יום חמישי, השמש מתחילה לשקוע, ואני ובן זוגי יושבים להנאתנו ומחכים בקוצר רוח לתחילתה של ארוחה שלא ידענו שתהיה כה נפלאה. התיישבנו בחלל הפנימי של המסעדה, מאחר והשולחנות בחוץ היו בתפוסה מלאה. בחוץ האווירה הייתה קיצית ושמחה, ובפנים הייתה אווירה מרגיעה ושקטה, והכי חשוב - האקוסטיקה במסעדה מאפשרת להרגיש שלכל שולחן יש את הספייס שלו ואין רחשי רקע חזקים שמגיעים משולחנות שכנים.

טאיה נפתחה לפני כשנה באזור התעשייה של קדימה. שלושת השותפים החליטו בלב שלם להקים אותה באזור השרון, מתוך אמונה (וגם מתוך ידיעה) שהאזור הולך ומתפתח מבחינה קולינרית, ושתושבי האזור צמאים למקומות חדשים ומעניינים.
שף ירון שנבל, שהוא גם אחד מהבעלים, אחראי על המטבח ועל הכיוון האסיאתי העכשווי. תמצאו כאן את כל הקשת האפשרית, ותוכלו לג'נגל בין מנות מהווק, לסושי ובחזרה אל סגנון תאילנדי או ויאטנמי.
טאיה - מבט מבפנים
לקחנו שתי מנות ראשונות כדי לפתוח את התיאבון. התייעצנו עם המלצרית המקסימה שעזרה לנו להחליט ובחרנו את סלט הצ׳ינטה ואת מנת הצ׳יקן סייגון.

שכל הסלטים יהיו כאלה
הצ׳ינטה התגלה כסלט מיוחד עם טעמים יוצאי דופן. שילוב של חסה, מלפפון, גזר, נבטים, בצל ירוק ועוף חתוכים לז׳וליינים מאוד דקים ורכים, ברוטב ויניגרט בוטנים. מדהים מדהים מדהים ולמה לא כל הסלטים כאלה? טעמים עדינים של הרוטב שמשתלב באופן ושלם עם כל מרכיבי המנה. הירקות היו טריים והעוף היה רך ופשוט במקום.

מנת הצ׳יקן סייגון היא בעצם גיוזה במילוי עוף (בתיבול ויאטנמי) ברוטב חלב קוקוס, קארי ירוק, גזר, פטריות שמפיניון שנחתכו גס והרבה בצל. גם המנה הזאת הייתה יוצאת דופן בטעמים שלה. על פניו - מנת גיוזה, מנה שכיום מגישים בהרבה מסעדות אסיאתיות, אבל טאיה מצליחה להרים את המנות שלה למעלה-למעלה עם שילוב נכון של טעמים, ולא פחות חשוב – חומרי גלם טריים. פשוט תענוג בכל ביס ביס.

לא יכולנו להתאפק והזמנו גם מרק מתפריט הספיישלים (המרקים שמציעה המסעדה בתפריט הקבוע מגיעים כמנה גדולה מאוד ומפנקת), שהיה בגודל בינינו, כי לא רצינו להתמלא לגמרי לפני שמגיעות המנות העיקריות.

המרק היה מרק גיוזה תאילנדי, גיוזה ממולאת בעוף שמתחממת לה בקערת מרק, שמקבל את טעמו מקארי אדום, פטריות, גזר, נבטים, בצל ירוק וכוסברה. מנה חריפה וטובה, שמעניקה לגיוזה טעם שונה ממנת הצ׳יקן סייגון ועם המון ירקות שמעניקים נפח למנה.

עיקר העיקר
החלטנו לקחת מנת נודלס אחת ומנת אורז אחת. למנת הנודלס שבחרנו קוראים התאילנדי המשוגע - אטריות אורז רחבות בתוספת בקר וטופו, שעועית, בצל, כרוב, כוסברה וצ׳ילי. מנה כיפית וטעימה, הבקר היה רך וטעים, חתוך לחתיכות קטנות ונוחות לאכילת ביסים מושלמים. אטריות האורז הרכות סופגות את כל הטעמים של המנה ולמרות שהצלחת הייתה גדושה באוכל, היה קל לסיים אותה.
התאילנדי המשוגע
למנת האורז קוראים גנרל טו-סו. המנה מורכבת מקוביות עוף קריספיות ברוטב קרמל ג׳ינג׳ר, פלפל אדום וירוק, בצל ירוק ובצל רגיל לצד אורז לבד. העוף היה רך ומצופה מעטפת מלאת טעם. הירקות היו מבושלים בדיוק במידה - חלק קריספיים וחלק רכים-רכים ונמסים בפה.

מנה מתוקה ומיוחדת. בניגוד למנת הנודלס שהייתה קלילה יחסית, גנרל טו-סו היא מנה שממלאת עד אפס מקום. לאוהבי המתוק שבינינו - מנה מאוד מומלצת עם טעמים מצוינים.

ולקינוח
האמת שהיה מאוד קשה לבחור קינוח, על אף שאנחנו פחות אוהבים מתוק. כל המנות נראו מיוחדות, אך בחרנו ללכת עם מנה קלאסית, אבל יותר מכיוון אירופה - קרם ברולה. טאיה מגישה את הקרם ברולה שלה בשכבות, וביניהן בצק עלים פריך. מנה שבטעמים משלבת קרם ברולה וקרם שניט. לא מתוקה מדי, אך בהחלט מספקת את הצורך במתוק בתום ארוחה טובה ומפנקת. הברולה הגיע קר עד קפוא ושכבות הבצק היו רכות וקראנצ׳יות בו זמנית.

לצערנו נגמרה הארוחה, אבל טאיה בהחלט ישמעו מאיתנו בשנית, וכנראה שגם שלישי וברביעית. טאיה מתאימה גם למשפחות וגם לזוגות. המחירים הוגנים והמנות גדולות יחסית.

טאיה מציעה גם מנות עם פירות ים ודגים (וכמובן סושי) ועסקיות ב15% הנחה על כל התפריט. יש אפשרות לאירועים קטנים עם תפריט שמותאם אישית לכל אירוע.

חשבון בבקשה:
סלט צ׳ינטה – 28 ₪
סייגון צ׳יקן (מנה זוגית) – 59 ₪
מרק גיוזה תאילנדי – 34 ₪
תאילנדי משוגע – 54 ₪
גנרל טו-סו – 62 ₪
ברולה שכבות – 34 ₪
סה״כ – 271 ₪ לארוחה זוגית

טאיה, האופה 1, אזור התעשייה קדימה. 053-6130912

* הכותבת הינה אורחת של המסעדה