נגישות
נגישות

מותג מנצח: ביקור במסעדת דיאנא בנצרת

מסעדת דיאנא ממשיכה להוציא אל השולחן מנות נהדרות ואיכותיות, שהטאץ' של שף דוחול ניכרת בכל אחת מהן. ביקרנו וחזרנו עם המלצות מכאן ועד נצרת

מגזין REST מסעדות בצפון המסעדות של rest
אביגיל חריש

אביגיל חריש

תאריך פרסום: 14/05/2015, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

זה היה יום שישי בבוקר. אבי ואני החלטנו לעשות טיול בנצרת, ולאכול צהריים במסעדת דיאנא הותיקה, עליה שמענו לא מעט, אך מעולם לא יצא לנו לבקר. כבר שנים שלא היינו בנצרת, וקפצנו על ההזדמנות לעשות סיבוב בשוק ובעיר העתיקה.

טיול בנצרת
מצאנו חניה די בקלות, והתחלנו לעלות למעלה לכיוון השוק. בגדים, ירקות ופירות, כלי בית, תבלינים, ריח חזק של קפה שחור וטוב שנטחן בחנות ממול. זו נצרת שאני זוכרת. אחרי סיבוב בשוק וקנייה מוצלחת של כמה פיצ'פקעס לבית, המשכנו לכיוון העיר העתיקה. נצרת גדושה בתיירים שמגיעים לראות את המקומות המפורסמים כמו כנסיית הבשורה הקתולית וכנסיית גבריאל הקדוש. עשינו סיבוב ארוך, ומשם המשכנו אל רחוב פאולוס השישי, לכיוון דיאנא.

עזיז, בעל המקום, קיבל אותנו בחיוך רחב, והחווה בידיו לעבר שולחן פנוי. התיישבנו ומיד קיבלנו פיתות ושני סוגים של חריף. מעיון בתפריט הבנו שיש אופציה לקחת סלטי פתיחה בנפרד, או לקחת מיקס של סלטים ב-35 ₪ לסועד.

טריות מקסימלית

כעבור כמה דקות הגיעו בזה אחר זה סלטים כמו חומוס, סלט גזר, פלאפל, עגבניות שרי, סלט ירוקים, כרוב, חצילים בטחינה, כרובית בטחינה, תפוחי אדמה וירקות ועוד. עברנו מסלט לסלט וטעמנו, כדי לא לפספס אף אחד ממנו. לדברי אבי, החומוס היה אחד הטובים שאכל. אני הייתי יותר בעניין של הכרובית בטחינה, שהיתה נפלאה. אחריה זללנו את סלט הירוקים הקצוצים ואת הפלאפלים המדהימים.

בכל הסלטים ניכרה טריות מקסימלית של רכיבים. מדובר במבחר מאוד גדול של סלטים, גם במספרם וגם בכמות שבצלחת. לא הצלחנו לסיים את הכל, אחרת לא היינו יכולים להכיל את העיקריות. למנת ביניים הזמנו, מתוך סקרנות, את המועלאק – חלקים פנימיים של טלה (במקרה הזה כבד טלה) עם בצל מטוגן ודבש רימונים. המנה התגלתה כנפלאה. חתיכות קטנות של כבד, עשויות במידה ומשתלבות נהדר עם בצל מטוגן ועם המתיקות-חמיצות של דבש הרימונים. חיסלנו אותה ועברנו להזמין את העיקריות.
הסלטים של דיאנא
לעיקרית הזמנו מנה אחת משותפת, כיוון שהיינו כבר שלושת רבעי מלאים. לקחנו מנה מעורבת של קבב וצלעות טלה. הקבב היה עשוי לעילא ולעילא. מתובל נכון, צלוי נכון ועסיסי. צלעות הטלה היו טריות וטובות, עם מעטה שומן נעים, ואפילו נשאר לנו קצת מקום כדי לטעום את האורז והפריקי שהתלוו אל המנה. גם תפוחי האדמה היו נהדרים, עם טעם וארומה של תפוחי אדמה מדורה.

קינוח
לקח לנו כמה דקות להתלבט אם להזמין קינוח, כיוון שהיינו ממש מלאים, אבל החלטנו לא לוותר על הכנאפה המפורסמת של המקום.
הכנאפה המעולה של דיאנא
ההחלטה היתה נכונה, כי כנאפה כזו לא טעמתי מזמן. היא עשויה במקום, ברגע ההזמנה, ואינה מכילה צבעי מאכל, על כן הצבע שלה הוא של אטריות לאחר עשייה, ולא של ממתק זרחני. הכנאפה ממולאת בגבינת עזים איכותית, וסירופ הסוכר התווסף במידה. לא היה מתוק מדי, אך מתוק מספיק כדי לא להוסיף סוכר לתה נענע ששתינו.

האווירה בדיאנא נעימה ושלווה. האוכל מגיע מהר, וגם המנות העיקריות מגיעות בזמן. כאן לא נותנים לך לחכות יותר מדי. הקהל מורכב מתושבי הסביבה, ממטיילים בצפון ומתיירים. כבר 35 שנים שדיאנא מארחת ומאכילה, מפתיעה במנות חדשות וממשיכה להגיש את המנות הותיקות והטובות.

חשבון בבקשה:
סלטים - 70 ₪ לשני סועדים
מועלאק – 55 ₪
קבב וצלעות טלה – 120 ₪
כנאפה – 45 ₪
2 כוסות תה – 20 ₪
סה"כ לארוחה לשניים: 310 ₪

DIANA, פאולוס השישי 51, נצרת. 053-9441630
 
* הכותבת הינה אורחת של המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
דיאנא בנצרת
053-9441630

אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
נתח של שירת הבשר (צילום: באדיבות המקום)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת בליקר במשגב (צילום: באדיבות המקום)
סלט פנצנלה באפרטו (צילום: שחף לאופר)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי