נגישות
נגישות

גשן: קרניבוריה בהשגחה עליונה

המושג 'מסעדת בשרים כשרה' עלולה להעלות אצל לא מעט אנשים חששות בקשר לאיכות הבשר, ולכן משה גלילי, שטרף נתחי בשר כשרים ועסיסיים במסעדת הבשרים הכשרה 'גשן', שמח לבשר שהכשרות לא פוגמת באיכות

מסעדה ביום המסעדות של rest
משה גלילי
תאריך פרסום: 22/07/2010, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הימים ימי הכרעה במונדיאל 2010, ומעט מאוד דברים יצליחו להזיז מהכורסה שני גברים טיפוסיים לעת ערב. המזל הוא שאחד הדברים האלו הוא שילוב מנצח של קיבה מקרקרת ומסעדת בשרים משובחת. נטשנו את המרקע והכורסה ושמנו פעמינו אל ארץ גשן. אמנם אין להם נציגה במונדיאל, אל על הפרות שלהם מסופר עוד בתנ"ך.

שגרירות 'גשן' בישראל ממוקדת ממש בלב העיר תל אביב מזה כשנתיים. החלל הלא גדול מעוצב באופן מוקפד, התאורה עמומה ומשרה אווירה נינוחה עבורנו, ומעט פחות עבור נתחי הבשר העצומים המביטים אלינו מהמקרר השקוף. נראה כי הם יודעים מה מצפה להם במטבח. בעלי לב חלש מתבקשים להימנע מלהפנות מבטם ימינה בעת הכניסה למסעדה.

סביב לשולחנות סועדים צעירים יותר ופחות, ובסך הכל האווירה שמחה למדי, בטח בהתחשב בעובדה שבניגוד לרוב בתי האוכל בעיר, ב'גשן' מעודדים את הלקוחות להתרכז באוכל ובבני שיחם, ונמנעים מלשדר משחקי כדורגל או כל ערוץ אחר.

התרשמנו מהתפוסה הגבוהה ביום א' של השבוע. זוגות, משפחות וסתם חבר'ה זכו כמונו לשירות מהיר, אדיב ובגובה העיניים. את התלבטויותינו לגבי המנות הראשונות פתרנו באופן מקורי: הזמנו ארבע כאלה. ראשונה בהן הייתה הבריזאולה שייטל (32 ₪), המורכבת מארבעה רולים של נתחי שייטל פרוסים דק ומגולגלים יחד עם מנגו ומלון והרבה בלסמי. אני אהבתי מאוד, בעוד היושב לצידי התרשם יותר מהפוקצ'ה (18 ₪) השמנמנה שהוגשה לצד מטבל שמן זית ובלסמי. שנייה לה הגיעה מנת קרפצ'יו עגל מצוינת (38 ₪) בתיבול מדויק מאוד.

המנה השלישית מאגף הראשונות שהוגשה אל שולחננו הציגה נתחי טונה אדומה (36 ₪) בציפוי פריך, שהוגשו מעל נתחי אפרסמון (בחיי!) בתיבול מקורי. המנה הרביעית - טארט טאטן עגבניות (28 ₪) - הייתה מקורית עוד יותר, כשהפרשנות ב'גשן' לטארט מגיעה במילוי כבש וחציל חרוך, לצד רוטב עגבניות חם. המנה הזו,כמו האחרות, מציגה תחכום שנדיר למצוא במסעדה המתמחה בבשרים, ובפרט מסעדה כשרה.

אבל עם תחכום לא קונים במכולת, ולמנה העיקרית שלנו בחרנו בתערובת של מיני בשרים שהוגשה על פלטת שיש לוהטת. המלצריות מעודדות את הסועדים להזמין נתחים גדולים לשולחן ולחלוק בהם, וגם אנחנו אוהבים את הרעיון. תמחור הנתחים הוא לפי משקל, והמחירים סבירים בהחלט. חיסלנו נתח אנטרקוט בשרני (94 ₪ ל-300 גרם), נתח עסיסי של פרגית שנצלתה עם פפריקה (65 ₪), וצלע עגל שומנית (85 ₪ ל-250 גרם). כתוספות קבלנו שעועית ירוקה בג'ינג'ר ותפוחי אדמה אפויים שאהבתי מאוד.

בינות לנתחים איתרנו גם נקניקיית מרגז מעולה ופיקנטית ושני קבבונים בהם פונקנו מהמטבח, שהיו טעימים מאוד וכמעט גנבו את ההצגה מהאנטרקוט המעולה שנצלה ביד מיומנת. שותפי לארוחה, אגב, מתעקש כי סטייק פרגית משובח יתעלה גם על המשובחים שבאנטרקוטים. שיהיה.

אחרי מנוחה קצרה והתרעננות (אגב, מגבונים לחים נראים לי יוקרתיים ומפנקים כשהם ארוזים בבודדים ומוגשים על ידי מלצרית, לעומת אותו מגבון שאני מקרב לפרצופו המוכתם של בני הצעיר באמצע האוכל), המשכנו אל הקינוחים. ב'גשן' מצליחים להתמודד עם אתגרי הכשרות בהצלחה גם באגף המתוק (מחירי הקינוחים נעים בין 30-38 ₪). נאבקנו בקרב כפיות אימתני על כל פירור של פאי דובדבנים משובח, שזכה לסייד קיק מוצלח בצורת כדור סורבה משמש כתום ומרענן. המנה המקבילה הייתה מתוקה פי כמה: מוס חלבה עם שערות קדאיף, המוגש לצד כדור גלידת וניל, שהובילו יחד את רמות הסוכר בדם לגבהים לא חוקיים.

כן כדורגל,לא כדורגל - יצאנו את 'גשן' שבעים ומדושנים. די בטוח שנחזור לשם עוד לפני המונדיאל הבא.

 

* הכותב היה אורח המקום.

* רוצים גם אתם לאכול בגשן? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
גשן בתל אביב
053-4362840

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הבשר הכי טוב בשלושת הקצבים
 ארוחת ערב באטמוספירה
סמרקנד, את טובה אלינו
שמוליק כהן – מוסד קולינרי בתל אביב
ארוחה שווה בשאול בשרים באור יהודה
ביקור מוצלח במסעדת ארמיס
ביקור במסעדת גחלים הכשרה ברמת גן
ביקור במסעדת גחלים הכשרה ברמת גן
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
ארוחת ערב במסעדת 206 דגים