נגישות
נגישות

בנדיקט: בוקר טוב לך, את מושלמת

השעה: שמונה בערב; המקום: 'בנדיקט' בשדרות רוטשילד; נוכחים: בועז פורמן ואהובתו, בסוף יום הנישואין הראשון שלהם; המטרה: לצאת מהקופסה וליהנות מארוחת בוקר מושלמת דווקא בערב

מגזין REST מסעדה ביום המסעדות של rest
בועז פורמן

בועז פורמן

תאריך פרסום: 10/08/2010, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אלברט איינשטיין אמר פעם, אחרי שסיים להגות את התורה הפיסיקלית החשובה ביותר בהיסטוריה האנושית, שכל דבר בחיים הוא יחסי. בשבוע שעבר התובנה הזו נחתה עלי במלוא כובד משקלה, כאשר אהובתי ואני ציינו שנה עגולה מאותו יום שרבי ומהביל בו עמדנו מתחת לחופה לבנה ונשבענו להיות זה לצד זו עד יום מותנו. מצד אחד 365 הימים הראשונים לנישואינו עברו מהר (אומרים שככה זה כשנהנים); ומצד שני הגענו לרגע הזה, של הגדולים, בו מתחילים לכמת את ותק הנישואין בשנים, ושנת נישואין בימינו זה הרבה. מה הרבה, המון!

לרגל היום החגיגי החלטנו לקחת יום חופש מהעבודה, להתנתק משגרת היום-יום המתישה ולבלות 24 שעות של כיף, רוגע ושלווה שבסופן נוכל להתחיל לספור את הימים עד ליום הנישואין השני. בערב, אחרי שזכינו לחוות יקיצה טבעית לפני הצהריים ולשכב שמונה שעות של שכיבה בשמש היוקדת, עם טבילות מצננות בבריכה תכלכלה, נתקפנו רעב והיינו מוכרחים לסגור את היום עם ארוחת ערב טובה, טעימה ועשירה. ומכיוון ששנינו משתייכים לבני האנוש שאוהבים את ארוחת הבוקר שלהם בכל שעות היממה, לא חשבנו פעמיים ונחתנו במסעדת 'בנדיקט' שבשדרות רוטשילד התל אביביים.

'בנדיקט' ברוטשילד היא אחותה הצעירה של 'בנדיקט' השוכנת בבן יהודה, שהצליחה להרגיל את התל אביביים (וגם את אלו שמגיעים מחוץ לכרך הסואן) להכיר מגוון עצום של ארוחות בוקר, וחשוב מכך: להכיר בעובדה שמותר לחשוב מחוץ לקופסה ולשבור את המוסכמה שארוחת בוקר אוכלים רק בבוקר. הנה, בנדיקט פתוחה 24 שעות ומגישה בכל דקה ודקה ארוחות בוקר משלל מטבחי העולם. כשהערב יורד על שדרות רוטשילד האווירה ב'בנדיקט' עדיין מרגישה תזזיתית ומרוגשת, והקהל הרב שגדש את המסעדה ידע שכאן ארוחת הבוקר מתאימה גם לסעודה האחרונה של היום.

פצחנו בשתי מנות פתיחה קטנות ונהדרות: צזיקי יווני (12 ₪), שהוגש עם מקל בריוש ארוך וקראנצ'י, וסלמון מעושן (13 ₪) מלווה בצלפים ורצועות בצל סגול. הסלמון היה כל מה שחובב סלמון כמוני רצה, עם טעם מעושן ועדין וצלפים חמצמצים הנותנים ניגוד מעניין. הצזיקי היה מרענן ומתובל היטב, ממש כמו זה שמקבלים במסעדות היווניות האמיתיות, אולם מקל הבריוש לא מספיק ל"ניגוב" כל הצזיקי, ולכן אין ברירה אלא לשמור את המטבל להמשך הארוחה, שם כבר אפשר למצוא מה לטבול בתוכו (ועל הדרך למצוא תירוץ טוב לאכול צזיקי באמצע ארוחת בוקר של ערב). יחד עם מנות הפתיחה קיבלנו שני קיר רויאל - קוקטייל שמפניה וליקר פירות יער - על חשבון הברון, סתם ככה, כי ב'בנדיקט' רוצים כנראה לעשות ללקוחות שמח. הפעם הצליח להם.

אחרי הפתיחה המזהירה הבטנו בתפריט ארוחות הבוקר ונבהלנו. מבחר כל כך גדול, ממה מתחילים? אומלט, בוקר בריאות/אורגני/יווני/קיסר/אנגלית/סקנדינבית/מקסיקנית, שקשוקה סטייק אנד אגס, בורגר וכמובן: אגס בנדיקט בכל צורה ותוספת אפשרית. אחרי התלבטות ארוכה, השוואות ודסקוסים,  היפה שישבה מולי חשבה שהלכה על סולידי, עם  בוקר ישראלי (52 ₪), בעוד אני בחרתי באגס בנדיקט שרימפס אספרגוס (69 ₪), מנה המכילה כל כך הרבה מרכיבים חביבים עליי.

רגע וחצי אחרי שסיימנו להזמין, הניחה המלצרית שלנו על השולחן סלסלת לחמים טריים וחמים שהכילה חלה מתוקה, לחם דגנים, לחם זיתים ולחם עשבי תיבול הנאפים במקום, ושלוש פנכות קטנות של חמאה, ריבת תפוחים ושוקולד נוטלה. הלחמים הפריכים עושים חשק לשכוח מהמושג 'דיאטה' ולהשקיע את השעתיים הקרובות בבליסת פחמימות חסרת פשרות (הסלסלה מתמלאת חופשי-חופשי ברגע שהיא מתרוקנת), והנוטלה הוא לא פחות משוס מפתיע שנותן את האפשרות למשהו מתוק בפה לאורך כל הארוחה.

על אהובתי, כשגילתה שהישראליוּת של 'בנדיקט' כוללת שלוש ביצים עם עשבי תיבול, גבינות וממרחים ללא הגבלה, סלט ירקות קצוץ דק, מיץ טבעי ושתייה חמה/קוקטייל מבעבע/אייס קפה, נחתה ההכרה שפה לא רק הגודל קובע, אלא גם האיכות. סלט מתובל היטב, גבינות מצוינות, חביתה טעימה מאוד ומיץ תפוזים סחוט במקום (5 ₪ תוספת לכוס גדולה), והלחמים המפתים שבצד הפכו את הארוחה כולה למייצגת מושלמת לישראל האוטופית. לעומת ארוחת הבוקר של אשתי מזה שנה, אני קיבלתי צלחת גדולה ועליה שתי ביצים עלומות על מצע לחם בריוש קלוי עם כמות מכובדת של שרימפס, קוביות עגבניה ושום מוקפצים בשמן זית, אספרגוס צרוב בגריל ורוטב הולנדייז מעל הכל. מה אומר ומה אגיד? תאווה לעיניים, לחיך ולחשבון הבנק של הקרדיולוג העתידי שלי. מנה מופתית, לא פחות, ששנינו הסכמנו שמאפילה אפילו על האגס בנדיקט המצוינים של 'הקפטריה' בניו יורק. מנה שכולה אימפריה.

אחרי כל הטוּב הזה, לא נותר לנו אלא להתחנן למשהו קטן שימתיק לנו את כל היום הזה, המתוק גם כך. הצצה לסקשן המתוקים שבתפריט הראה מבחר פנקייקים (35 ₪) המוגשים עם סלט פירות, סירופ מייפל ומקושטים בתוספות שונות וטעימות (שוקולד, אוכמניות וכו') פרנץ' טוסט (38 ₪) סלט פירות עונתי (18 ₪) וסוגי מוזלי שונים (32 ₪), אך מה לעשות שאחרי ארוחות בוקר שכאלה כבר לא היה מקום בבטן? או, גם לזה יש פיתרון: קינוחי ביס קטנים (יחסית, כמו שר' איינשטיין אמר) של קינוחים טעימים ומפנקים. אנחנו בחרנו בניו יורק צ'יז קייק ובראוני שוקולד, שנתנו מענה לחשק השוקולדי (שלי) והאהבה לעוגות הגבינה המשובחות של התפוח הגדול (שלה).

פרידה מרגשת מהמלצרית והמארחת החביבה והופ - אנחנו בחזרה בשדרות רוטשילד. חושך בחוץ, אך מחוץ לבנדיקט התור הולך ומתארך. לו רק ידעו כל אלה שממתינים לתורם להיכנס שבסניף הזה אפשר להזמין מקום בטלפון, ייתכן והיו חוסכים מעצמם את ההמתנה. למרות שבינינו, ארוחות הבוקר-ערב של 'בנדיקט' שוות את כל הזמן שבעולם.

* הכותב היה אורח המקום.  

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של בועז פורמן
הכל 10 בסורה
הגרוזינית המושלמת ב-DEDA
SEATARA: מסעדת שף אמיתית
פאשה: שגריר המטבח הטורקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר