נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בבאר שבע יש לא מעט מסעדות טובות, ובשנים האחרונות הנסיקה הקולינרית שלה הגבירה הילוך. אספנו המלצות למסעדות טובות בבאר שבע, שכל אחד צריך להכיר.
 
קמפאי סטריט ווק
סניף באר שבע הוא הסניף הראשון של הרשת האסיאתית המשובחת והוותיקה, שעל התפריט שלו מנצח בגאון השף דרור שושן. פירוש המילה קמפאי ביפנית הוא "לחיים", ובהתאם האווירה בסניף משדרת שמחה, הנאה ובריאות (כל המנות ללא מחזקי טעם וחומרים משמרים). המנות בתפריט משלבות אוכל רחוב אותנטי עם פיוז'ן קולינארי, ותמצאו בו מנות ראשונות מעוררות תיאבון, מנות ווק לוהטות, מנות אורז, סושי (כולל רולים ייחודיים לקמפאי), מרקים אסיאתיים וקינוחים.

הצצה לתפריט: סלט פפאיה - סלט רחוב תאילנדי עם פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, גזר, שעועית ירוקה, כוסברה ובוטנים כתושים ברוטב צ‘ילי, ליים ולמון גראס (29 שקלים); מרק כתום - דלעת, בטטה וגזר עם קרם קוקוס, ג‘ינג‘ר ולמון גראס (26 שקלים); סאטה נודלס - אטריות עם נתחי חלבון סויה/עוף/בקר, ירקות, כוסברה ושברי בוטנים ברוטב בוטנים וקרם קוקוס אינדונזי (46/49 שקלים); שנגחאי פרייד רייס - אורז מוקפץ עם טופו/נתחי חלבון סויה/עוף/בקר, שום פריך, נטיפי ביצה, ירקות ובצל ירוק ברוטב סויה ושמן שומשום (44/48 שקלים).
קמפאי סטריט ווק, חיל הנדסה 1, ביג באר שבע, 053-7106894
קמפאי סטריט ווק. צילום באדיבות המקום

קפאסה
מסעדה מגוונת המציעה מסע קולינרי חובק עולם ומגישה בשרים, דגים, המבורגר, פיצה ומנות נוספות ממגוון מדינות כמו ספרד, איטליה, יוון, צרפת, ארגנטינה, טורקיה וכמובן הים התיכון. בשעות הלילה הופכת המסעדה לבר צעיר ותוסס, כך שבכל שעות היום תוכלו ליהנות ממטעמיה.

הצצה לתפריט: המבורגר ברצלונה -  100% בקר עם ביצת עין עסיסית, בצלים מקורמלים, חסה, עגבנייה, איולי שום ורוטב רומסקו (59 שקלים); קרודו דג ים - עם שקדים מטוגנים, בצל, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול במעטפת אבוקדו, סלסה של סלק וקרם לימון כבוש (47 שקלים); פטאטאס בראבאס - קוביות תפו"א פריכות עם איולי שום קונפי ורוטב רומסקו, על בסיס עגבניות פלפלים ושקדים (25 שקלים); מחבת פטריות - פטריות שמפיניון ופורטובלו על קרם שמנת, פורצ'יני וכמהין עם קצף חלב ושמן בזיליקום (47 שקלים). 
קפאסה, חיל הנדסה 6, באר שבע, 053-7101826
קפאסה. צילום באדיבות המקום

הספריה
מסעדת בר מבית היוצר של קבוצת קמפאי, הממוקמת במתחם ביג שבבאר-שבע. המסעדה מעוצבת כספרייה ענקית (ומכאן שמה), מציעה אווירה תוססת בכל שעות היום וכמובן - תפריט עשיר ומגוון, הכולל ארוחות צהריים, ערב ולילה.

הצצה לתפריט: סלט כרוב תאילנדי - כרוב לבן, כרוב אדום, גזר, כוסברה, בוטנים גרוסים ורוטב צ'ילי חמוץ מתוק (10 שקלים); אמפנדס - שלוש יחידות במילוי בשר בקר טחון, מטוגן ומוגש בתוספת רוטב סלסה (20 שקלים); פסטה פולו פומודורו - רוטב עגבניות, נתחוני חזה עוף, שמן זית, עגבניות טריות ושום (35 שקלים); צ'יקן פאטאיה - נתחוני עוף, פלפלים, שעועית ירוקה, בצל סגול, בצל ירוק וכוסברה, ברוטב קארי אדום פיקנטי, קרם קוקוס וג'ינג'ר מוגש על אורז (40 שקלים); סלופי ג'ו רוטב ברביקיו בצל מטוגן ואפונה (45 שקלים).
הספריה, נפח"א 25, באר שבע, 053-9365888
הספריה. צילום באדיבות המקום

פסטינה
מסעדה איטלקית שמשלבת בין פשטות נטולת יומרות למתכוניה המורכבים של איטליה ובין פסטות משובחות למגוון מכובד של רטבים. העיצוב תואם בצורה מוחלטת לתפיסה הקולינארית, לנראות המנות, למוזיקה ולאווירה המשפחתית והחמימה.

הצצה לתפריט: ארנצ'יני ריזוטו וגבינה- כדורי ריזוטו ומוצרלה בניחוחות איטלקיים, מוגש עם מטבל מרינרה עגבניות פסטינה ואליו אוליו לימונענע (25 שקלים); סלסיצ'ה פיקנטי- נקניק איטלקי חריף, שום, רוטב עגבניות פסטינה, פטרוזיליה, בצל ויין אדום (38 שקלים); פרוטי די מארה- שרימפס, מולים, קלאמרי, חמאה, שום, פטרוזיליה, יין לבן, שמנת ושמן זית מעולה (47 שקלים); קוואטרו פרומג'י ריזוטו - שמנת, פרמז'ן, מוצרלה, רוקפור, גורגונזולה, בצל ויין לבן (47 שקלים). 
פסטינה, דרך מצדה 43, באר שבע, 053-7101832
פסטינה. צילום באדיבות המקום

אטיאס - סיפור של בשר
מסעדת שף בשרית כשרה, הממוקמת בלב העיר באר שבע ומשלבת בין האטליז המשפחתי הוותיק שהקים רפאל אטיאס ז"ל לפני 60 שנה (ומנוהל היום על ידי בניו), שבו ניתן  להשיג נתחי בשר  משובחים, לבין מסעדת יוקרה בעיצוב מרשים, שמציעה לסועדים משלל מטעמי שף.

הצצה לתפריט: פילה היער השחור - מדליון פילה בקר בגריל פחמים, קרם שום שחור, דלעת ערמונים מקורמלת, פטריות פורצ'יני, אספרגוס ירוק ובצלצלי שאלוט בציר פורט, כבד אווז מקורמל בפלאנצ'ה וקרפצ'יו כמהין שחורות (109 שקלים); אנטריקוט במחבת לוהטת, ארטישוק לה רומנה, שום שחור ופטריות שנטרל, קונפי עגבניות שרי, בצלצלי שאלוט, מורנינג גלורי ובזיליקום סגול בציר מח עצם (69 שקלים); פריים רייב בגריל פחמים, קרם שום שחור, בטטה לבנה, תפוח אדמה סגול ודלעת ערמונים במחבת לוהטת, קונפי בצלצלי שאלוט בציר פטריות פורצ'יני ומח עצם (144 שקלים).
אטיאס, חיים יחיל 18, באר שבע, 053-4275625
אטיאס. צילום באדיבות המקום

גיגסי
מסעדת ספורט בר, המציעה מנות מגוונות בהשראת אירועי הספורט הגדולים, לצד אפשרות לצפייה במשחקים שמוקרנים על גבי מקרן ענק, 30 מסכי אולטרה HD שפזורים בחלל. הקירות שקופים ובהם  הדמיות ענק שחיות ונושמות את אווירת האצטדיון. אווירה ספורטיבית מושלמת.

הצצה לתפריט: ספרינג רול -2  יח' ספרינג רול צמחוני מטוגנות בשמן עמוק, מוגש עם צ'ילי מתוק (24 שקלים); קריספי פולנטה חלוויאת - שקדי עגל בדבש מונחים על קוביות פולנטה קריספית, בליווי סלטון עלים ברוטב יוז'ו (49 שקלים); פילה דניס בליווי ניוקי פומדורה - פילה דניס בקראסט של שמן זית וטימין, בליווי ניוקי תפוח אדמה מעודן ברוטב פומדורה קלאסי ועגבניות מיובשות (121 שקלים); קאנטונה - קבבוני טלה משובחים מונחים על בצק פריך, עגבניות צלויות, בצלים שרופים על הגריל, קרם לימון כבוש והמון טחינה (69 שקלים). 
גיגסי, נפחא יצחק 36, באר שבע, 053-9367113
גיגסי. צילום באדיבות המקום

כרמים
מסעדתו של השף סהר רפאל - האחות הקטנה של המסעדה המיתולוגית במושב סגולה. החלל הפנימי הגדול עוצב בהשראת ה"אחות הגדולה", בסגנון קלאסי כפרי, עם תאורה רכה וקווים נקיים.

הצצה לתפריט: בקלאווה טלה - עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ בתיבול אוריינטלי, מוגש על טחינה גולמית וסילאן בעיטורי שקדים קלויים (45 שקלים); פטריות בגריל - פטריות שמפיניון, פורטובלו ויער מוקפצות בחמאה, שמנת ויין לבן, מוגשות במחבת לוהטת (48 שקלים); טורטליני אפונה טרייה - ברוטב פטריות פורצ’יני על קרם חצילים לבן בעיטורי פרמז'נו רג’יאנו (42 שקלים); סטייק פרגית - במרינדה צלוי בגריל, עם שעועית ירוקה ופטריות ברוטב טריאקי על מצע של תפוחי אדמה פריכים (87 שקלים). 
כרמים, דרך חברון 66, באר שבע, 053-9367409
כרמים. צילום באדיבות המקום

ספרא
מסעדת גריל בשרים כשרה המגישה מנות גריל ים-תיכוניות וישראליות אהובות עם טוויסט שונה וייחודי. המסעדה ממוקמת במתחם One , צמוד לטרייד אין 2001 ומעוצבת בגווני אדום, שחור וכסף שיחד עם השנדלירים המיוחדים, המציפים את המקום באור נעים ומרגיע.

הצצה לתפריט: קבבוני טלה -  על מצע של פיתה וזעתר עם זילופי טחינה פיקנטית (55 שקלים); סטייק פילה - בקר 250 גרם (125 שקלים); דניס (75 שקלים); שווארמה על מצע חומוס (58 שקלים); המבורגר בשר בקר טרי (55 שקלים); מוקפץ ירקות אסיאתי בליווי רצועות בשר (52 שקלים).
ספרא, יוסף הבורסקאי 18, באר שבע, 053-9367847
ספרא. צילום באדיבות המקום

ערביקה
מסעדת בשרים כשרה שהוקמה לפני כעשור במרכז הצעירים בעיר העתיקה בבאר שבע, ומתפרשת על שטח של כ- 700 מ"ר בחלל אדריכלי מדהים ביופיו. המטבח של ערביקה מציע מגוון עשיר של טעמים מתרבויות שונות - אסיאתי, איטלקי, מזרחי, יפני, מנות שף ייחודיות, המבורגרים תוצרת בית ועוד.

הצצה לתפריט: סלט קרפצ'יו - חסה, סלק, תחתיות ארטישוק, בצל סגול אפוי, צנונית, עגבניות שרי, בזיליקום, סינטה בכבישה קרה ברוטב בלסמי ודבש (46 שקלים); צונאמי רול - סלמון ואבוקדו במעטפת סלמון מטוגן (44 שקלים); אצבעות לברק - רצועות דקות של פילה לברק בציפוי טמפורה ופנקו על מצע סלטון אסיאתי בזילוף שום שמיר (44 שקלים); חומוס אסאדו מעושן - 100 גרם אסאדו מעושן מפורק מעצם וקצוץ על הפלנצ'ה ברוטב ברביקיו, צ'ימיצ'ורי, טחינה אל ארז וביצת עין (59 שקלים).
ערביקה, הרצל 12, באר שבע, 053-9442656
ערביקה. צילום באדיבות המקום

מנצ'ילה
פאב הסטודנטים המוכר והגדול ביותר בכל אזור הדרום, שהוקם בתוך מבנה ישן של בית ספר נטוש בגב מעונות ג', במתחם שכונה בעבר "רוזוולט". המקום שופץ והפך לפנינת חמד ובה פינות ישיבה, פינות זולה עם ספות נמוכות, בר ששקוע באדמה ומתחם בר גבוה עם כיסאות בר בהתאם. החצר היא עוד הפתעה, שבה ממוקם בר שמעוצב כסירה על רחבת הדק.

הצצה לתפריט: צ'יקן בורגר - חזה עוף על הגריל מוגש בלחמניית בורגר (24 שקלים); דיל צ'יקן בורגר - חזה עוף על הגריל מוגש בלחמניית בורגר בתוספת צ'יפס ושתיה קלה (35 שקלים); שניצל טבעוני - בבאגט/ טורטייה, מבחר רטבים למריחה בתוספת לקט ירקות (28 שקלים).
מנצ'ילה, ארלוזורוב 50, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, באר שבע, 053-9387494
מנצ'ילה. צילום באדיבות המקום

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)
מנה  של מסעדת כרמים (צילום: נועם פריסמן)
סושי של TYO (צילום: באדיבות המקום)
ארוחת בוקר באלנה
אייר קפה: מקום מושלם לאירוע
מסעדות מומלצות לארוחה משפחתית
מסעדות מומלצות ברמת החייל
מסעדות מומלצות במתחם שרונה
פורטונה כולא פיצה בר - היפיפייה הנחבאת בסמטאות אילת
חוף ציון - המסעדה מאילת שממציאה את עצמה מחדש
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
פטריקס באר שבע – החוויה המושלמת