בירושלים, ברחוב שמעון בן שטח הציורי הסמוך לממילא, שוכנת מסעדת דגים, פירות ים ובשרים, מסעדה שעושה כבוד ימי גדול לעיר שאין לה ים. מסתבר שגם במרומי ההר ניתן לקבל את הים במיטבו – בתנאי שבמקצוענים עסקינן.

מכל קצוות תבל
כבר בשנות השישים, כשדולפין ים הוקמה ע"י שרגא רוזצוייג , סוחר דגים ידוע, סימלה המסעדה קוסמופוליטיות: סועדים יהודים, ערבים, נוצרים, ארמנים , תיירים ומפורסמים כאליזבת טיילור והנרי קיסינג'ר התענגו על מטעמי המסעדה שהוקמה ע"י שרגא ואמו, שעסקה אף היא בשינוע וסחר בדגים  טריים למסעדות וחנויות ברחבי הארץ.

בזכות בקיאותם ברזי הים ובזכות אהבתם לאוכל ולאנשים הפכה דולפין למסעדה מובילה  מהסוג הישן-חדש, מסעדה המושכת אליה אנשים מתרבויות ומקומות שונים בארץ ובעולם, לקוחות מגוונים וקבועים שהופכים אותה לכור היתוך של טעמים ושפות.

יפה מבפנים ומבחוץ
דולפין ים ממוקמת בבית אבן ירושלמי אשר נבנה בתחילת המאה העשרים. למסעדה כניסה רחבה ארוכה עם תפוסה מלאה של שולחנות, ובפנים חלל אינטימי ואלגנטי, משופץ ומשוחזר באנינות טעם, שומר על הצביון הייחודי של בית האבן הירושלמי. אין ספק שעיצוב המסעדה, האווירה המחבקת והשמחה הניכרת בקרב הסועדים היושבים בחוץ וצופים בבאי הרחוב המסקרנים, הם חלק מהסיבות שגרמו לנו כבר בתחילה לאהוב את המקום עד מעל לאוזניים.

אני לא מצליחה לסווג את סגנון האוכל באופן מוחלט, אמרתי לבן זוגי, אך יש כאן שילוב מנצח של מנות אנינות ומיוחדות המאפיינות את המטבח הצרפתי (קוקי סאן ז'אק, סרטן כחול ברוטב אלוהי), עם מנות מהמטבח מקומי (מאזטים של סלט איקרה, כרוב, ציזיקי, עגבניות חריפות) ופוקאצ'ה איטלקית שנבלעה ברגע שהגיעה אל השולחן.

>> להזמנת שולחן במסעדת דולפין ים

משיקים מצב רוח טוב
את המזטים שהוגשו לשולחן (ללא תשלום למזמיני עיקרית) ליווינו בשתי כוסות יין שינסון, שהעלו עוד יותר את מפלס מצב הרוח. בעודנו משיקים לחיים, נהנים ממשב הרוח הירושלמי המלטף  אותנו קלות, הונחו המנות הראשונות, בעוד אסיה – המלצרית היפה, הדוברת אנגלית רהוטה וראויה לקנאה, מסבירה: "סרטנים רכים בטמפורה ושרימפס ענק ברוטב יין ולימון". שתי המנות עזרו לנו להבין כי בדולפין לא מנסים להתחכם יותר מדי. חומרי הגלם טריים, הסרטנים והשרימפסים עטופים בטמפורה מדויקת וקריספית במידה - הם פשוט טעימים.

 

 

ים ויבשה מתאחדים
גם המנות העיקריות נאכלו בתאוותנות לא מבוישת: מנת פילה עם כבד אווז, עשויה לבקשת בן זוגי מדיום ריר, הייתה לא פחות מאשר מושלמת. נתח מכובד של פילה ונתח נדיב ביותר של כבד אווז השתלבו בהרמוניה של טעמים עם רוטב פירות יער סמיך. גם  מנת הקוקי סאן ז'אק והשרימפס ברוקפור ושמנת הותירה צלחת ריקה מתוכן, אולם אין ספק כי מנת שיפודי הלוקוס הנימוחים, טבולים  במרינדת השף, הבטיחה את מקומה כמנה בלתי נשכחת.

ההנאה מהמנות שהוגשו הייתה גורפת, ולא יכולנו לפספס ולוותר על הקינוח. כך, בעודי מזמינה טירמיסו ופאי תפוחים לי ולבן זוגי, הבטחתי בקול כי מחר אאזן את כמות הקלוריות, ולכן התפנקנו גם בקרופניק - משקה שהוא תזקיק דבש, ובגרפה – תזקיק ענבים. שמחים ומדושנים סיימנו באספרסו  ובחליטת תה.

רגע לפני שיצאנו אל דרכנו, התוודיתי  בפני מושיקו, אחד הבעלים, שלא הצלחתי לפצח את קסמה של "דולפין ים", קסם המשלב בין חומרי גלם ייחודים, מנות עדכניות ונדיבות וטעמים אותנטיים. בחיוך שובה ועיניים בורקות הסביר מושיקו  כי זהו בדיוק הקונספט שעליו שמרו האבות המייסדים והמשפחה במהלך השנים: מטבח איכותי המבוסס על חומרי גלם טריים, שימוש בתוצרת ישראלית, ומנות הזוכות לקריצות מיוחדות של השף, תוך שמירה על טעמים אותנטיים ותמחור הוגן. כל מילה בסלע.

חשבון בבקשה:
מאזטים  ופוקאצ'ה איטלקית  - ללא חיוב בהזמנת מנה עיקרית
סרטנים רכים בטמפורה – 50 ₪
שרימפס בשום לימון ויין – 45 ₪
מנת פילה עם כבד אווז – 125 ₪
קוקי סאן –זאק ושרימפס בגבינת רוקפור ושמנת – 98 ₪
2 כוסות יין שנסון – 38 ₪ לכוס
טירמיסו - 32 ₪
פאי תפוחים - 32 ₪
בקרופניק -  תזקיקי דבש - 36 ₪
בגרפה – תזקיק ענבים - 36 ₪ 
אספרסו - 10 ₪
חליטת תה - 10 ₪
סה"כ - 510 ₪

 

* כתבה פרסומית