מתוך רשימת מסעדות טובות בירושלים, הצביעו גולשי רסט במשך השנה, כתבו חוות דעת ודירגו את המסעדות הטובות ביותר בירושלים. לפניכם המסעדות המובילות בעיר שזכו להיות בעשירייה הפותחת. 

רוצים גם להצביע ולהשפיע ולא יודעים איך ואיפה? פשוט מחפשים ברסט מסעדה שאכלתם בה, לוחצים על "כתוב חוות דעת", וכותבים מה שרוצים. 

במקום הראשון: מלה ביסטרו 
מסעדת השף של אלי מזרחי, הממוקמת בבניין עתיק בעין כרם הכפרית והקסומה. התפריט מבוסס על מנות ירושלמיות וחומרי גלם מקומיים. הקונספט העיצובי שומר על הרוח הארכיטקטונית המקורית, ומהחלונות נשקף הנוף של עין כרם, כך שאכילה במקום היא לא רק חוויה קולינרית, אלא גם סוג של טיול ירושלמי מקורי וקסום.

הצצה לתפריט: קרפצ'יו פילה בקר עם עשבים טריים ושמן כמהין (48 שקלים); שקשוקה כבש קצוץ עם חריף, לבנה ולימונים כבושים (52 שקלים); פטוצ'יני טרי ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות (58 שקלים); דג ים שלם עם חמאת עשבים ופירה כפרי (119 שקלים); קוקי סאן ז'אק ושרימפס בשמנת ירוקה וניוקי תפו"א (96 שקלים); שקדי עגל של שוק מחנה יהודה עם טחינה ועמבה (92 שקלים).
מלה ביסטרו, המעין 1, ירושלים, 053-9424673

מלה ביסטרו
     
טלביה 
מסעדת שף צרפתית, המציעה מגוון רחב של מנות על טהרת המטבח הצרפתי, לרבות מנות ייחודיות ומקוריות של פירות ים.

הצצה לתפריט: טאטין - מח עצם, ברזאולה, קורמוסקי וחזה בקר ( 38שקלים); תבשיל בורגיניון עם פירה וירקות שורש (64 שקלים); שרימפס בחמאת עגבניות, אניילוטי וריקוטה ( 68שקלים); קלמרי עטוף עם זעתר, לבנה, עשבי תיבול, צנונית, זוקיני ומלפפונים (62 שקלים); ארוחת הבוקר של אסף - חביתת חלבונים, לחם דגנים, סלט אבוקדו, סלט שומר ומלפפון, מוזלי ותה ירוק קר (54 שקלים).
טלביה, שופן 5, ירושלים 053-9370856
טלביה

מחניודה
מסעדת השף המתוקשרת של השפים אסף גרניט, אורי נבון ויוסי אלעד. התפריט אקלקטי ומשתנה בכל יום. האווירה במקום שמחה, המוסיקה רועשת והמלצרים רוקדים עם הסועדים בין השולחנות. העיצוב מותאם לאווירת השוק העממית וכולל אלמנטים מאפיינים כמו ארגזי פירות וירקות, מגבות המטבח שמשמשות כמפיות, מלחיות של מלח דק מהסופר, לחם שמוגש בתוך שקית נייר ושפת תפריט מבודחת.

הצצה לתפריט: סשימי אינטיאס מהקריביים - ויני מוחיטו, טוביקו שחור ומנגו בוסר (62 שקלים); ושבו דגים לגבולם - מוסר ים עם ירקות שוק ומנגולד הפכפך (138 שקלים); אסאדו טלה בג'וספר - דלעת מעושנת, קרם פרש ואליעזר טרי (126 שקלים); שישברק, חוסיין, אובמה - זנב שור, חצילים ודואה (62 שקלים).
מחניודה, בית יעקב 10, ירושלים, 053-9381555
 מחניודה      

כרמא 
מסעדה בשרית הממוקמת בלב השכונה הציורית והפסטורלית עין כרם, ומעוצבת בטוב טעם מקומי עם קירות מאבן ירושלמית וחלונות ססגוניים ומעוטרים. התפריט עשיר ועדכני, וכולל מגוון רחב ואלגנטי של מנות בשריות על בסיס בקר, עוף, דג או פירות ים. ארוחות בוקר עשירות ומנות צמחוניות כמו פסטות, פיצות, קדרות שונות ועוד. השירות מהיר, אדיב ומקצועי והאווירה מושלמת ומרגיעה.

הצצה לתפריט: סביצ'ה סלמון - סלמון בשמן זית לימון, מלח ים, חמוציות, בצל סגול, עגבניות קונקסה, על מצע אבוקדו ורוקט, מוגש עם לחם קלוי (52 שקלים); רול דרוזי - פיתה דרוזית ממולאת בבשר טלה חצילים קלויים וצנוברים, ברוטב טחינה וקולי עגבניות (49 שקלים); קבב - קציצות בשר בקר וטלה מוגש על מצע חציל , פלפל קלוי, בצל ועגבנייה קלויה, על מצע טחינה (84 שקלים); פיש & צ'יפס - פילה דג בציפוי פריך וצ'יפס (78 שקלים); מיקס פירות ים - קלמרי ושרימפס בציפוי פריך, עם איולי צ'יפוטלה (89 שקלים).
כרמא, עין כרם 74, ירושלים, 053-9439229
כרמא

מדיטה 
מסעדת ביסטרו מודרנית כשרה, המכונה "מטבח תיכון חדש", בניצוחם של השף מוטי אוחנה (השף והבעלים של מסעדת "החצר") ושותפו משה כהן. ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים. על עיצוב המקום אחראי המעצב גלעד זעפרני - מהמעצבים הנחשבים ביותר בתחום המסעדנות, אשר כלל בעיצוב אלמנטים דקורטיביים בסגנון הבראסרי בפריז, לצד אלמנטים ים תיכוניים. בשעות הערב והלילה המקום משנה את פניו ופונה אל קהל הבליינים שרוצה ליהנות מבר תוסס.

הצצה לתפריט: פטוצ’יני קרם עגבניות - חצילים, זיתים, בזיליקום (58 שקלים); אסאדו “החצר” - ברביקיו, תפוזים (88 שקלים); קדרת בקר - ירקות שורש, יין אדום, ניוקי קריספי (84 שקלים); פטה כבדים - ריבת עגבניות שרי (54 שקלים). 
מדיטה, דרך חברון 101, ירושלים, 053-7933470
 

יודל'ה בר        
יודל'ה הוא בר-מסעדה, השייך לקבוצת מחניודה וממוקם ממש מול המסעדה. בדומה למסעדה, גם כאן התפריט משתנה בהתאם למצב הרוח של השפים אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון, ומסתמך על הסחורה היומית שמצאו בשוק מחנה יהודה הסמוך. האווירה תוססת, המוזיקה שמחה ובעיקר ים תיכונית, האלכוהול משובח והתחושה היא של חאפלה תרבותית ואותנטית. 
יודל'ה בר, בית יעקב 11, ירושלים, 053-9387888
 יודל'ה בר
  
המוציא
מסעדתו הכשרה של השף אבי לוי, זוכה מאסטר שף, הממוקמת ברחוב אגריפס הציורי, בבית אבן ירושלמי טיפוסי. 
המטבח מבוסס על מאכלים מהמטבח הצפון אפריקאי, באינטרפרטציה האישית של השף. השילוב בין המאכלים האותנטיים, התפריט העשיר ונוף הכותל המערבי הנשקף ממול, תורמים לחוויה כולה. 

הצצה לתפריט: קוארה "דל חוט" - קציצות דגים מקוד לבן ברוטב פיקנטי (59 שקלים); צלי בשר ברוטב של בצל, צימוקים וחציל מטוגן (72 שקלים); חזה עוף בעריסה - חזה עוף בעריסה ולימון כבוש (68 שקלים); מעורב המוציא - שקדי עגל, טחולים, פרגית ושפונדרה, בצל ופלפלים (72 שקלים); "לה סיגר" - זוג סיגרים מעבודת יד ממולאים בפיסטוקים ושקדים מוגש עם צלוחית של נוגט ז'אבן (29 שקלים). 
המוציא, בורוכוף משיח 4, ירושלים, 053-7102678
המוציא

ג'וי
מסעדת גריל האוס כשרה למהדרין בהשגחת הבד"ץ בית יוסף, בלב רובע אלרוב ממילא בירושלים, אל מול הנוף עוצר הנשימה של חומות העיר העתיקה. התפריט מגוון ומציע מנות בשריות, כריכים, סלטים, מנות פתיחה ועוד. ניתן לשבת הן על שדרת ממילא היוקרתית, הן בחלל המסעדה והן במרפסת החיצונית, דרכה ניתן לראות את חומות העיר העתיקה.

הצצה לתפריט: סלטJOY - תערובת עלים ארומטים, סלקים צלויים, פאקן מסוכר, תפוחי גרנד בויניגרט סילאן ואספרסו וטחינה גולמית (56 שקלים); ביפבורגר - אנטריקוט 300 גר' (79 שקלים); פריים ריב - אנטריקוט על עצם (48 שקלים ל-100 גר'); פילה סלמון נורבגי - ברוטב צ'ימיצ'ורי, אריסה ולימונים כבושים, מוגש בתוספת ירקות צלויים (108 שקלים); כבדי עוף ביין אדום וסילאן עם פירה תפו"א וצ'יפס בטטה (79 שקלים). 
ג'וי, ממילא 13, ירושלים, 053-9344961
ג'וי

לוצ'נה 
מסעדה איטלקית רב גונית כשרה למהדרין (בהשגחת רבנות ירושלים), הממוקמת בלב המתחם המפואר והיוקרתי של ממילא, ומציעה מגוון עשיר של מנות טריות, פסטה עבודת יד שאותה מכינים במקום עצמו וקינוחים תוצרת בית - הכל פרי מטבחו של השף אבירם דותן. המסעדה ממוקמת במבנה שנבנה בתקופה העותמאנית, בסגנון מוסלמי מסורתי. העיצוב הארכיטקטוני החדשני יצר מקום מיוחד, חמים ואסתטי. מעין הרמוניה המשלבת בין המסורתי אל מול המודרני. 

הצצה לתפריט: קפרזה איליאנו - בזיליקום, בצל סגול, שמן זית וטפנד זיתים (42 שקלים); פילה דניס צלוי במחבת על קראמבל פיצוחים ויוגורט כוסברה (120 שקלים); וקצ'ה טרטופו - פטריות, גבינת מסקרפונה ושמן כמהין (49 שקלים); פטוצ'יני סלמון - שמנת בצל ירוק ושום (78 שקלים); ספגטי פרובנס - צלפים, אנשובי, מיקס עשבי תיבול, עגבניות שרי וקרם פרש (71 שקלים); רביולי ריקוטה ותרד - שמנת עגבניות מיובשות, אגוזי מלך וקונפי שום (76 שקלים). 
לוצ'נה, ממילא 8, ירושלים, 053-9419222
לוצ'נה

אדום 
מוסד ירושלמי ותיק ומוערך, שנפתח בשנת 2001 ומציע אוכל צמחוני, אוכל צרפתי, בשרים, דגים ופירות ים. מיקום המסעדה המיוחד, במתחם תחנת הרכבת הראשונה, השירות המקצועי, האווירה הטובה והביתית והמנות המפתיעות, משתלבים לבילוי קולינרי מושלם.

הצצה לתפריט: צלחת חלקי פנים עם צ'ילי חריף, פטרוזיליה,  טחינה, סלט שומר; ניוקי ערמונים בחמאת פורצ'יני עם שמן כמהין, שום, שמנת (72 שקלים); שרימפס ביין לבן עם חמאה, שום, בצל, עגבנייה ופרזוליה (98 שקלים); רביולי ארטישוק עם מרווה, ברוקולי, שום, קונפי עגבניות, זיתי קלמטה, פטריות, גבינת עיזים (76 שקלים).
אדום, ככר דוד רמז 4, ירושלים, 053-4275330

>> לכל סיכומי TOP10 לשנת 2016

"החברה מבקשת להבהיר כי כל המסעדות הזוכות נבחרו על ידי הגולשים במנותק משיקולים מסחריים; בחירה זו נעשתה על פי פרמטרים שנקבעו מראש ע"י החברה באמצעות אלגוריתם אוטומטי ובפיקוחו של עו"ד על תהליך הבחירה".
אדום