נגישות
נגישות

זה חם ומנחם: מתכון לפילה מוסר על פולנטה קטיפתית

איך תגישו מנת דג כמו שפים מדופלמים? בקלות - מפנים קצת זמן, משחיזים את הסכינים ונכנסים למטבח עם המתכון של אוראל קמחי לפולנטה מעולה עם פילה מוסר

מגזין REST שפים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 04/07/2018, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש מנות שלא צריך להרחיב במילים כדי להוכיח כמה הן מבטיחות. הפולנטה, שנכנסה לחיינו ולתפריטים בעיקר בעשור האחרון, מקבל אליה בחום המון אפשרויות לטעמים, ירקות מגוונים וחלבונים. כאן הגשנו לכם אותה עם הוראות פשוטות ובתוספת מנצחת ועל זמנית – פילה מוסר עסיסי בתנור, ואפילו נגיעה של ארטישוק חלוט למי שחייב קצת קראנץ'. קבלו את המתכון של אוראל קמחי למנה קלאסית שתמיד מנחמת.

מסעדת פופינה – לכל הפרטים
שף מדבר אוכל: מנות עם סיפור במסעדת פופינה
מה הדבר הכי נוראי שביקשו מאוראל קמחי במטבח?

פילה מוסר ופולנטה

מצרכים לפולנטה
1 ק"ג גרגירי תירס
300 מ"ל שמנת מתוקה
700 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
מלח – לפי הטעם
פלפל לבן – לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט

מצרכים נוספים
1 ארטישוק - קלוף וחלוט במים קלות (לא חובה)
פילה מוסר במשקל 200 גרם
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

פילה מוסר על פולנטה של פופינה (צילום: מאיר בולקה)קלאסית ומנחמת. פילה מוסר על פולנטה של פופינה (צילום: מאיר בולקה)

אופן ההכנה

1. ראשית מכינים את הפולנטה - מניחים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים כ- 20 דקות עד שהמסה מתחברת ומתרככת.

2. מסננים את התערובת במסננת, וטוחנים עם מעט מהנוזלים. מסננים שוב ומתקנים טעמים לפי הצורך.

3. מכינים את הדג: מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. ממלחים ופלפלים קלות את הנתח, מניחים עם צד הבשר כלפי מטה ואופים כ- 9 דקות עד שהדג מוכן ועדיין נימוח.

5. מתבלים את הארטישוקים שחלטנו במעט מלח ושמן זית.

6. מניחים כף גדולה מהפולנטה ועליה את הארטישוקים. מניחים את דג המוסר מעליהם ומגישים. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

איפה אוכלים בחנוכה? סופגניות של דודו אוטמזגין (צילום: איתי וכסמן)
מנה אסייתית סנאו סושי - בר (צילום: באדיבות המקום)
צ'ילין סין קרנה של מסעדת זכאים (צילום: באדיבות המקום)
ניגירי סלמון בג'קו מאכלי ים (צילום: באדיבות המקום)
בקדמת המטבח: נשים בקולינריה הישראלית
מסעדות מישלן מהעולם בדרך לתל אביב
"הבנתי שאני יפו וגם תל אביב"
ראיון עם השף אלון ליפינסקי

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי