נגישות
נגישות

בחירות השפים ואנשי הקולינריה ל-2014

שנה קולינרית נוספת הסתיימה לה, ואנו שמחים להזמין אתכם להשתתף בסקר הגדול שלנו. שאלנו שפים ומסעדנים מהן המסעדות הכי טובות של שנת 2014, ובאלו מסעדות הם מתכננים לאכול בעתיד. אז בואו לראות היכן בחרו מובילי הדעה לאכול, וגם אתם יכולים להצביע ולהשפיע

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 15/12/2014, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email


>> רוצים להשתתף ולהשפיע? היכנסו לסקר הקולינריה הגדול 


שי דוד, הבעלים של מסעדת מקסיקנה

3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
התרנגול הכחול של שאול בן אדרת - פשוט מעולה, ושווה להגיע רק כדי לאכול את זנב השור.
מזללה של מאיר אדוני - בגלל היצירתיות ושילובי הטעמים.
טפאו - בגלל האווירה והגיוון בטאפאסים השונים.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
קלארו של רן שמואלי - בגלל השמועה על העיצוב המדהים.
אלורה - שמעתי שיש שם אוכל איטלקי מעולה.
אדמה בזיכרון יעקב - בגלל השמועות הטובות ובגלל המרחק מהמרכז.

מנה שטרום, שף מסעדת קמפנלו
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
מגדלנה - מטבח גלילי מודרני. ללא ספק המסעדה הכי מעניינת בארץ.
טומפולפומפו - ארוחה טעימה מאד ומפתיעה. טכניקות חדשניות לצד הגשה מרהיבה.
שילה - התמדה באיכות ובטעם.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
רפאל המחודשת - תמיד היה מצוין ושמעתי שעכשיו עוד יותר.
טאיזו - עוד לא אכלתי שם.
טוטו - לאחר כל הטלטלות המתוקשרות מעניין לראות מה קורה שם.
מנה שטרום - קמפנלו. צילום: דניאל לילה

מוסא נערה, שף מסעדת תשרין תאני
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
טוטו של ירון שלו.
דיאנא בעיר נצרת של השף דוחול ספאדי. 
1910 בקיבוץ דגניה א' של השף ערן שווצברד. 
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן: 
מחניודה של אסף גרניט. 
יפו תל אביב של חיים כהן.
קלארו של רן שמואלי.
 

פרנק אזולאי, שף מסעדת Dagim
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
הבית התאילנדי.
מול ים.
צפרה.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
שילה.
רפאל.
הרברט סמואל.
פרנק אזולאי - שף מסעדת Dagim. צילום באדיבות המסעדה

גיא בליס, מנכ"ל רשת ג'ויה
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
קופי בר - בגלל העקביות והמצוינות לאורך כל השנים.
הרברט סמואל – זוהי מסעדה אמיתית.
טאיזו - מביאה סגנון מרענן וייחודי.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
פרונטו - מעניין אותי מאוד. עוד לא יצא לי לאכול בפרונטו מאז המעבר ואהבתי את המקור בנחמני.
ברטי - מקומות קטנים שלא עושים רעש מרתקים תמיד.
ארוחת בוקר במלון נורמן - שמעתי שהביאו לארץ משהו שעוד לא נראה פה.

רוני ריבלין, השפית-קונדיטורית של קפה יפו
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
וונג - ללא ספק אחת האסיאתיות הטובות ביותר בארץ. שירות מצוין ומהיר, אוכל טוב וצוות מאוד ידידותי.
דלאל - לאחרונה הייתי אחרי הרבה זמן והשיפור מטורף. היא תמיד הייתה יפה ומזמינה אבל האוכל השתדרג פלאים. נהנינו מכל ביס.
טייגר לילי.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
טאיזו.
כתית.
הוטל מונטיפיורי.

אני מאמינה שהטבעונות/בריאות והמסעדות הכשרות רק ילכו ויתחזקו בשנה הקרובה. יותר ויותר אנשים מחפשים אוכל בריא, והמודעות שכשרות מייצגת גם אוכל בריא ונקי יותר לא מפסיקה לעלות.

דוד ביטון, שף מסעדת לה רג'נס – המלך דוד
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
מול ים.
מסה.
קיטשן מרקט.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
הרברט סמואל.
כתית.
טוטו.
דוד ביטון - שף מסעדת לה רג'נס. צילום: אנטולי מיכאלו

אילן פנחס, שף ראשי ברשת BBB
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
בית תאילנדי.
בראסרי.
שילה.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
הייתי שמח לחזור אל שלושת אלו.

מה שעושה את המסעדות הללו לטובות ביותר בעיניי זה חומרי הגלם המצוינים והטריים בהם משתמשים, שילובי טעמים שלעיתים אף גובלים בגאונות, אווירה מצוינת ושירות מהמעלה הראשונה. כל הדברים האלו הופכים את הביקור במסעדות שציינתי לחוויה קולינרית נהדרת.
אילן פנחס, שף רשת BBB. צילום: אסף לוי

אבי נעמני-לוקסמבורג. שף רשת קקאו/פטריקס
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
פונדק דה לוקס בשוק הפשפשים. מטבח ברביקיו אמריקאי.
טנאת - מסעדה אתיופית בתל אביב. מקום פצפון, 6 מנות בתפריט.  יצחק, הבעלים והמבשל, עושה אוכל בראשיתי, אדמתי. כל מנה פוגעת.
כל מסעדה אריתראית בנווה שאנן.  זהירות! חריף.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
פקין דאק האוס - מטבח מנדריני.
קלארו של רן שמואלי.
מסעדה שעוד לא נפתחה: דלי ניו יורקי יהודי. פסטרמות שנעשות במקום בלחם שיפון כבד, בריסקט מעושן בלחמנייה רטובה לצד מלפפון מוחמץ בשמיר. ממממ טעים.

לפי דעתי, הטרנד לשנת 2015 יהיה חזרה לשורשים, תוך כדי הקפדה על חומרי גלם איכותיים. רוב המסעדות שייפתחו לא יגישו אוכל בצלחות יקרות ומעוצבות. אוכל נגיש, טרי ושייך לנו.
אבי נעמני-לוקסמבורג. שף רשת קקאו/פטריקס. צילום: בן יוסטר
אסף צמיר, שף מלון צובה
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
צ'אקרה.
סאטייה.
נאם - תיאלנדית אותנטית. גן עדן לאוהבי המטבח האסייתי, ומחירים סבירים.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
מול ים.
טאיזו.
המונה.

הטרנד שילווה את 2015 לדעתי הוא חזרה למקורות ושימוש רב יותר בתוצרת ישראלית.

עידו שגב, שף מסעדת תשבי
3 המסעדות שהכי אהבתי ב-2014:
אריה.
מלגו ומלבר - אוכל טעים ומדויק.
פוקאצ'ה.
3 מסעדות שהייתי רוצה לאכול בהן:
מול ים.
בלו סקיי.
טוטו המחודשת.

הטרנד שילווה את שנת הקולינריה החדשה הוא חזרה למקורות - בישול אוטנטי עם שפע חומרי הגלם החדשים והמעניינים שמציפים את ארצנו.
עידו שגב - שף מסעדת תשבי. צילום: רן בירן

>> רוצים לפרגן למסעדות האהובות עליכם? היכנסו לסקר הקולינריה הגדול


הזמן שולחן במסעדה בקלי קלות:
>> מסעדות בצפון
>> מסעדות בדרום
>> מסעדות במרכז
>> מסעדות בשרון


תמונת בראש העמוד ובעמוד הבית: אילוסטרציה Thinkstock

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מה לאכול בזמן מלחמה? 5 מאכלים שעוזרים להפחית מתח וחרדה
הצבא צועד על קיבתו: מצפון לדרום - העמותות שמאכילות
הצטיידות לשעת חירום: המזון הנכון בשעת חירום