נגישות
נגישות

לתדלק בתיאבון: מסעדות שוות בתחנות דלק

מהפנקייקים המושחתים של דיינר רוסה, לטאבון האבן הספרדי של הכנענית מכפר אדומים. יצאנו לטיול בתחנות הדלק ברחבי הארץ ומצאנו הרבה יותר ממשאבות ודלקנים

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 06/10/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קוקי סאן ז'אק באל רוביאן (צילום: גלעד הר שלג) דלק לגוף ולנשמה. קוקי סאן ז'אק באל רוביאן (צילום: גלעד הר שלג)

בכל רחבי הארץ פועלות מסעדות טובות יותר ופחות במתחמים של תחנות דלק. חלק מהן, מצדיקות ביקור מיוחד, גם אם המכל מלא לחלוטין. עדיין מאמינים שכל המסעדות שפועלות במתחמי תחנות דלק הן בחזקת ברירת מחדל שלא מצדיקה ביקור? סימן שטרם יצא לכם לבקר במסעדת תנורין, בסטקיית הבוקרים או בכל אחת מהמסעדות הבאות. זה הזמן להכיר את המקומות שתענוג לתדלק בהן גם את הגוף, לפני שממשיכים בנסיעה.  

חוגגים את סוכות 2019 במסעדות
יום כיף: המסעדות הכי שוות למשפחות

אינדיאנה גריל בר – אחיהוד

אינדיאנה גריל בר נפתחה לפני קרוב לעשור בבקתת עץ קסומה, על כביש 85, המקשר בין עכו לצומת עמיעד. בתפריט המרשים של אינדיאנה גריל בר תמצאו עשרות מנות ממגוון מטבחים, החל מקרוב ל-20 ראשונות, דרך מבחר עצום של סלטים ומנות ביניים ועד לשפע של מנות עיקריות. אינדיאנה היא מסעדת ים-יבשה המציעה מגוון מנות של דגים ופירות ים, לצד מנות בשריות איכותיות בדגש על סטייקים מובחרים.

בנוסף מציעים באינדיאנה גריל בר גם מנות צמחוניות מושקעות, ארוחות ילדים, תפריט אלכוהול עשיר ותפריט יינות שיכול היה להתאים לכל בר יין שמכבד את עצמו. כל זה הפך את המקום בשנים האחרונות למסעדה שנעים לעצור בה במקרה, אבל כיף לא פחות, להגיע אליה במיוחד כדי לחגוג אירוע כזה או אחר.  
טעימות מהתפריט: כבד עוף (ברוטב תפוזים עם חזה אווז מעושן), סלט טונה מוקרם (ירקות חתוכים גס עם לחם קלוי מוקרם עם טונה), שפיך צ'ך (נתחי צ'ך על מצע של בצל מדורה, בתוספת פטריות מוקפצות) ושוויצריה הקטנה (על תחתית של עוגית מרנג שוקולד, קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר, מעליו נטיפי שוקולד לבן) לקינוח.
אינדיאנה גריל בר - INDIANA - אחיהוד, 053-9443804
להזמנת שולחן באינדיאנה גריל בר - INDIANA

סלט שף באינדיאנה גריל בר (צילום: גלעד הר שלג) מסעדת ים-יבשה בצומת עמיעד. סלט שף באינדיאנה גריל בר (צילום: גלעד הר שלג)

תנורין – מגדל

מסעדת תנורין, נפתחה על ידי השף עתיר הפעלים, יוסף (זוזו) חנא, שבהמשך הקים את קצה הנחל, את מגדלנה ואת Kbab. המסעדה העצומה באה לעולם לפני כשני עשורים, בתקופה שבה מעט מאוד מסעדות פעלו באזור. תוך זמן קצר הפכה המסעדה לסיפור הצלחה ועד היום היא בגדר תחנת חובה עבור רבבות מטיילים ונופשים, הפוקדים את הגליל וחופי הכנרת לאורך השנה. אין ספק שמנות הקבבים המיוחדות של חנא, מהוות את גולת הכותרת של התפריט. עם זאת, חשוב שלא לפספס גם את מנות הדגים המשובחות ולזכור להשאיר מקום גם לקינוחים.
טעימות מהתפריט: קבב זחלה (על מצע טחינה מבושלת), צלעות טלה מקומי, שישברק גלילי (כיסונים במילוי בשר וצנובר מבושל בלבן עיזים) וכנאפה ביתית לקינוח.
תנורין - מגדל, 053-8096629

קינוח בתנורין (צילום: באדיבות המקום) הקבבים של מגדל. קינוח בתנורין (צילום: באדיבות המקום)

אל רוביאן – משגב

עצרתם לתדלק בתחנת הדלק דור אלון שבצומת יובלים ואחזה בכם תאווה בלתי נשלטת לצלחת גדולה של פירות ים איכותיים? יש לנו חדשות טובות בשבילכם, כי מסעדת אל רוביאן ממתינה לכם עם סרטנים מטוגנים, מולים ברוטב שום ולימון ושרימפס בגריל. מתחשק לכם ללכת דווקא על ארוחה בשרית? אין שום בעיה – הפכו את הדף בתפריט והגידו שלום לצלעות הכבש, לכבד האווז או לפילה העגל הטרי.

בדומה לשאר המסעדות בכתבה, גם באל רוביאן ניתן לחגוג אירועים מיוחדים, כשלמעשה חלק מהמנות בתפריט, ניתן לפגוש בצלחת רק בהזמנה מראש. הכוונה היא למשל למנת הלובסטר, לשוק הטלה ולכתף הטלה הממולאת באורז וצנוברים (מנה המתאימה לארבעה סועדים).   
טעימות מהתפריט: גבינה מטוגנת (גבינה בציפוי בנגקוק, קצח ושומשום), שיפודי שרימפס (בציפוי פיסטוק חלבי), חזה אווז על הגריל ואמריקן אפל פאי (פאי תפוחים בשילוב קינמון וצימוקים, עטוף בשכבת בצק פריך דקה) לקינוח.
אל רוביאן - ALROBIAN - משגב, 053-9374290

סלט מנגו באל רוביאן (צילום: גלעד הר שלג) פירות ים על הדרך. סלט מנגו באל רוביאן (צילום: גלעד הר שלג)

מסעדת הדייגים – האחים ג'רחי – עין המפרץ

סיפורה של מסעדת הדייגים שבעין המפרץ, מתחיל בחנות הדגים של חליל ג'רחי, שלמרגלות מגדל השעון. בחנות הדגים של ג'רחי, מוצגים לראווה שלל דגים ופירות ים טריים, הממתינים בסבלנות על ערימות של קרח, לסועדים המגיעים למסעדת הדייגים הסמוכה לחנות. אחרי שהסועדים בוחרים את המנות שיעלו על שולחנם ומחליטים מהו אופן ההכנה הרצוי, הם ממשיכים לשולחן והארוחה נפתחת בשלל סלטים ערביים טריים וטעימים במיוחד.

את הקונספט הפשוט הזה, ייבאו בניו של ג'רחי, למתחם המסחרי שבעין המפרץ, שם הקימו את הסניף הראשון של מסעדת הדייגים, ב-2017. למרות המיקום השונה ולמרות שמדובר במסעדה הרבה יותר גדולה, האחים לבית ג'רחי עדיין מגישים מנות מוקפדות הנשענות על השלל היומי הטרי ביותר שנתפס בחכה וברשתות.  
טעימות מהתפריט: שרימפס ברוטב שום, לברק ים, לוקוס, חומוס עם פטריות, סלט פתוש וסטייק אנטריקוט הדייגים.
מסעדת הדייגים - האחים ג'רחי - אם המפרץ, עין המפרץ, 053-6389418 
להזמנת שולחן במסעדת הדייגים - האחים ג'רחי

קלמארי מטוגן במסעדת הדייגים (צילום: גלעד הר שלג) טרי טרי ישר מהרשת. קלמארי מטוגן במסעדת הדייגים (צילום: גלעד הר שלג)

סטקיית הבוקרים – חיפה

סטקיית הבוקרים, בין המוסדות הקולינריים המפורסמים ביותר של חיפה, פועלת כבר קרוב לרבע מאה במתחם תחנת הדלק פז שבכניסה הדרומית לעיר. המסעדה הוותיקה נפתחה ב-1996, על חורבותיה של מסעדת נאפולי, שאף היא נמצאה בבעלותו של יוסי טוכנר, מבכירי המסעדנים של העיר הצפונית.

גאוות המקום היא על מבחר נתחי הבשר הגדולים, בדגש על הטומהוק, הריב איי והניו יורק סטייק, המיושנים במקום במשך 28 יום וכן על גריל הפחמים שלא נכבה לעולם. בנוסף מגישים במקום חומוס מצוין, מבחר סלטים, מנות ווק, בישולים מסורתיים, המבורגרים משובחים ושורה ארוכה בת 14 קינוחים מושקעים. לא משנה באיזו שעה תגיעו למקום, באיזה הרכב וכמה עייפים תהיו, אין ספק שבסטקיית הבוקרים מצפה לכם חוויה מענגת במיוחד. ואפילו לא הזכרנו את המסורת המקומית הכוללת פיצוח בוטנים והשלכת הקליפות על הרצפה...
טעימות מהתפריט: טבעות בצל פריכות, פלפלים אדומים קלויים בתחמיץ, נקניקיות חריפות (בנוסח צפון אפריקאי מבשר עגל – חריף למתקדמים), צלעות טלה פרימיום ומוס שוקולד ברוטב שוקולד חם לקינוח.
סטקיית הבוקרים - STEAK HOUSE - קדושי יאסי 1, חיפה, 053-4294059
להזמנת שולחן בסטקיית הבוקרים - STEAK HOUSE

נתח בשר בסטקיית הבוקרים (צילום: באדיבות המקום) חוויה מושקעת על הכניסה לחיפה. נתח בשר בסטקיית הבוקרים (צילום: באדיבות המקום)

הכנענית - כפר אדומים

הכנענית ממוקמת אמנם בלב המדבר אך למעשה מרוחקת 12 דקות נסיעה בלבד מירושלים. היא החלה את דרכה בכלל בתור חברת טיולים שנמצאה בבעלות יוסי אוחנה וליתר דיוק מג'יפ, מדורה וסיר פויקה. התגובות החיוביות של המטיילים על הבישולים המופלאים של אוחנה הובילו למחשבות על פתיחת מסעדה מדברית. הרעיון התבשל על אש קטנה בראש של אוחנה במשך זמן רב ובסופו של דבר הוליד את מסעדת הבשרים הייחודית שלו. המסעדה המצליחה שפועלת במתחם תחנת הדלק סונול, מגישה מבחר מרשים של מנות בשריות היוצאות בקצב מסחרר מהמעשנה הגדולה ומטאבון האבן הספרדי המהמם ביופיו. 
טעימות מהתפריט: מאמא גנוש (פרוסות חציל במילוי בשר וצנוברים, מוקרמות עם טחינה מקומית בטאבון האבן, על מצע תבשיל עגבניות קצוצות), חריימה סלמון כנעני (נתח סלמון אפוי בטאבון על תבשיל עגבניות פיקנטי, מחית תפוחי אדמה, פלפל חריף וחצי פוקאצ'ה) וצ'וריסוס (נקניקיות צ'וריסוס ספירלה עבודת יד על כרוב כבוש עם ביצת עין ובצל מטוגן).
הכנענית - כפר אדומים, 053-7933731

כתף טלה במסעדת הכנענית (צילום: באדיבות המקום) מסעדת בשרים בסונול. כתף טלה במסעדת הכנענית (צילום: באדיבות המקום)

דיינר רוסה – כרם מהר"ל

דיינר רוסה, האח הצעיר והפרוע של דוניה רוסה מעין הוד, בא לעולם בשלהי 2017 במתחם תחנת הדלק דור אלון שבצומת כרם מהר"ל. הגריל של דוניה רוסה מתחיל לעבוד כבר ב-8:30 בבוקר ולא נכבה עד שאחרון הלקוחות עוזב את המקום עם חיוך על השפתיים. בדומה למסעדה שפועלת בכפר האמנים, גם בדיינר רוסה הבשרים הם עצם העניין. עם זאת, בדיינר רוסה תמצאו גם ארוחות בוקר מושחתות ומנות פנקייק ממכרות במיוחד כמו פנקייק אווז עם שמנת חמוצה, פרמז'ן, עלי רוקט, זוקיני וביצת עין או פנקייק צרפתי עם ריבת פירות יער, קצפת, קראמבל, מייפל וגלידת וניל. בקיצור, דיינר כמו שדיינר אמיתי צריך להיות.
טעימות מהתפריט: בורגר אייפל (200 גרם עגל, גבינת קממבר, ריבת בצל, קונפי שום, גבינת שמנת, עלי רוקט, עגבנייה, חמוצים, בצל סגול ורוטב פילי), פאי חקלאים שעומד להיגמר (אסאדו 4 שעות בתנור עם יין וירקות שורש בתבלינים, מפורק מהעצם, מוקפץ עם פטריות, על פירה קטיפתי ומעליו אווז קריספי מוגש עם סלט ירוק) וקוקידיינר בממלכת השוקולד (קראמבל, קרמל מלוח, מוס שוקולד, קצפת וקוקילידה) לקינוח.
דיינר רוסה - כרם מהר"ל, 053-9378558

פאי תפוחים בדיינר רוסה (צילום: גלעד הר שלג) ארוחות בוקר וגם בשרים. פאי תפוחים בדיינר רוסה (צילום: גלעד הר שלג)

ללה קפה – כפר ברוך

ללה קפה, שממוקמת במתחם תחנת הדלק סונול שבצומת כפר ברוך, החלה את דרכה בתור מסעדת ללה קיטשן בר. המסעדה המקורית נפתחה בעפולה ב-2005 על ידי השף איתי קורנט וחברו הטוב מורן קורן, שגדלו יחד בעיר. חמש שנים אחרי הפתיחה של ללה קיטשן בר, החליטו קברניטי המקום לשנות כיוון ולפתוח את ללה קפה, הגרסה הקלילה, המשודרגת והמעודכנת של המסעדה האיטלקית המקורית. חמש שנים אחרי הפתיחה של ללה קפה, נוספה למקום חטיבת פיצות הבוטיק, לה פיצה, המגישה גם היום, את הפיצות היותר מוצלחות שטעמנו באזור הצפון. טיפ של אלופים - אם תגיעו למקום בשביל לקחת אוכל בטייק אוויי כדי לעשות פיקניק קטן בסביבה, תיהנו מעשרה אחוז הנחה (בין 17:00-12:00).
טעימות מהתפריט: נתחוני עוף בבירה (נתחי עוף מטוגן בבלילת בירה. מוגשים ברוטב צ'ילי מתוק חריף), פטה כבד (ממרח כבד עוף מוגש עם צנימים וריבת אגסים), מדליוני פילה עגל ברוטב חמאה וברנדי וקרם ברולה לקינוח.
ללה קפה - כפר ברוך, 053-9440688

רביולי סלק בללה קפה (צילום: גלעד הר שלג) יש הנחות לטייק אוויי. רביולי סלק בללה קפה (צילום: גלעד הר שלג)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
אל רוביאן במשגב
תנורין במגדל
סטקיית הבוקרים בחיפה
הזמנת שולחן
דיינר רוסה בכרם מהר"ל
ללה קפה   בכפר ברוך

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
צ'יפס ומטבלים של הולנד צ'יפס אשדוד (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר טלה של ביף בר (צילום: עידן גור)
פנקייקים בתל אביבה קריית שמונה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה טבעונית באום כולתום חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחת בוקר בבנדיקט (צילום: שרית גופן)
המבורגר של מוזס (צילום: נועם פריסמן)
פיקנייה במשיה תל אביב (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)