השם המופיע בראשיתה של הרשימה הנוכחית עשוי להיות מוכר לקוראים טובי הזכרון. ואכן, הבנדיקטין הוזכר לפני שבועיים ביחד עם קרוב לא רחוק שלו – ליקר השארטרז. אותם קוראים טובי זכרון, אם הם גם קוראים נאמנים, יכירו בוודאי את המנהג הזה שלי לדבר על תופעה בהקשר רחב ולהציג תופעות נוספות, על בסיס דמיון משפחתי. תכירו, אם כן, ליקר נוסף – הבנדיקטין.טעמו של הבנדיקטין נמצא ביחס ישר למסורת ההכנה שלו, וזו היא בת כמה מאות טובות של שנים. ממציאי המשקה, הנזירים של המנזר הבנדיקטני הנמצא בפקאמפ שבנורמנדי , שומרים בקנאות על סודיות מתכון ההכנה, אשר לא השתנה כמעט במשך כל השנים.על פי השמועות, מכיל הבנדיקטין את שורש האנג'ליקה (המשמש גם להכנת השארטרז), טימין, פרחי לימון, ציפורן ועוד מיני צמחים. את כל הנ"ל מיישנים בתוך תערובת של מים וקוניאק.הכיתוב DOM, המופיע על גבי התוית מציין את ההקדשה הלטינית Deo Optimo Maximo שמשמעותה – מוקדש לאל, הטוב ביותר והגדול ביותר. למרות היומרות השמיימיות מדובר במשקה ארצי לחלוטין, המשמש בסיס מצוין לקוקטיילים רבים, וגם נלגם בצורתו הנקייה כדיז'סטיף משובח.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת