משתנה במהלך היום ונמליץ לכם במיוחד להתוודע לתפריט הבוקר הכולל פנינים כמו ביצים אפויות בעגבניות נפוליטניות, מוצרלה רכה ובזיליקום או ביצים עלומות על ברוסקטה, פרושוטו וקרם תרד פרמג'אנו.
טעימות מהתפריט: טרטר סלמון  עם זיתי קלמטה, בצל סגול, צנונית, פטרוזיליה, אורוגולה על מצע קרם פרש וגרידת לימון. פפרדלה אלה קצ'יטורה: דפי פסטה טרייה, ציר בקר, לקט פטריות, חרדל ,צלפים, בלסמי ויין לבן עם נתחי פילה בקר ופרמג'אנו וקרצ'ופו א' פונגי: ארטישוק רומאי צרוב במחבת עם פטריות חורש על קרם תירס טרי
בליני, יחיאל 6, נווה צדק, דרום תל אביב. 053-9439619 (משלוחים: 053-9381973)
בליני. צילום: ניב מוסמן

שגב אקספרס
שגב משה הוא בין השפים האהובים והמוערכים ביותר בישראל, החולש (נכון לכתיבת שורות אלה) על אימפריה של שבע מסעדות. שגב אקספרס תל אביב היא תוצאה של טיולים רבים בעולם ובארץ, במהלכם זיהה השף הכישרוני, צורך קולינרי בוער באוכל בריא, מהיר וטעים, המורכב מחומרי הגלם האיכותיים והמוקפדים ביותר. התפריט של מסעדת שגב אקספרס מתאים לקצב החיים המודרני ולדרישה לאוכל איכותי ומדגים בצורה המושלמת שאוכל מהיר, יכול להיות גם מוקפד ואפילו בעל מגע שף. 
טעימות מהתפריט: סלט אסייאתי: נבטים עם צנון, ג'ינג'ר כבוש, שומשום שחור קשיו וצ'ילי. קרפצ'יו פילה ואגסים עם רוקט, וניל, פרמזן וחומץ בלסמי מתקתק. סלט כרובית ואספרגוס, סביצ'ה בורי יווני, פטה כבד ושני קוקטיילים נפלאים.https://www.rest.co.il/rest/80212787/ 
שגב אקספרס, הברזל 38, צפון תל אביב, רמת החייל. 053-9443115
שגב. צילום: ניב מוסמן

טאיזו
במסעדת טאיזו, שנראה שאף רשימה של המסעדות הטובות ביותר בתל אביב לא תהיה שלמה בלעדיה, מגיש השף יובל בן נריה, מנות המהוות פרשנות אישית לאוכל רחוב המגיע מחמש מדינות דרום-מזרח אסיאתיות: קמבודיה, ויאטנם, תאילנד, סין והודו. בעיני רבים, אם לא ביקרתם בטאיזו, לא ביקרתם בתל אביב. 
טעימות מהתפריט: סביצ'ה דג ים עם קרם צ'ילי צהוב, מלפפון, בצל סגול, בטטות וחמציץ, בטל שרימפס (תמרינדי, קוקוס, צ'ילי ליים, אשכולית אדומה, צ'ילי תאילנדי וליים – 22 שקלים), לחם ברווז (לחם ברווז, חילבה, בצל, חמאה חומה ועגבניות – 62 שקלים). 
טאיזו, דרך מנחם בגין 23, תל אביב. 053-7933705
טאיזו. תמונה באדיבות המסעדה

קוואטרו
מסעדה איטלקית נפלאה, המגישה מנות מהמטבח האיטלקי המודרני העכשווי. קוואטרו היא חוויה קולינרית צעירה יחסית, מבית היוצר של קבוצת מסה. השף אביב משה יצר תפריט יוצא דופן שחורג מכל הקלישאות האיטלקיות ומעניק חיים חדשים למטבח המוכר והאהוב. 
טעימות מהתפריט: פסטה פלפל: לינגוויני חלמונים, פלפל שחור, עגבנייה סחוטה וחלמון כבוש , ריזוטו בראגו פטריות, כמהין, צימוקי עגבנייה, גבינת שברה וקרוטונים ולב חציל: פונדו גבינה, דוקסל פטריות וזרעי עגבניות. 
קוואטרו, הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555
קוואטרו. צילום: ניב מוסמן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
פירמידות שוקולד והפתעות (צילום: נועם בן שושן)
המבורגר בבי פי (צילום: באדיבות המקום)
 מנת בשר בפאפאגיו (צילום: באדיבות המקום)
פסטה וגבינות בסורנטו (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר של סאנסט באשדוד (צילום: באדיבות המקום)