נגישות
נגישות

לכבוד ראש השנה: מתכונים עם סימני החג

סלטים עשירים עם תפוחים ורימונים, טארט דבש, מעמול תמרים ושייקים חגיגיים. לכבוד השנה החדשה, 6 מתכונים צבעוניים ומרעננים עם סימני החג לארוחת ראש השנה. חג שמח

מגזין REST ראש השנה וחגי תשרי מתכונים
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 10/09/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יהי רצון שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה. תמרים, תפוחים, תאנים, רימונים ודבש הם רק כמה מסמלי החג ולחלקם יש אפילו ברכות מיוחדות. תִּכְלֶה שָׁנָה וְקִלְלותֶיהָ: תָּחֵל שָׁנָה וּבִרְכותֶיהָ רלוונטית השנה יותר מתמיד, וכולנו פותחים את שנת תשפ"א עם תקווה להתחלה חדשה, בשורות טובות והמון בריאות.

לחיי התחלות חדשות - מקשטים את שולחן החג עם סימנים מתובלים ומשולבים במנות מרשימות ומרעננות שישדרגו את האווירה ויחזקו את התחושה ש'משהו חדש מתחיל כאן'. הנה כמה מתכונים לכבוד החג של שפים שבהם משולבים סימני ראש השנה. שנה טובה וחג שמח

איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה?
מתכונים עם דבש לארוחת ראש השנה

                             סלט גוסטו עם תפוחים ורימונים. צילום: באדיבות המקום

סלט גוסטו עם תפוחים ורימונים / ורדה דה גרינברג, מסעדת גוסטו

מצרכים
1 חסה רומאית
חופן אורוגלה
חצי בצל סגול פרוס
חצי תפוח עץ ירוק
4 מדליוני גבינת עיזים מצופים בפנקו ומטוגנים
לקישוט – חופן פקאן מסוכר גרוס וגרעיני רימון

לרוטב ויניגרט חרדל ודבש
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
חצי כף חרדל ד'יזון חלק
חצי שן שום קצוצהקורט מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מנערים היטב בצנצנת סגורה את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב בקערה עם חסה, אורוגולה, בצל ותפוח. מעבירים לצלחת, מסדרים את מדליוני הגבינה מעל ומקשטים בחופן פקאן מסוכר ובחופן גרעיני רימון, ומגישים.

גוסטו - Gusto - פרישמן 90, תל אביב, 0539367725

                      שייקים של קפה שלווה, ירושלים. צילום: שי שחף

שייקים חגיגיים / קפה שלוה, ירושלים

שקשקו את זה - לקראת ראש השנה מציעים בקפה שלוה החברתי בירושלים שייקים ייחודיים עם רימונים, תפוח בדבש ושלל הפתעות ברוח החג.

שייק רימונים

מצרכים
4 תותים
1 מנגו
חופן גרגרי רימונים

הוראות הכנה:

טוחנים בבלנדר את המצרכים על בסיס מים, מיץ תפוזים או חלב, לפי הטעם. מוסיפים קרח לסמיכות ומגישים.

שייק תפוח בדבש

מצרכים
1 בננה
שני תמרים
1 תפוח
כף דבש

הוראות הכנה:

טוחנים בבלנדר את המצרכים על בסיס מים, מיץ תפוז או חלב. מוסיפים מעט קרח לסמיכות ומגישים.

קפה שלוה - דרך שלוה 1, ירושלים, 0539375394

                         מעמול במילוי תמרים של מסעדת נור. צילום: עמוס בר זאב

מעמול במילוי תמרים (זארד) / בסמה חיר, מסעדת נור, ג'וליס

עוגיות הזארד מסמלות את השמחה, האחדות והפשטות. בסמה מספרת כי "ירשנו את המתכון מהסבתות שהיו מתאספות יחד עם כל נשות השכונה בכל ערב חג ואופות את העוגיות. עבודת הביחד נמשכה שעות על גבי שעות מלוות בסיפורים עממים והרבה צחוקים ושירה. הריח המאפיין את אפיית העוגיות בטאבון שידר לכל עובר דרך את תחושת החג. הדור הצעיר עדיין ממשיך באותה מסורת, אבל במספר אנשים יותר מצומצם".

מצרכים

לבצק
1 ק"ג קמח לבן
300 גרם מחמאה
רבע כוס שמן תירס
רבע כפית מחלב
כוס מים פושרים

למילוי
תמרים טריים
מרגרינה / חמאה
מעט בהרט

הוראות הכנה:

1. לשים בידיים קמח וחמאה עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלב והמים ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2. מניחים בצד את הבצק ובינתיים מכינים את מלית התמרים. מגלענים את התמרים, טוחנים אותם יחד עם החמאה והבהרט. יוצרים כדורים קטנים.
3. מרדדים את הבצק, חותכים לעיגולים. בתוך כל עיגול מניחים כדור של תמרים. מקפלים את הבצק ובעזרת פינצטת עוגות עושים קווים אחידים וצמודים. חשוב להדק את הצדדים היטב.
4. מחממים את התנור לחום 180 מעלות ואופים עד הזהבה.

נור - ג'וליס, 0539425565

 טארט דבש של הבייקרי. צילום: טל ציפורין

טארט דבש / טל סיון ציפורין, הבייקרי והדליקטסן, קבוצת r2m

מצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

לבצק
130 גרם חמאה רכה
12 גרם דבש
50 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
2 גרם מלח
20 גרם קורנפלור
210 גרם קמח
1 ביצה

למילוי
150 גרם סוכר
10 גרם פולנטה
2 גרם מחית וניל
3 גרם מלח
48 גרם ריקוטה
200 גרם דבש
150 גרם ביצים טרופות
110 גרם שמנת מתוקה 42%
3 גרם חומץ
100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:

1. מכינים את הבצק - מערבבים יחד חמאה, דבש, אבקת סוכר, אבקת שקדים ומלח ליצירת מסה אחידה.
2. מוסיפים את הקורנפלור ו-30 גרם מהקמח ומאחדים שוב. מוסיפים את הביצה ויתרת הקמח (180 גרם) וממשיכים לערבב יחד עד שמגיעים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה לפחות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית הטארט. 4. אופים אפייה עיוורת (מניחים על הבצק נייר אפיה ועליו משקולות אפיה או קטניות יבשות) כ-13 דקות עד שהבצק יציב אך לא זהוב.
5. מכוונים את חום התנור ל-150 מעלות.
6. מכינים את המילוי - בעזרת מטרפה מערבבים יחד סוכר, פולנטה, מחית וניל, מלח וריקוטה. מחממים מעט את הדבש עד למרקם נוזלי ומוסיפים אותו ואת הביצים באיטיות ותוך כדי ערבוב לתערובת.
7. מוסיפים באיטיות את השמנת, החומץ והחמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה. ממלאים את הקלתית האפויה ואופים כ-40 דקות עד שהמילוי יציב.

דליקטסן - יהודה הלוי 81, תל אביב, 0539346816

 סלט תבולי של מסעדת פלוקה. צילום: יוליה פריליק ניב

סלט תבולי עם תפוחים ורימונים / שף סעיד שאמי, מסעדת פלוקה

מצרכים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור נענע
כמה כפות שיבולת שועל
1 תפוח ירוק חמוץ קצוץ
מיץ לימון
שמן זית
מלח, פלפל
גרגירי רימון ושברי פקאן לעיטור

הוראות הכנה:

קוצצים את כל הירוקים ומוסיפים קוביות תפוחים. מתבלים ומתקנים טעמים אם צריך. מעטרים בגרגרי רימון ובשברי פקאן.

פלוקה - Flooka - סלאח א דין 14, עכו העתיקה, 0539417087 

 תאנים ממולאות של מסעדת האקליפטוס. צילום: באדיבות המקום

תאנים ממולאות / השף משה בסון, מסעדת האקליפטוס

מצרכים
18 תאנים טריות או 18 מיובשות (דבלים)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 חזה עוף פרוס כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס"מ) וחתוך לקוביות קטנות, או 300 גרם פטריות טריות לגרסה טבעונית
כפית מלח
1 כפית הל קלוי וטחון טרי
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית קינמון

לרוטב
3 כפות גדושות רסק תמרהינדי / רוטב תמרהינדי
כפית הל טחון
כפית פלפל אנגלי טחון
מקל קינמון באורך 7 ס"מ
תאנה מיובשת, קצוצה דק
2 כוסות מים
1/2 1 כפות סילאן או סוכר חום
כוס גרגרי רימון

הוראות הכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שהעוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.

2. חותכים מצוואר התאנה ומקפלים את ה"כובע". מרוקנים כמחצית מבשר התאנה וממלאים. בדבלים: פותחים את הדבלים בחתך צד זעיר, ממלאים אותן ומסדרים במגש.

3. ממיסים במחבת את רסק התמרהינדי, מכסים, מתבלים ומביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים ומכניסים לתנור חם לכ-25 דקות, עד התרככות. מגישים חם ומקשטים בגרגרי רימון.

מסעדת האקליפטוס - כנות, 086235478

שנה טובה ומתוקה

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
גוסטו  בתל אביב
הזמנת שולחן
053-9367725
קפה שלוה בירושלים
053-9375394
נור בג'וליס
053-9425565

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המלצות חג: מטיילים ואוכלים בגליל
עולים לעיר הבירה: מסעדות מומלצות בירושלים
מנות לחג של deli צבע וטעם (צילום: איתיאל ציון)
עם השלום בא התיאבון: סיור קולינרי במזרח התיכון
4 מתכונים לסעודת שבת מושלמת
הסטייק המושלם: פרויקט מיוחד לסוכות 2020
לכבוד שבת: 3 מתכונים קלילים לארוחת שבת
טייסט פרום דה ווסט: בשר מעושן לראש השנה