נגישות
נגישות

10 מתכוני שפים לשבועות

לפני שאתם עורכים מסע שופינג מטורף במסדרונות הגבינות ובמחלבות, כדאי שתכינו רשימת מתכונים. אספנו בשבילכם 10 מתכוני שפים למאפים, קינוחים ודגים. צאו לדרך

מגזין REST חגים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 28/05/2014, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחת השאלות שמעסיקות אותנו בכל שנה לפני שבועות (את חלקנו לפחות), הוא איזה מתכונים חדשים ננסה ואיך נדהים את האורחים עם מאכלים חלביים שלא פגשו עדיין. עשינו כבר את כל סוגי הקישים, הפסטות והסלטים, ובא לנו משהו רענן.

למטרה זו גייסנו את מיטב השפים ואספנו מתכונים מעניינים ומקוריים לחג הלבן. 

מאפים
ארז קומרובסקי עם מתכון לפוקאצ'ה קשקבל כבשים. ורסיה מדליקה של הפוקאצ'ה הקלאסית, עם טעם עדין של גבינת כבשים. קל להכנה ומשביע ביותר.

פוקאצ'ה קשקבל. צילום: אורנה בן חיים

סמבוסק מבצק יוגורט ממולא בפטה עזים, גם הוא מבית היוצר של ארז קומרובסקי, שמוסיף לו גם גבינת קשקבל לחיזוק הטעם. כדאי לקחת בחשבון את זמן ההתפחה.

סמבוסק ממולא בפטה, ארז קומרובסקי. צילום: דניה ויידר

דגים ומטבלים 
השף סהר רפאל ממסעדות "כרמים" ו"כדיתא" מכין פילה אדמונית על פלחי סלק צלויים עם לבנה. מתוך: "ספר הדגים של סהר רפאל". טיפ: אל תתפשרו על הקפוא וקנו מושט אדום טרי.

פילה אדמונית של סהר רפאל. צילום: אייל גוטמן

סשימי טונה אדומה וגבינת מוצרלה – מתכון נוסף מבית היוצר של השף סהר רפאל. הטונה הטרייה עשירה בערכים תזונתיים, דלת שומן יחסית ולכן כשצולים רצוי להגיע לצלייה למחצה כדי שלא תתייבש.

סשימי טונה אדומה של סהר רפאל. צילום: אייל גוטמן

השף יונתן רושפלד מכין צזיקי עם הרבה שמיר ויוגורט סמיך. מתכון לאוהבי השום.

>> כל אירועי שבועות 2014 במסעדות

קינוחים
מוס פיסטוק קדאיף של השף ניצן רז ממסעדת טוקו. קינוח נפלא שדורש מעט השקעה. את מחית הפיסטוק ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות.

מוס קדאיף, השף ניצן רז. צילום: יח

עוגת גבינה אפויה של קפה לנדוור, למי שאוהב את העוגות הקלאסיות. שימו לב – יש להקפיד על כמויות מדויקות.

עוגת גבינה של קפה לנדוור. צילום: אנטולי מיכאלו

עוגת גבינת עזים, פירות העונה וסורבה. וריאציה מעניינת של השף יואב בר לעוגת הגבינה של שבועות. לאוהבי הטעם של גבינת עזים, והשילוב בין מתוק לחמצמץ.

עוגת גבינת עזים, השף יואב בר. צילום: יח

קרם מסקרפונה, פרג ודובדבן. מסעדת ננה בר עם מתכון משובח לקינוח לא שגרתי. דורש זמן הכנה והשקעה, אבל התוצאה משתלמת.

קרם מסקרפונה ודובדבן. צילום: דניאל לילה

ולמי שרוצה מתכון לקינוח קליל והכנה מהירה – מעדן הודי מתוק מבית היוצר של תום פרנץ. חגיגה של טעמים המשלבת הל, קינמון, ציפורן ושאר תבלינים הודיים. מי שאוהב יכול להוסיף גם מי ורדים.

קינוח הודי של תום פרנץ. צילום: מיכאל גלעדי

>> למתכוני שפים נוספים

תמונה חיצונית: מאפה פיסטוק קדאיף של השף ניצן רז. צילום: יח"צ
תמונה ראשית: עוגת גבינת עזים של השף יואב בר. צילום: יח"צ

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
פרייד צ'יקן: רשת KFC בישראל
מסעדת בן בקר 5 בנתניה: עושה בית ספר לכשרות
מנת קארי של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום)
פיצה המייטלת - פיצות בוטיק בקראוון
מנשנשים את הלב: איפה אוכלים בט"ו באב 2020?
מבשלים אהבה: מתכונים מושקעים לכבוד ט"ו באב
לא רק עוגת גבינה: מתכוני שבועות מכל העדות
יריד שבועות של תל יצחק (צילום: גיל אבירם)