נגישות
נגישות

הסיפורים מאחורי המנות של מסעדת כרמים בבאר שבע

אחרי ההצלחה של מסעדת כרמים במושב סגולה, בחר השף סהר רפאל להשקיע את הידע והניסיון באחות הצעירה שהוקמה בבאר שבע. שאלנו את רפאל על ההשראה, הכוונות והסיפורים שעושים את המנות במסעדה הכפרית בבירת הנגב. היה טעים

מגזין REST מסעדות בדרום המסעדות של rest
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 27/12/2018, 0:00
תאריך עדכון: 27/12/2018, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 אווירה שלווה ואוכל מסקרן. באקלווה טלה בכרמים (צילום:  באדיבות יח"צ)

יין משובח, מנות יוקרתיות עם נגיעה מבית אמא ואווירה שלווה שהופכת כל ביקור לחוויה שלמה - אלו רק חלק מהדברים שמאפיינים את אחת המסעדות היציבות והמקצועיות של בירת הנגב. כרמים באר שבע הוקמה כאחות צעירה של הסניף הוותיק בסגולה, ומצליחה לשחזר את ההצלחה גם עבור תושבי הדרום שמחפשים בית אוכל לא מתפשר, עם שירות איכותי ומנות עם נגיעה של שף. שף המסעדה סהר רפאל שב ומדגיש את הרצון שלו לקחת מנות עם נופך מוכר, לתת להן טוויסט מעניין ולהגיש בסופו של דבר תוצאה קצת אחרת, שמחברת את הסועד לטעמים, אך עדיין מפתיעה ומסקרנת בכל ביקור מחדש. לפניכם כמה מהמנות הידועות של המסעדה והסיפורים שמאחוריהן.

באקלווה טלה - עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ מתובל, על טחינה גולמית וסילאן, עיטורי שקדים קלויים ופתיתי אבקת סוכר.

"זוהי מנה שהגיעה מבית ההורים" – ככה מספר השף סהר רפאל,  "אצל אמא בבית היה טקס להכנת הבאקלווה". כעבור כמה שנים במסעדת כרמים החליט השף לקחת את המנה המסורתית מבית המשפחה ולתת לה שידרוג עם ניחוח מעודן של בשר טלה. "המנה מוגשת אצלנו כבר למעלה מ-10 שנים ואם חשבנו להוציא את המנה מהתפריט בשלב כלשהו, קיבלנו נזיפות מהלקוחות – מאוד טעים ומאוד מומלץ, במיוחד אם אתם מתארחים אצלנו בפעם הראשונה".

קרפצ'ו סינטה - נתחי סינטה דקים בתחמיץ שמן זית, בלסמי, פיסטוקים קצוצים, פרמזן וצנימים.

"רצינו מאוד לעשות משהו שונה עם הקרפצ'יו המוכר,ובעיקר לא לבחור בגרסה הקלאסית כמו רבות מהמסעדות. בחרנו את נתח הסינטה בגלל האיכות שלו, ובעיקר בגלל העניין שאופי הבשר יוצר בביס. זוהי מנה שאנו מגישים כבר 12 שנה ואנחנו מאוד גאים בה. עובדה שעדיין רוב המסעדות עושות קרפצ'יו מפילה, אנחנו עושים את זה קצת אחרת."

 לא לעשות כמו כולם. קרפצ'ו סינטה בכרמים (צילום: באדיבות יח"צ)

פילה בקר - נתח בשר אצילי, רך ונימוח בעל ארומה מיוחדת מלווה בפולנטה, ראגו פטריות ורוטב פלפלת עשיר בטעמים.

"זוהי מנה חדשה יחסית. ניסינו ליצור כאן מנה עם בשר לא שומני כשהשילוב של הרוטב פלפלת יחד עם הפולנטה יוצר חווית טעמים מורכבת אך מושלמת. כל העניין במנה הזאת הוא שבביס אחד אתה חווה קשת רחבה של טעמים שעובדים יחדיו, מה שיוצר רצון להמשיך לאכול עוד ועוד".

 קשת רחבה של טעמים בביס אחד. פילה בקר בכרמים (צילום: אנטולי מיכאלו)

המבורגר כבד אווז - 300 גרם של בשר, משובץ בכבד אווז על פירה קטיפתי וביצה עלומה ברוטב פטריות ציר בקר ובצל מקורמל.

"גם במנת ההמבורגר ניסינו לפתח את המוכר וצפוי, ורצינו להביא פרשנות אחרת. שילוב הטעמים של הבשר שמקבל את הביצה העלומה והנוזליות של החלמון, רצועות הבצל הפריכות והטעם האדמתי של הפטריות - יוצר חגיגה של ממש במנה. על כן מדובר אמנם במנת המבורגר, אבל התוצאה הסופית מענגת במיוחד, והאמת ששום תיאור לא יעזור כאן – צריך לטעום כדי להבין".

 צריך לטעום כדי להבין. המבורגר כבד אווז (צילום: אנטולי מיכאלו)

קן קדאיף - שערות קדאיף קריספיות במילוי קרם שוקולד לבן ורוטב פירות יער חמצמץ.

"זוהי כנראה המנה הוותיקה ביותר שלנו. לקחנו קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וחיברנו לקרם אחיד בשילוב רוטב של פירות היער ויין האדום – מבחינתנו זאת סוג של אמנות. הקדאיף מתייבש בתנור והופך לקריספי וכל ביס הוא אלוהי. המנה לא מורכבת מידי והיא נותנת סיום מתוק במידה לכל ארוחה".

כרמים, דרך חברון 66, מקס אמות, באר שבע, 053-9367409

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

יוגורט עם גרנולה ופירות (צילום: באדיבות מותג Teka)
כתבת תקנון תחרות וולנטיינס 2019 ברסט (תמונה: shutterstock)
מרק בשר תימני של יאמן סטריט רחובות (צילום: באדיבות המקום)
פסטיבל סיפורי מרק באשדוד. ניש סטודיו שף (צילום: דנה מאירסון)
המבורגר במסעדת סאנסט (צילום: באדיבות המקום)
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
פלטת בשרים של מסעדת רובינשטיין (צילום: באדיבות המקום)
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי