נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

רומן לסקרלפניכם מקבץ נוסף של מונחים ומושגים מתחום האלכוהול, ובסוף – גם כמה טיפים.ביטר הביטר הוא סוג של בירת סטאוט (בבישול תחתי). מרירה בדרך כלל ומכאן גם שמה. ביטרים אפשר למצוא בפאבים קטנים באירלנד ובלונדון, שם סוג הבירה הזה הוא מאוד פופולרי, ולעולם לא בבקבוק.שוטר shooter, הוא כשמו יורה. הכוונה היא לקוקטיילים שמעורבבים ממרכיבים בעלי אחוז אלכוהול גבוה (וודקה, בעיקר), אך מוגשים בכוסות קטנות. הנגאובר קצר ומיידי מובטח.לונג-דרינק. ההפך מהשוטר. לונג-דרינק הו קוקטייל בכוס גדולה ובכמות נדיבה. אבל שלא תהיה טעות – הים הוא אותו ים והאלכוהול הוא אותו אלכוהול ורק ההנגבאובר ארוך וחזק יותר.צ'ייסר כפי שנגזר ממשמעות השם רודף הצ'ייסר הוא משקה אלכוהולי מסוג אחד (בדרך כלל בירה) ש"רודף", או מגיע ביחד עם משקה אלכוהולי אחר (בדרך כלל ויסקי אמריקאי, או בכינויו בורבון). נראה שגורלו של המיתוס שלא מערבבים משקאות שונים זהה לגורל המיתוס שיין לבן הולך ק עם דגים ויין אדום רק עם בשר, או בעצם זהה לגורל כל מיתוס פשוט להעלם. אולדפאשנד כוס נמוכה ורחבה, בעלת בסיס שטוח. מתאימה להגשת ויסקי וקוקטיילים חזקים.שוט המושג מתאר גם את המנה הבסיסית של אלכוהול שהיא 2.5 ounce וגם את הכוס בעלת הנפח הזה. בכוסות שוט מגישים טקילה להקפצה, וודקה קפואה ועוד. אצל גברים אמיתיים מקובל לשתות את תכולתה של כוס שוט בלגימה אחת.צרור עצותמקובל לשתות ויסקי בתוספת כמה קוביות קרח (און דה רוקס). במקום הקרח, תוסיפו לויסקי כמה זילופי מים. אפשר אפילו מי ברז, אלא אם כן לא בא לכם להעליב את הויסקי שלכם עם כל מיני כלור ואבנית שנמצאים במים שלנו. המים פותחים את הטעם של הויסקי ומשפרים את הטעם שלו.מקובל להגיש כל משקה קייצי או קריר בתוספת לימון. למרות שבדרך כלל זו תוספת מבורכת, הרי שבמקרים מסוימים המעשה פשוט הורס את הטעם של המשקה. כך גם במקרה של קמפארי. קמפארי אפשר לשתות עם פלח תפוז. התופעה המרגיזה ביותר היא לא רק לגלות שהוסיפו לך לימון מבלי שביקשת, אלא גם שהכניסו אותו לתוך הכוס. עכשיו לך תדוג אותו. לא כיף. מנהג תמוה למדי, אך מרשים, הוא לחמם את כוס הקוניאק במים חמים או גרוע מזה, באדי מכונת הקפה לפני מזיגת הקוניאק (לאחרונה נתקלתי בתופעה גם לפני מזיגת ארמניאק). המעשה אינו משרת כל מטרה, הוא בוודאי אינו משפר את טעם המשקה. להפך, החום המוגזם של דפנות הכוס מגביר את התאיידות הקוניאק ומשאיר אותו חסר טעם. תהיו צרכנים נבונים ותעמדו על זכותכם לקבל את המשקה בסביבתו הטבעית ושיתחמם בחום הטבעי של כף היד שלכם.כאמור לעיל, צ'ייסר מוצלח מאוד הוא בורבון , ג'ים בים (שהוא הבורבון המועדף על המדור) או ווילד טרקי (סתם כי יש לו קטע) שמלווה בבירת פילזנר בהירה (הייניקן או גרולש). נסו תהנו.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר