נגישות
נגישות

היוונייה הלוהטת של השרון

אביגיל חריש יצאה לכיוון בית ינאי כדי לבדוק את היוונייה המדוברת. מנות מעולות ותמחור מעולה עוד יותר גרמו לה כבר לתכנן את הארוחה הבאה

מגזין REST מסעדות במרכז
אביגיל חריש

אביגיל חריש

25/06/2015
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

גל ים תיכוני שוטף את חופי הארץ, ואת אזור השרון במיוחד. האזימוט מצביע בבירור לכיוון יוון, והמקום החדש שנפתח בבית ינאי נשמע לנו מסקרן מהרגע הראשון. יאמאס, מסעדה יוונית, פתחה את שעריה רק לפני 4 חודשים, והשמועה כבר עשתה לה כנפיים בכל האזור.

יאמאס נמצאת ממש בכניסה לקניון אם הדרך. באזור ששיווע למסעדות מעניינות היא בהחלט בשורה יוצאת דופן, ואת זה הבנו עוד לפני שביקרנו. ואחרי הביקור ידענו שמדובר בשוס שהופך להיות הטברנה הקבועה שלנו.

נכנסנו אל המקום והתיישבנו ליד שולחן צדדי. הקירות צבועים בטורקיז ולבן, וכל המקום משדר את השפה. קולות הבוזוקי ברקע ובקבוקי העראק והאוזו על הבר הם השלמה נהדרת לאווירה.

תחילתה של ידידות מופלאה
תפריט ה'מאזות' (מאזטים) מאוד גדול, והיה לנו באמת קשה לבחור מבין כל המנות. לבסוף החלטנו להזמין את הדולומה (עלי גפן ממולאים), דג ים כבוש, ומאפה אתונה מכמורת. הדולומה היו גדולים ושמנמנים, ממולאים באורז עגול, בשר עגל, נענע ולימון, והוגשו על יוגורט ושמן זית. מנה מעולה ומאוזנת בטעמים המתוקים-חמצמצים שלה. היוגורט הוא המצע הנצחי לעלי גפן ממולאים, וגם כאן הוכיח שהוא ראוי להם.

דג הים הכבוש היה לא פחות ממושלם. חתיכות של דג מוסר כבושות במיץ לימון ושמן זית, עגבניות, פלפל חריף וכוסברה. השוס היה קרם שקדים שהפתיע בשקט שלו, אך בהתאמה שלו לדג.

אחרון חביב מבין המאזות היה המאפה אתונה מכמורת – מאפה ארוך של עלי פילו ממולא בגבינה יוונית, משהו בסגנון פטה, ומעוטר בדבש ושומשום. מבחינתי שילוב של גבינה מלוחה ודבש הוא מושלם. המאפה היה מעולה, אפוי כמו שצריך, והמילוי היה נדיב.
פאבה - קרם אפונה צהובה. יאמאס

ממשיכים לעיקריות
מהעיקריות הזמנו מנה אחת מהים ואחת מהיבשה. האחת היא פאבה שרימפס וקלמרי, והשנייה היא סטיפאדו של בקר ופלפלים.

השרימפס וקלמרי עשויים על הפלאנצ'ה. אני מאוד אוהבת את מידת העשייה שבה הם הגיעו – מעט חרוכים. הפאבה היא קרם של אפונה צהובה, ומאוד פופולרית במטבח היווני. מנה טובה עם טעמים רגועים ושקטים.

הסטיפאדו, לעומת זאת, היא מנה עם טעמים חזקים ודומיננטיים. תבשיל בקר בבישול ארוך, עם פלפלים ונוכחות חזקה של עלי דפנה. התבשיל עטוף בלחם, וכך הוא נאפה בתנור. מנה יוונית קלאסית. הבשר היה רך, והמנה גדולה ונדיבה יחסית למחיר שלה (58 ₪).

בעניין של מתוק
ואם כבר באנו לאכול אוכל יווני, אז שהקינוח יהיה גם יווני. הזמנו את הסוטלאצ' – פודינג אורז קר עם בננות מקורמלות וקינמון. קינוח מצוין, עדין וקליל, שאפשר לאכול גם אם כבר אין לכם מקום.
עיצוב יווני. יאמאס
האווירה
יאמאס ניחנת באווירה קלילה ונעימה, האקוסטיקה מצוינת כך שגם אם המסעדה מלאה עדיין תוכלו לשמוע את היושבים סביבכם ולא תצטרכו להרים את הקול. השירות מקצועי ואדיב והמנות מגיעות במהירות אל השולחן.

בימי הקיץ אפשר לשבת במרפסת של יאמאס וליהנות מבריזה טובה בגלל הקרבה היחסית לים (אמנם מעבר לכביש, אבל מרגישים נוכחות ימית). מתאים מאוד לארוחות משפחתיות ולמפגשים חברתיים, אבל מספיק רומנטי לארוחה זוגית.

ומשהו לגבי המחירים – המנות ביאמאס מאוד נדיבות בכלל, ובפרט יחסית למחיר. המנות העיקריות מתומחרות בין 48 ₪ ל-72 ₪ שהיא המנה הכי יקרה (צלעות טלה), אך יחסית למחיר מנה כזו במקומות אחרים מדובר בתמחור מאוד נמוך. המטרה היא להנגיש את המסעדה לקהלים שונים, ולהביא לכאן את תושבי הסביבה, שירגישו בבית ויוכלו להרשות לעצמם לחזור אליו באופן קבוע.

אין ספק שיאמאס היא המקום החם באזור. אוכל יווני אותנטי עם טעמים שאנחנו, הישראלים, אוהבים ומתחברים אליהם.

חשבון בבקשה:
דולומה – 39 ₪
מאפה אתונה מכמורת – 39 ₪
דג ים כבוש – 44 ₪
סטיפאדו – 58 ₪
פאבה קלמארי ושרימפס – 76 ₪
סוטלאצ' – 32 ₪
סה"כ: 288 ₪

יאמאס, בית ינאי, אם הדרך. 053-9374929

* הכותבת הינה אורחת של המסעדה
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
סלטים בלולה וקובה (צילום: אורטל הראל)
בראנץ' במסעדת הולה (צילום: ספיר קוסא)
נתחי בשר במסעדת בישיקיו (צילום: באדיבות המקום)
נתח במסעדת טוקופיה (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי