מטבע הדברים, ברשימת עשרת המסעדות הטובות בישראל, מככבות להן מספר מסעדות דגים ופירות ים. ולמרות זאת – חלפו עברו הימים שבהם בז'אנר זה בלבד ניתן היה למצות את המנעד הקולינרי של עיר הנמל הדרומית. כיום תוכלו למצוא באשדוד מגוון קולינרי רחב ביותר, הכולל מסעדות אמריקאיות, אסייתיות ומזרח תיכוניות ואפילו כמה מסעדות שעושות הרבה כבוד למטבח התאילנדי והגרוזיני. הטובות ביותר מככבות כאן ברשימת המסעדות הטובות ביותר באשדוד, שהרכבתם אתם. את המקום הראשון מבטיחים לגלות לכם בקרוב מאד.

רוצים גם להצביע ולהשפיע ולא יודעים איך ואיפה? פשוט מחפשים ברסט מסעדה שאכלתם בה, לוחצים על "כתוב חוות דעת", וכותבים מה שרוצים.

וואן סושי בר
וואן סושי בר הציגה למקומיים את המטבח היפני. במסעדה ניתן לשבת בחלל פנימי המעוצב בסגנון מודרני או בגינה הנעימה הצופה אל הרחוב הראשי. השירות במסעדה האסיאתית אדיב ומקצועי, חומרי הגלם טריים ואיכותיים, וכל זה ניכר ברמת הפופולאריות של המקום, שרק גואה מאז שנפתח. 

טעימות מהתפריט: יקיטורי שרימפס (28 שקלים), סלט בורגלוס (פתיתי בורגול, חמוציות, עשבי תיבול, קוביות בולגרית מתובלות ברוטב אסיאתי – 22 שקלים), שרימפס בחמאה ושום (12 יח' שרימפס, חמאה, שמיר, בציפוי פרמז'ן – 54 שקלים), ספייסי רול (סלמון / טונה אדומה, ספייסי, קנפיו, מלפפון, גזר בציפוי ספייסי מיונז ועירית קצוצה – 31 שקלים).
וואן סושי בר, הציונות 13, אשדוד. 053-9428612
 
Sunset BLVD Kitchen Bar
Sunset BLVD Kitchen Bar מביאה את הוליווד לאשדוד עם ספות עור מפוארות, לא פחות מעשרה סוגי בירה מהחבית ו-486 בקבוקי אלכוהול הממתינים לבלייני העיר על הבר העצום, ומובן שגם עשרות מנות מושחתות, לתפארת המטבח האמריקאי. מנת הדגל של המקום היא בורגר "שחיתות" מבשר אנטריקוט, השוקל 300 גרם וכולל בין היתר כבד אווז ופטריית פורטובלו. 

טעימות מהתפריט: אווז וברוסקטה (מדליוני כבד אווז צלויים, ברוסקטה קריספי, בצל ירוק, פטריות ושאלוט ברוטב אסיאתי – 89 שקלים), פיש & צ'יפס (פילה קוד בציפוי קריספי, צ'יפס, שיפקות, כוסברה ואיולי חלפיניו – 56 שקלים), פילה סלמון (250 גרם פילה סלמון, פטריות ובצל סגול ברוטב אסייתי, סלט ותוספת לבחירה – 92 שקלים).
Sunset BLVD Kitchen Bar, מרטין בובר 1, אשדוד. 053-9379400
 Sunset BLVD kitchen bar
גמברינוס
גמברינוס אמנם ממוקמת בלב אשדוד, אבל תקרות העץ, העיצוב הכפרי האותנטי ושפע פריטי האספנות, מעניקים לסועדים את התחושה שהגיעו לפאב צ'כי, הממוקם בלב יער. גמברינוס מפורסמת בעיקר בזכות המנות הלא מתחכמות שלה, המדברות אל הסועד בגובה הבטן. מדובר בלא פחות מאתר עלייה לרגל לחובבי בשר, פירות ים ובירה איכותית. 

טעימות מהתפריט: שרימפס בחמאה ושום (60 שקלים), פטריות ברוטב שמנת עם גבינה (35 שקלים), צלעות לבן – ספריבס (990 גרם – 100 שקלים), נקניקיות טלה על האש (60 שקלים), נתח קצבים (עד 500 גרם – 120 שקלים). 
גמברינוס, הציונות 45, אשדוד. 08-8655719

אספניה
את מסעדת אספניה, המתמחה במנות דגים ופירות ים מהמטבח הספרדי, פתח אי אז בשנות ה-80 השף הספרדי פול לוי. בעשורים האחרונים הצליחה אספניה לצבור קהל מעריצים נאמן ומוניטין ללא רבב, ומיצבה את עצמה כאחת ממסעדות הדגים ופירות הים הטובה ביותר בכל אזור הדרום.  

טעימות מהתפריט: קונפי שום (שיני שום אפויות בתנור – 14 שקלים), איקרה (סלט ממרח ביצי דגים – 25 שקלים), סלט יווני (סלט עגבניות, מלפפונים, גבינה בולגרית – 38 שקלים), קלמארי מטוגן (79 שקלים).
אספניה, אבא הלל 11, אשדוד. 053-9442752
 אספניה
רונג'אן – מאכלים תאילנדיים אותנטיים
לא פשוט להצביע על סוד הקסם של מסעדת "רונג'אן – מאכלים תאילנדיים אותנטיים". האם זה מבחר המנות המסנוור, או שאולי אלו דווקא המחירים שכבר נדיר למצוא במחוזותינו. אולי זו בכלל האווירה הרגועה השוררת במקום דרך קבע, או שבכלל אלו הטעמים האותנטיים שתוך שנייה מחזירים אתכם לחופשה הקסומה שביליתם בתאילנד? מכל מקום, מדובר באחת המסעדות התאילנדיות האותנטיות והטובות ביותר לא רק באשדוד או בדרום, אלא בישראל כולה ועל כך אין עוררין. 

טעימות מהתפריט: ספרינג רול שרימפס (15 שקלים), ספרינג רול צמחוני (10 שקלים), כבד עוף מטוגן (40 שקלים), דג מטוגן (40 שקלים), סלט אטריות שעועית (45 שקלים), סלט פפאיה (35 שקלים), שרימפס בקארי (40 שקלים).
רונג'אן – מאכלים תאילנדיים אותנטיים, נורדאו 24, אשדוד. 053-6130780
 
וינו דל מאר
וינו דל מאר ממוקמת בחוף הים הצפוני של העיר ומתפקדת על תקן של בר יין ומסעדת שף ים תיכונית, עם השפעות חזקות של המטבח הספרדי. יש לציין כי לא רק המטבח שואב השראה מהתרבות הספרדית, אלא גם העיצוב של המקום, הכולל אריחים קטלוניים אותנטיים ומובן שגם המוזיקה הטובה והאווירה השמחה והתוססת.  

טעימות מהתפריט: רשת דייגים (נסיכת הנילוס מצופה, צ'יפס עגול בליווי איולי לימונענע – 82 שקלים), פולנטה (מתירס טרי, שמן כמהין, פטריות פורטובלו מוקפצות, ביצה עלומה ופרמז'ן – 54 שקלים), רדיאטורי סלמון וארטישוק (שמנת פסטו, פרמז'ן ועשבי תיבול – 68 שקלים). 
וינו דל מאר, מרטין בובר 1, אשדוד. 053-7102145
 וינו דל מאר
אראמיס
אראמיס היא מסעדת חוף המאופיינת בעיצוב ייחודי, המאפשר לסועדים לחוות את הסגנון האלגנטי של שלהי המאה ה-17. התפריט של אראמיס מבוסס על מגוון מנות דגים ובשרים בגריל, ובנוסף תמצאו בו גם שפע של סלטים ומנות ראשונות ואחרונות. במקום ניתן להפיק את כל סוגי האירועים הפרטיים והעסקיים בהיקף של עד 200 סועדים.  

טעימות מהתפריט: פילה מוסר (קונפי שומר, קרם ארטישוק ירושלמי, גזרים צעירים בצבעים וברוקומיני – 116 שקלים), אסאדו על העצם (אסאדו עגל מושרה במרינדת הבית, שעובר תהליך של סגירה על הגריל וצליה איטית בתנור, נפרס ונכנס לקדירה עם ירקות שורש ופורטובלו – 128 שקלים), טורנדו רוסיני (פילה בקר מיושן על טוסט בריוש לצד מדליון כבד אווז, ציר בקר, כמהין שחורות ויין אדום בליווי קרם שורשים ושאלוט – 142 שקלים).
אראמיס, חוף לידו 1, אשדוד. 053-9387682
 אראמיס
פטרה
בחוף הקשתות של אשדוד תמצאו את אחת המסעדות הגרוזיניות האותנטיות והטובות ביותר בארץ. סימו בן חובל (השף הראשי של פטרה) והמסעדן רפי בן משה הקימו יחד את פטרה, המאופיינת באווירה נעימה ופסטורלית, מנות הנאמנות לחלוטין למטבח הגרוזיני המסורתי ושירות אדיב וחם. בפטרה מפיקים את כל סוגי האירועים וישמחו לארח אתכם ואת האורחים שלכם (עד 70 איש). 

טעימות מהתפריט: פלטת דגים מעושנים (לקרדה, שפרוטים, שמאלץ, מטיאס, סלמון, טונה וקוויאר – 59 שקלים), טאפאסים גיאורגיים: אצ'צלי (קרעי חזה עוף ברוטב גרוזיני), איספנחי, פטריג'אני (סלט חצילים עם אגוזים, סלרי ועשבי תיבול, פרסה ואיקרה – 46 שקלים), חציל פטרה (חציל בלאדי קלוי על הגריל עם טחינה, צנוברים קלויים בליווי לחם הבית – 44 שקלים). 
פטרה, מפקורה 1, אשדוד. 053-9441986
 פטרה
בני הדייג
את רשת בני הדייג אנחנו מאמינים שלא באמת צריך להכיר לכם, אם כי הסניף האשדודי חדש יחסית ובהחלט מצדיק ביקור לצורך היכרות אינטימית. הסניף השישי במספר של בני הדייג, שנפתח בעיר הדרומית לא מזמן, מיישר קו עם הסטנדרטים הגבוהים של שאר סניפי הרשת ומצטיין במנות מוקפדות עד לאחרון הפרטים ואווירה קלילה אך מקצועית. 

טעימות מהתפריט: קוביות סלמון אפויות בטחינה (49 שקלים), קציצות דגים מטוגנות על מצע טחינה (45 שקלים), קבב טלה על מצע טחינה ועגבנייה צלויה (89 שקלים), סטייק פרגית (עם ירקות צלויים ותפו"א אפוי – 89 שקלים). 
בני הדייג, הגדוד העברי 5, אשדוד. 053-9383924
 בני הדייג
אידי דגים
יכולנו לכתוב על זה שמסעדת אידי דגים זכתה לדירוג מרשים ב"גומיו" היוקרתי (מדריך מסעדות מהחשובים בעולם), להזכיר את העובדה שקיבלה ממשרד התיירות את התואר "תיירן מצטיין בכיר" או לציין שכבר יותר משלושה עשורים מדובר באחת ממסעדות הדגים ופירות הים הפופולאריות בישראל. יחד עם זאת, פשוט נזמין אתכם להגיע למסעדה השוקקת, להתרשם מהעיצוב ומהאווירה, לטעום מנה או שתיים ולהבין בעצמכם איך הפכה המסעדה האשדודית מסתם עוד מסעדת דגים, למוסד קולינרי עם הילה מיתולוגית. 

טעימות מהתפריט: סרטני חוף השייט הכחול (120 שקלים), קלמרי ממולא פירות ים (120 שקלים), חצי תריסר אויסטרים (140 שקלים), מרק דגים (75 שקלים), קציצות דגים (95 שקלים), פילה לוקוס על מצע פפרדלה  (150 שקלים). 
אידי דגים, הבושם 6, אשדוד. 053-9443581
אידי דגים

>> לכל סיכומי TOP10 לשנת 2016