נגישות
נגישות

תיכף גשם: ארבעה מתכוני מרקי ירקות מנצחים

לפי התחזית אנחנו צפויים לסופ"ש גשום וקר, ומה יותר כיף ממאשר מרק מהביל? כינסנו לכם מתכונים מצוינים של מרק עגבניות בגרסה הודית מלאה בתבלינים, מרק כתום עונתי וקלאסי, מרק ארטישוק ירושלמי חורפי ומחמם או מרק לחשו מרוקאי ומיוחד. חורף בריא

המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 20/11/2025, 8:46
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מרק עגבניות וגזר של טנדורי (צילום: יפית בשבקין)

זהו זה, כבר אי אפשר להדחיק את זה יותר. גם חובבי הקיץ המושבעים ביותר יצטרכו להפנים בסוף השבוע המתקרב שהחורף כבר כאן, ולפי התחזית, עומד להיות גשום וקר.

ומה יותר כיף כשבחוץ יורד גשם מאשר להתכרבל על הספה, לראות סדרה מתוקה בנטפליקס וללגום מרק רותח? ובכן, אין הרבה דברים יותר כייפים, ובמיוחד אם מה שמתחמם לכם בעצלתיים על הגז הוא מרק ירקות עשיר וטעים, שמפיץ בבית ריחות של ילדות ושל שמחה.

ירקות הם מלכי המרקים. כמעט מכל ירק אפשר להפיק מרק מצוין, משביע ובריא. כמובן, כדאי להעדיף ירקות בעונתם כדי להפיק את מירב הוויטמינים והמינרלים שיש להם להציע כשהם בשיאם. הנה 4 מתכוני ירקות משובחים שמתאימים לכל מצב. חורף בריא

המרקים הכי שווים במסעדות
עולם ומלואו: הסודות של המרקים
יום הפסטה: איך מכינים פסטה מושלמת?

מרק עגבניות וגזר

מרק עונתי מחמם ועז צבע וטעם, באדיבות השפית רינה פושקרנה מייסדת רשת מסעדות טנדורי

מצרכים ל-8-6 מנות (דרגת קושי: בינונית, משך הכנה: כשעתיים)
1 ק"ג עגבניות טריות מרוסקות
4 כפות שמן
2 כפות שום כתוש
4 גזרים מבושלים ומרוסקים
2 כפות רסק עגבניות
100 גרם קמח לבן
1 כף סוכר
2 כפות מלח
1 כפית פלפל לבן
2 ליטרים ציר ירקות (הוראות הכנה בהמשך)
2 כפות קרם פרש לקישוט
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה

מצרכים לציר ירקות:
2 בצלים
2 מקלות סלרי
2 גזרים ולשים בצד
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
8 גרגירי פלפל שחור
2 עלי דפנה
2 ליטר מים
לבשל לסנן את המים בלבד ללא יתר המרכיבים

אופן ההכנה:
1. לחמם שמן במחבת, להוסיף את השום ולהשחים, להוסיף קמח ולטגן היטב כ-2 דקות. יש לשים לב היטב שלא יווצרו גושים בקמח.
2. להוסיף את העגבניות ולטגן כ-5 דקות נוספות.
3. להוסיף את הגזר ולבשל כ-2 דקות ולאחר מכן להוסיף רסק עגבניות ו-2 ליטרים מציר הירקות ולבשל על לריכוך כל הירקות.
4. להוסיף מלח, פלפל לבן וסוכר ולבשל יחד כ-2 דקות נוספות.
5. להגיש מעוטר בכוסברה טרייה, קרם פרש וקרוטונים (אופציה).


מרק כתום

נראה לכם שיתחיל פה גשם, ולא נרוץ לקנות דלעת? הרי אי אפשר בלי מרק כתום עונתי, והפעם מתכון משובח באדיבות השף הראשי של רשת גרג, השף אלעד אמסלם:

מצרכים לכ-6 מנות (דרגת קושי: קלה, משך הכנה: כשעה):
1 בצל חתוך דק
250 גרם דלעת מגורדת
250 גרם דלעת קוביות
50 גרם סלרי
200 גרם תפוחי אדמה מקולף ומגורד
1.5 ליטר מים
150 גרם רסק עגבניות
25 גרם מלח
קורט פלפל שחור טחון
10 גרם מיץ לימון
20 גרם סוכר
60 גרם שמן
50 גרם אבקת מרק עוף פרווה
אופציה לשדרוג - 3 יחידות קובה מוכנות ממולא פירה או פטריות (להשיג מוכן ברשתות המרקט).

הוראות הכנה:
1. מטגנים בסיר בצל וסלרי.
2. מוסיפים את קוביות הדלעת לטיגון של 2 דקות ולאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ואז את כל המרכיבים.
3. מבשלים כ-45 דקות עד ריכוך הדלעת, טוחנים ומגישים (אפשר בתוספת קובה שבושלה שנפרד לפי הוראות היצרן).

קפה גרג - כל הסניפים

מרק כתום של קפה גרג (צילום: דן פרץ) מרק כתום של קפה גרג (צילום: דן פרץ)

מרק ארטישוק ירושלמי

מתכון של השפית מיטל שיר בעלת "הבישולים של מיטל" במושב עידן, שמוכרת אוכל מוכן בכל מושבי הערבה התיכונה. לדבריה, "הקסבייה הוא ירק שורש נהדר שגדל בתקופת החורף כך שזה בדיוק הזמן למרק ממנו".

מצרכים ל-7-6 מנות (דרגת קושי: קלה-בינונית, משך הכנה: כשעתיים):
3 בצלים בינוניים
3 שיני שום
3 גזרים
850 גרם ארטישוק ירושלמי *ראו טיפ על קילוף בתחתית המתכון
2 תפוח אדמה בינוניים
2 גבעולי סלרי
¾ כף מלח
¼ כפית פלפל לבן
¼ כפית פלפל שחור
עירית קצוצה (לא חובה)
2 כפות שמן זית או קנולה

הוראות הכנה:
1. משמנים ומטגנים בסיר את הבצל והמלח בלבד. מומלץ לטגן כ-30 דקות עד שהבצל מזהיב כדי שהוא יגיר מתיקות טבעית.
2. בינתיים מקלפים וחותכים את שאר הירקות לקוביות. אין צורך בחיתוך קטן ומדויק מכיוון שבסוף טוחנים הכל בבלנדר מוט.
3. לאחר שהבצל זהוב יש להוסיף את הפלפל הלבן, השחור ואת שיני השום ולטגן חמש דקות.
4. לאחר מכן יש להוסיף את המרכיבים הנותרים ומים רתוחים בגובה של כשלושה ס"מ מעל הירקות ולבשל כ-45 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים מתרככים.
5. דגים עם מלקחיים את הגזר והסלרי ומוציאים אותם החוצה. את היתר טוחנים בסיר בעזרת בלנדר מוט. להגיש עם עירית קצוצה מעל.
*טיפ לקילוף הקסבייה: לחתוך החוצה את כל "הזרועות" מהחלק המרכזי. את החלק המרכזי קולפים בקולפן ואת "הזרועות" קולפים בעזרת סכין טורנה.

מרק קסביה של מיטל שיר הערבה התיכונה (צילום: יח"צ) מרק קסביה של מיטל שיר הערבה התיכונה (צילום: יח"צ)

מרק לחשו מרוקאי

מתכון של דינה דגן, מסעדנית ושפית, המבשלת בביאנקיני - מסעדה מרוקאית אותנטית הפועלת בלב כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח את המרק המרוקאי שהיא מכירה היטב מילדותה.

מצרכים לכ-6 מנות (דגרת קושי: קלה, משך הכנה: כ-40 דקות):
2 כוסות סולת
5 כוסות מים
שן שום כתוש
מעט שמן
פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם
מלח (או מלח מתובל)
כחצי כפית פפריקה מתוקה
אופציונלי: חצי כפית פפריקה חריפה

הוראות הכנה:
1. מבשלים בסיר את המים עם השום, השמן ושאר התבלינים, כאשר אלו בעצם המים של המרק.
2. כשהנוזל מגיע לרתיחה מוסיפים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן למנוע גושים.
3. מבשלים כחצי שעה עד שהסולת רכה ומגישים.

מרק לחשו של מסעדת ביאנקיני (צילום: יח"צ) מרק לחשו של מסעדת ביאנקיני (צילום: יח"צ)

צילום תמונת שער יפית בשבקין

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של רסט שדה חובה*
תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
יום העוגה הבינלאומי: כי עוגות זה החיים
חנדלה: נווה מדבר קולינרי בלב המושב
יוון זה גרקו
הטעם? אש! עלאש המסעדה החדשה שמשגעת את מודיעין
סוהו ראשלצ: כשבא לכם לצאת לבילוי טוב
 קפה ללוש בבת ים: אוכל וקוטיילים מול הים
מסעדות באשדוד ואשקלון לחגיגות יומולדת משפחתיות
המסעדות המפורסמות והאייקוניות באשדוד ואשקלון
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
יום העצמאות של לבנון: מסעדות לבנוניות מעולות
הסתיו כבר פה: שוק התקווה מסעדות ביתיות וטעימות
מה נאכל בסוכה? מנות ה'טייק אווי' הכי נכונות לסוכות
ארוחות חג ראש השנה 2025 במסעדות או משלוחים
מסעדות בכרם התימנים זה כבר לא רק חומוס ומרק
האריה שאהב פחמימות - טור ספיישל מלחמה
מיוחד לשבועות: נויפלד על פיצות, תוספות ואנשים