נגישות
נגישות

מתחממים בסגר עם ארוחה שלמה בקערת מרק

קרמי, טבעוני, בורשט, ראמן וגם, מרק קר לכל עונה. צללנו עמוק לסיר המרק, ומצאנו עולם עשיר של ניחוחות וטעמים עם מגוון קערות מנצחות, והכי חשוב, משביעות. חורף בריא

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר

עמית ביבר

תאריך פרסום: 10/01/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 ירקות פלוס קוסקוס של הטבעונית. צילום: באדיבות המקום

אין מנה מחממת וטעימה יותר מקערת מרק ענקית ביום חורפי קר. הכיף באכילת מרק הוא שלא משנה באיזה מרק מדובר, תמיד צצות הפתעות טעימות על הכף, כאלו שמשאירות טעם לעוד ביס ועוד ביס.

קערת מרק יכולה לבוא בהמון צורות, כמנת פתיחה, כמנה עיקרית ואפילו כקינוח. היא יכולה להיות חלבית, קרמית ומוקרמת בגבינה, או בשרית ואדמדמה, היא יכולה להיות במרקם חלק ואחיד, או צלולה עם ירקות חתוכים גס ואטריות או כופתאות שצפות להן באלגנטיות מעל.  אז איך אתם אוהבים את המרק שלכם?

 מרק כתום הישר מן הטבע. הטבעונית J17. צילום: דרור ורשבסקי

מרק קרמי במרקם חלק

המרק הזה שובב, הוא מרגיש נוזלי (על גבול הקרמי), אבל הוא לגמרי ארוחה שלמה. -רגע לפני שטוחנים את הרכיבים, הסיר עשיר בחתיכות גסות של ירקות וברוב המקרים גם קטניות או פחמימות.

המרקים הקרמיים הכוכבים שלנו הם מרק בטטה וירקות כתומים, מרק עדשים ומרק שורשים.
בדרך כלל המרקים הקרמיים עובדים מעולה עם נגיעות שמנת וקרוטונים.

המרק הקרמי המנצח: מרק בטטה, תפוז וג'ינג'ר של הטבעונית j17.
מרענן כמו שהוא נשמע, טעים, מיוחד ובניחוח הדרים שמוסיף המון לאווירה החורפית, במובן הטוב.
הטבעונית - j17 - ירמיהו 17, דיזנגוף, תל אביב, 053-9386178

 ארוחה מלטה בסיר אחד. באבא יאגה. צילום: דרור ורשבסקי

מרק צלול עם הפתעות
זה האהוב עלינו! מרק הפתעות. כי כל פעם עולה על הכף ביס נחמד אחר, אף ביס לא דומה לקודם. אנחנו אוהבים את מרק ההפתעות שלנו מגוון עם חתיכות שונות של ירקות, קטניות, פחמימות וכל מה שמשביע וטעים.

בז'אנר הזה באמת שהמגוון עצום: מרקי בשר מעולים עם תפוחי אדמה או גריסים, מרקי ירקות במיקס טעמים או מסוגים שונים כמו למשל עגבניות, פטריות והאמת שאין סוף לאפשרויות כאן.

מרק הבשר המנצח: מרק הבורשט של מסעדת באבא יאגה. הוא מכיל כל טוב: בשר, עגבניות, סלק וכרוב. ואם אתם בקטע של מרק דגים, יש להם גם בורשט מעולה!
מסעדת באבא יאגה - Baba Yaga - הירקון 12, תל אביב, 053-9444039

צמחוני או ראמן?
אם אתם במוד צמחוני נסו את מרק המינסטרונה או מרק הירקות של צ'ומה, שניהם טעימים ומוצלחים שהבחירה הפכה לקשה. שניהם עשויים טוב ועשירים בתוספות כמו שאנחנו אוהבים.
צ'ומה - CHUMA - אבן גבירול 71, תל אביב, 053-9440208

לא באמת חשבתם שראמן לא ייקח כאן חלק, נכון?
אז מהו הראמן המוצלח שבחרנו להכניס לרשימת ההמלצות? הקלאסיק ראמן של מסעדת טורי, יש בו פשוט הכל: ירקות, אטריות, ביצה ופרגית או טופו.
טורי TORii תל אביב - torii - אופנהיימר 13, צפון תל אביב, 053-9426945

 איזה ראמן תאכלו היום? צילום: שאטרסטוק.

מרק קר – יש כזה דבר!
אל תשאלו אותנו, אנחנו לא יודעים מה אנחנו חושבים על זה... בהתחלה קצת מוזר לאכול מרק קר, אבל הוא כל-כך עשיר וטעים שאי אפשר להפסיק.

מה הקטע במרק הקר? זו מנה קוריאנית בצלחת מרק עם סלט, בשר ואטריות. תוכלו לטעום אותו במסעדת koean food. המרק הזה הוא חוויה פיקנטית בצלוחית והוא חוויה שכדאי לכם לנסות.
korean-food קוריאן פוד ראשון לציון - ראשון לציון, 053-4233432

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של עמית ביבר
חג צבעוני ורענן: סלטים מנצחים לארוחת שבועות
ביקורת מסעדות: הבטן מלאה וגם הלב בקפה שלוה
עונת הרחצה נפתחה: הבראנצ'ים הכי FRESH שיש
לא לשומרי כשרות: פירות ים, בייקון ומה שביניהם
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
מסעדות עם חצר: לאכול בכיף גם עם הילדים
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
סיטי גריל נתניה: אוכל קווקזי ושיפודים נפגשים