נגישות
נגישות

מדורות לגדולים: ל"ג בעומר עם סיר פויקה

אין פויקה בלי מדורה! אז למה לא לנצל את ל"ג בעומר לקומזיץ כיפי ותבשיל טוב עם החבר'ה? תכינו את הגיטרות ואת הכיסאות המתקפלים ובואו לקרוא את המדריך המפורט לפויקה המושלם. שיהיה בתיאבון!

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר
עמית ביבר
תאריך פרסום: 27/04/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 לא לשכוח לנפנף. צילום: שאטרסטוק

אין גיל לחגיגות ל"ג בעומר, אבל אם כבר הולכים על מדורה עם החבר'ה, אז בואו נרוויח גם ארוחה חמה, טעימה וסופר מדורתית על הדרך. מקווים שיש לכם סיר פויקה כי הכנו לכם מדריך מזורז לארוחה מנצחת בסיר אחד.

רגע לפני שנתחיל חשוב לנו להגיד שלפויקה חוקים משלו, כלום לא חובה, הכל בגדר המלצה וכל מה שתזרקו פנימה יבוא בטוב – החל מקוקה קולה ועד גבעולי רוזמרין. אז תרגישו בנוח להוסיף, להפתיע, להיות יצירתיים וכמובן לוותר על מה שלא זורם לכם מבין האפשרויות שבחרנו.

קצביות ובשרים מומלצים בכל הארץ

 מהקשה אל הרך. צילום: שאטרסטוק

כמו כל תבשיל טוב: תתחילו עם בצל ושאר ירקות
עצירה ראשונה בדרך לקומזיץ:
ירקן.
אם אתם בונים על סיר פויקה עשיר בטעמים, מגוון ומוצלח, אתם חייבים לדאוג למבחר ירקות שמתאימים לבישול ארוך: בצל, שום, בטטה, פטריות, תפוחי אדמה, דלעת, סלרי, גזר, גמבות, אפילו קולרבי או שומר יבואו טוב.
והכי חשוב, זכרו את כלל הברזל: לפויקה חוקים משלו. תעופו על הסיר שלכם, תוסיפו, תורידו, תשנו, תגוונו... רק שימו לב שאתם מכניסים את הירקות בסדר הגיוני – את הבצל בהתחלה, את הקשים אחר כך יחד עם הנוזלים ואת הרכים לקראת סיום הבישול.

נוזלים, רטבים ומה שביניהם
עצירה שניה בדרך לקומזיץ:
חנות משקאות.
יודעים מה? וותרו על החנות, לכו על הגרסה האותנטית ותבחרו בשאריות. זה רק נשמע רע אבל זה פתרון מעולה: נשאר לכם קולה בלי גזים? זה יעבוד מצוין בתוך הפויקה שלכם, יש לכם בקבוק יין פתוח ששוכב במקרר כבר שבוע? תוסיפו אותו לחגיגה!  
זה יעבוד גם עם בירה, צ'ילי מתוק, סויה, טריאקי, צ'ילי חריף, סרירצ'ה וכמובן אל תשכחו לשפוך מספיק מים, יש לנו כאן בישול ארוך בתוך מדורה לוהטת, אז שימו לב שהאוכל לא נשרף.

 תנו לו את הזמן ותקבלו ארוחת חג מושלמת. צילום: שאטרסטוק

התכלס של הסיר: הבשר, העוף והקטניות
עצירה שלישית בדרך לקומזיץ:
קצביה.
בסופו של דבר, פויקה הוא תבשיל שעובר הליך בישול ארוך, איטי בחום גבוה. בשרים שעובדים כאן טוב הם בשרים עם הרבה שומן, כאלו שהייתם מכניסים בכיף לסיר החמין שלכם. גם פרגיות ועופות יעבדו מעולה. ועוד דבר קטן, הקטניות. הוסיפו לסיר גם אורז, או קטניות אחרות, אפילו קינואה. העיקר שיהיה בסיס טוב שיספח את הנוזלים ויקבל טעמים מטריפים. מבטיחים לכם שלא תתחרטו על התוספת הזו.

לא לשכוח לתבל!
עצירה רביעית בדרך לקומזיץ:
תבלינים.
כל תבלין שתרצו, תשימו! כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת לחובבי הז'אנר היא תוספת מטריפה לסיר, פפריקה חריפה, שום גבישי, עלי תבלין מיובשים או טריים: אורגנו, רוזמרין, טימין, שכחנו משהו? גם תערובות תבלינים יהיו כאן מעולות.
בקיצור, אם זה לא היה ברור עד כאן, אז פשוט תתפרעו עם הטעמים, אל תחסכו בתיבול ובגיוון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של עמית ביבר

איפה אוכלים את הסטייק המושלם בצפון?
קרניבורים אתם כאן? מסעדות בשר מומלצות בצפון
אוכל ביתי מומלץ: תרגישו בבית ותאכלו משהו!
פחמימה של נחמה: כאן תמצאו את המאפה המושלם
ככה פותחים בוקר: ארוחות בוקר משביעות ועשירות
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
סילבסטר 2024 – השנה אוכלים בבית