טיפ טוב לחנוכה
1- לחובבי הסופגניות שבינינו נאמר רק זאת, כל מתכון סופגניות הכולל בתוכו בצק שמרים ישתבח,
אם נסגור את מכסה הסיר/ מחבת לאחר הכנסת הסופגניה לשמן!
הסופגניה תשתזף כמו שצריך ותתבשל בצורה אורירית יותר.
2- אם בשמן רותח עסקינן, שיטה מעולה ופשוטה לראות עם מר שמן רותח:
להחזיק מזלג בתוך השמן, אם מצטברות בועות סביבו, השמן רותח.
3- לסיום מתכון פשוט, מהיר, קל וטעים להכנת לביבות לחנוכה:
חומרים: 1 חב' קמח
1 גביע גיל/אשל/דנונה או 3/4 כוס חלב
2 ביצים
קמצוץ מלח
קמצוץ סוכר
אופן הכנה: את כל החומרים הנ''ל נבחש היטב בקערה עד לקבלת מרקם אחיד.
פאנץ' ליין: את הבלילה נחלק כעת לשתי קערות נפרדות- קערה מלוחה וקערה מתוקה.
לקערה המתוקה נוסיף חצי שקית סוכר וניל או 3 טיפות תמצית וניל וכף סוכר.
בצד נחתוך תפוח- עץ (הסוג ממש לא חשוב) לפרוסות דקות.
לקערה המלוחה נוסיף כפית גדושה של מרק עוף/בצל/פטריות (אתם בוחרים).
בצד נחתוך בצל לפרוסות דקות.
גראנד פינלה: שתי מחבתות עם שמן על הגז (איך לבדוק שהשמן רותח כבר הסברנו),
בעזרת מצקת קטנה "נמזיג" את הבלילות השונות למחבתות.
-במחבת ה"מתוק" נוסיף לכל עיגול של לביבה פרוסת תפוח עץ.
-במחבת ה"מלוח" נוסיף לכל עיגול של לביבה פרוסת בצל.
את הלביבה נטגן משני הצדדים כמובן, רצוי להגיש חם (למרות שגם קר הולך).
תוספת אפשרית למתוקות: מייפל, שוקולד, אבקת סוכר וכו'.
תוספת אפשרית למלוחות: שמנת, גבינה, יוגורט וכו'.
עכשיו טיפ קטן וכייפי על הדרך:
אם אינכם מעוניינים שכל השכונה תריח שאתם מטגנים לביבות, מה שעלול לגרום לפרץ מבקרים בלתי ניתן לשליטה, הפיתרון פשוט עד כאב: לפני הטיגון טפטפו כמה טיפות של תמצית וניל על הכיריים והבית ימלא ניחוח וניל.
חנוכה שמח!
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת