נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אנחנו, הצדיקים היושבים בציון, אוכלים כל חנוכה סופגניות תפוחות ומנצנצות לזכר אותו פך קטן של שמן שהחזיק שמונה ימים. אוכלים, מצקצקים ותופחים... אך גם כאן נראה שלא המצאנו את הגלגל, ובעולם קיימות גרסאות שונות ומשונות של סופגניות. עם מילוי או בלי, מתוקות, מלוחות, עגולות, ארוכות ועוד.

יוון – לוקומדס

הלוקומדס היא סופגנייה מטוגנת טבולה בסירופ סוכר, לעיתים גם בדבש וקינמון, מעוטרת בשומשום או באבקת סוכר, וניתן למצוא אותה גם בקפריסין וטורקיה. ביוון העתיקה הגישו אותם לאלופים אולימפיים.  

גרמניה - אַיין בֶּרְלִינֶר ( (Ein Berliner

את האַיין בֶּרְלִינֶר או ביסמרק, ניתן למצוא בכל ימות השנה. היא עשויה מבצק שמרים מטוגן בשומן חזיר או שמן, עם ריבה או בלי ריבה. תחילה קראו לה על שם ברלין, בירת גרמניה, אך לאחר שראש הממשלה הראשון, אוטו אדוארד לאופולד פירסט פון ביסמרק, החליט לשנות את שמה, היא נקראת על שמו 'ביסמרק'.

ארה"ב - דונאט

מי לא מכיר את הסופגנייה האמריקאית עם החור באמצע, המגיעה בשלל גרסאות וציפויים מתוקים. כיום ניתן למצוא דונאט גם ללא חור במרכז עם מלוי קרמי במיוחד.

סין - Jin Deui

הסופגנייה הסינית עשויה מקמח אורז, עטופה בסומסום וממולאה בצמח הלוטוס המתוק או בקרם שעועית אדומה מתוקה.

הולנד - באוליבול (Oliebol)

את הסופגניה ההולנדית המסורתית נהוג לאכול בערב ראש השנה האזרחית ובימי החורף הקרירים, היא מכילה צימוקים או תפוחים. 

רומניה - פאפנאש

ה'פפאנש' היא הגרסה הרומנית של הסופגנייה ועשויה מגבינה וסולת. לרוב מוגשת לצד רוטב דובדבנים ושמנת חמוצה.

הונגריה - לנגוס

ההונגרים מאד אוהבים מתוק, אבל כנראה שבגזרת הסופגניות הם מעדיפים מלוח. הלנגוס עשויה קמח תפוחי אדמה, שטוחה ועליה שום או כל ממרח אחר. ניתן למצוא אותה בכל רחבי הונגריה בדוכני רחוב.

דרום אפריקה -  KoekSuster

צורת הקוקסיסטרס היא כשל צמה. לאחר הוצאת הקוקסיסטרס מטיגון בשמן עמוק, היא נטבלת בסירופ סוכר שהופך אותה לסופגניית צמה דביקה.

פולין - פּוֹנְצֶ'ק (Pączek)

מזכירה את הסופגנייה שלנו, מטוגנת, עגולה ובעלת מרכיב סודי – אלכוהול. האלכוהול מונע מהבצק לספוג הרבה שמן בעת הטיגון העמוק. לרוב מגיעה במילוי ריבה או קרם פירות ומעליה אבקת סוכר.

צ'ורוס - ספרד

הצ'ורוס עשוי רצועות בצק רבוך עם סוכר וקינמון מעל, יש המעשירים את החוויה ומוסיפים לצד הצ'ורוס גם מטבל שוקולד, וניל או ריבת חלב.

בוכרה - קושקוליק

בצק דק מתוק ומטוגן עם אבקת סוכר

חג חנוכה שמח!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דנה אלעזר

נקודת חן בשרון
ספרד שבלב
חותמת איטלקית
כמו נורה שנדלקת
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
שמחה רבה, המסעדה היהודית באה הביתה
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!