נגישות
נגישות

הלוהטים של בלאק: מתכון לקוסקוס עם קציצות בשר

לא שחסרות סיבות להישאר בבית - החורף סגרירי וקריר במיוחד השנה, והטמפרטורות לא ידידותיות במיוחד. קבלו מתכון לתבשיל חם ומחבק שיצמיד אתכם לספה

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 27/01/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קוסקוס בורגר של בלאק (צילום: מייקל גליקסטן)קוסקוס בורגר של בלאק (צילום: מייקל גליקסטן)

אין ספק שאחת מהמנות הקלאסיות לחורף, ובעצם בכל עונה היא קוסקוס, ואם אפשר - בתוספת בשרית ועשירה. כחלק מתפריט החורף החדש ברשת בלאק של צחי בוקששתר מציעים במסעדה גם מנת קוסקוס בורגר - הקציצות הקלאסיות של בלאק מונחות על מצע של קוסקוס, קישואים חתוכים, דלעת, בצלים, גזרים, סלרי, לפת וגרגירי חומוס יבש. מנה שמשאירה את הטעם הקלאסי של הקציצה בתיבול עשיר של קוסקוס נימוח ומהביל. קבלו את המתכון לארוחה מלאה, חורפית ועתירת ירקות.

רשת בלאק - לכל הסניפים 
רשת בלאק פותחת את השנה עם מנות חדשות
מתכונים לתבשילים בסיר אחד בלבד

מצרכים ל-8-10 מנות:


קוסקוס
1
קילו סולת, למי שיודע להכין בעצמו (ואם לא, תשאלו כל סבתא מגרבית)
או לחילופין, שתי שקיות קוסקוס אינסטנט, שהוכן לפי ההוראות על האריזה.

חומרים למרק:
2
קישואים חתוכים גס
500
גרם דלעת מחולקת ל-8 פיסות
4
בצלים
4
גזרים
2
ראשי סלרי מנוקים וחתוכים לרבעים
1
לפת פרוסה
250
גרם חומוס יבש, מושרה ללילה
4
ליטר מרק עוף
1/8
כפית כורכום

אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס במים בלי מלח עד שהוא מתרכך ומסננים.
2. בסיר גדול משחימים מעט את הירקות ללא שמן, וכשהם מתחילים להידבק, מוסיפים את החומוס והתבלינים. מערבבים, מבשלים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את מרק העוף.
3. מבשלים על אש בינונית עד שהדלעת רכה אך לא סמרטוטית, ומכבים.

להכנת הרוטב לקציצות

מצרכים לרוטב:
1/4
כוס שמן סויה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
1
כפית מלח
1
כפית תבלין קציצות
2
כפות סוכר חום
1/2
כפית בהרט
1
ליטר מים

אופן ההכנה:
1.
מטגנים את הרסק בשמן עם התבלינים.
2. מוסיפים את המים ומבשלים רבע שעה.

להכנת הקציצות לקוסקוס

מצרכים לכ-30 קציצות:
1
ק"ג בשר טחון משובח
2
בצלים קצוצים דק מאוד
3
פרוסות חלה רטובות
3
ביצים
1/4
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2
כפית מלח
1/2
כפית בהרט
1/2
כפית פלפל שחור
קורט קינמון (רק אם אוהבים)
1
כוס קמח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1.
טוחנים יחד את הבצלים, החלה הרטובה והפטרוזיליה. מערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. לשים היטב את כל התערובת ומאחדים אותה.
2. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל צרים קציצות בגודל של כדור מטקות.
3. שופכים את הקמח לקערה, מגלגלים את הקציצות בקמח, ומטגנים.
4. מעבירים את הקציצות בעדינות לסיר עם הרוטב. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות.

להרכבת המנה:
עורמים תלולית קוסקוס על צלחת עמוקה. יוצקים על התלולית מעט מהמרק. מניחים קציצות ברוטב על הקוסקוס, ומוסיפים כמה ירקות מהמרק.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
בלאק בתל אביב
בלאק בפתח תקווה
בלאק בראשון לציון
בלאק בכפר סבא
בלאק בבאר שבע
בלאק בחיפה
בלאק בפתח תקווה
הזמנת שולחן
בלאק בחיפה
בלאק בזכרון יעקב
הזמנת שולחן
בלאק ברמת השרון

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה מחכה לשומרי הכשרות בשבוע האוכל הדיגיטלי בישראל?
מי אמר המבורגר בטעם IL ולא קיבל?
דיקסי ופילדלפיה חוגגות את שבוע האוכל בישראל
שבוע האוכל הדיגיטלי הראשון בישראל יוצא לדרך
המרענן הפרסי של הקיץ: מתכון להכנת פאלודה בבית
בית הפנקייק
מסעדת פרה פרה, גדרה (צילום: באדיבות המקום)
חוגגים עם הדוד סם: מסעדות אמריקאיות מומלצות