נגישות
נגישות

נאחזים בחורף: מתכון לניוקי ביתי ברוטב שמנת ערמונים

רגע לפני שהעונה הקרה חולפת ומחזירה אלינו את הקיץ הישראלי הארוך והלוהט, זה בדיוק הזמן ליהנות ממנת ניוקי חמימה ולנצל את רגעי התהילה האחרונים של הרדיאטורים

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 20/03/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ניוקי שמנת פטריות של קפה גו (צילום: דניאל לילה) יאמי. ניוקי ביתיים עם שמנת וערמונים (צילום: דניאל לילה)

כדי ליהנות ממנת ניוקי מנחמת וטובה, לא חייבים ללכת לסופר ולקנות חבילה מוכנה ותעשייתית. משימת ההכנה היא די פשוטה, והתוצאה הכיפית יכולה לבוא כמנה בפני או כחלק מארוחה משפחתית גדולה יותר. את המתכון השגנו הפעם מרשת קפה ג'ו שמגישה את המנה בתוספת קלאסית של רוטב שמנת קטיפתי, ערמונים ופטריות טריות. כמובן שניתן לשנות את הרוטב ולשדך לניוקי גם תוספת של ירקות מוקפצים, רוטב עגבניות עשיר, גבינה טובה ועוד שלל אפשרויות. צאו לדרך ותכינו לעצמכם קערה טובה של ניוקי נימוחים ומנחמים.

מתכון לניוקי בשמנת, פטריות וערמונים

מצרכים לניוקי
1 כוס מלח גס
5 תפוחי אדמה גדולים
100 גרם קמח
כף מלח
2 חלמונים

מצרכים לרוטב
50 גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
שקית ערמונים בוואקום
שן שום פרוסה
3 עלי בזיליקום
מלח, פלפל

אופן הכנת הניוקי
1. מחממים תנור ל 250 מעלות.
2. מרפדים תבנית בשכבה של מלח גס ועליה מניחים את תפוחי האדמה.
3. מכניסים לתנור לאפיה של שעה עד שעה ורבע.
4. מוציאים את תפוחי האדמה ובעזרת מגבת, כשהם עדין חמים, חוצים ומרוקנים את תוכנם לקערה (ללא הקליפה כמובן).
5. מועכים את תפוחי האדמה היטב בעזרת מזלג.
6. מעבירים את הפירה למשטח עבודה מקומח ומוסיפים את שאר המצרכים.
7. משמנים מעט את הידיים ולשים יחד לכדור, אין לעבד יותר מדי כדי שהבצק לא יהפוך לדביק.
8. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומכל אחד יוצרים נחש ואותו מחלקים לניוקי קטנים בעזרת סכין.
9. בישול הניוקי - מרתיחים בסיר גדול מים עם כמות נדיבה של מלח. מבשלים את הניוקי, כל פעם כמות קטנה עד שהם צפים.
10. כאשר הניוקי צפים יש להעבירם ישירות לרוטב או לצינון במי קרח.

אופן הכנת הרוטב
1. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפטריות.
2. מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים קלות, יש להיזהר לא לשרוף את שום
3. מוסיפים את הערמונים ואת השמנת ומתבלים.
4. לאחר שהשמנת מגיעה לרתיחה עדינה, טועמים ומתקנים תיבול
5. מוסיפים את הניוקי, מקפיצים אותם קלות ברוטב ומגישים.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
פירמידות שוקולד והפתעות (צילום: נועם בן שושן)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
המבורגר, מינוט סטייק ופלפלים חריפים בראיסה תל אביב (צלם: דניאל לחיאני)
שולחן במסעדת אוקינאווה תל אביב (צילום: אפיק גבאי)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)