נגישות
נגישות

בלי לחם, ובלי לבזבז זמן: מתכון לגספצ'ו בקלי קלות

שף אמיר מרקוביץ ממסעדת איטלקיה בתחנה עם מתכון פשוט וטיפים מנצחים למנה הספרדית שמקפיצה כל ארוחה

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 18/10/2018, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

גספצ'ו של איטלקיה בתחנה (צילום: באדיבות המקום) קלאסי לפתיחת ארוחה. גספצ'ו של איטלקיה בתחנה (צילום: באדיבות המקום)

מתכון קלאסי לגספצ'ו, המרק הספרדי המרענן, הוא לרב גמיש מאוד, ועיקר הוויכוח וההבדלים מצויים בנוכחות הלחם במתכון, או בהיעדרו. במתכון שלפניכם לא נעשה שימוש בלחם כלל וכלל, והמרקם מושג בעיקר בעזרת מינונים נכונים ובחירה שקולה של חומרי הגלם. הסוד של השף אמיר מרקוביץ, מעבר לשימוש בירקות בשלים ותיבול מדויק, הוא שימוש בשמן זית איכותי וכלל ברזל שרבים נוטים לשכוח: חשוב לצנן את המרק היטב לפני ההגשה, ולהימנע מהוספת קוביות קרח המדללות את המרקם ופוגעות בריכוז הטעמים. בנוסף ממליץ מרקוביץ' לבחור את הקישוט למנה בקפידה: ניתן לשלב עלי טימין, עלי נענע פריכים, מעט ירקות חתוכים או אפילו זיתים טריים. לכם רק נותר לבחור את כלי ההגשה שיחמיא לתענוג. בתיאבון.

להזמנת שולחן באיטלקיה בתחנה
לכל המסעדות המומלצות במתחם התחנה בתל אביב

גספצ'ו בקלי קלות

מצרכים
4 מלפפונים לא קלופים
2 יחידות פלפל אדום ללא הפנים
4 עגבניות בשלות
2 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול בינוני קלוף וחתוך לפרוסות
ליטר מיץ עגבניות איכותי
חצי כוס שמן זית
חצי כפית פלפל שחור
מלח
10 טיפות טבסקו
כוס מים

הוראות הכנה
1. מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים יחד וטוחנים עד לקבלת נוזל אחיד וסמיך מעט
2. מוודאים שהמרקם אחיד, ללא גושים, ומתבלים במלח ופלפל
3. מכניסים למקרר עד שהמרק קריר וצונן, ומגישים בכלי עמוק כמו קערית קטנה, כוסית יפה וכדומה. מומלץ לקשט במעט עלי טימין ולהימנע מהוספת קרח. בתיאבון.

מרק גספצ'ו של איטלקיה בתחנה (צילום: באדיבות המקום) אפשר להגיש גם בכוס. גספצ'ו של איטלקיה בתחנה (צילום: באדיבות המקום)

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המבורגר של המייסדים 16 זכרון יעקב (צילום: גלעד הר שלג)
תקועים בבית? משלוחי הפיצה הכי שווים
קורונה בחוץ המבורגר בבית:  משלוחים מושחתים במיוחד
קוקטייל L'oie blanche מסעדת רעמסס (צילום: רוי גיא)
סלט עדשים של רשת ביתא קפה (צילום: באדיבות המקום)
פולנטה ויער של פטריות של דלאל (צילום: בועז לביא)
תבשיל בשר במסעדת אווה סאפי (צילום: באדיבות המקום)
ספרינג רול מדפי אורז (צילום: באדיבות השף)