נגישות
נגישות

כמה טעים: מתכון לפרנץ' טוסט עם ריבת אגסים

היישר מארסנל המתכונים של איש האגסים יובל בן נר – מנה מעודנת וממכרת של פרנץ' טוסט חמאתי עם ריבת אגסים ביתית, נגיעות של ליקר אמרטו ושמנת חמוצה. פשוט תענוג

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 26/03/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פרנץ טוסט עם ריבת אגסים ואמרטו (צילום: באדיבות יובל בן נר) השימוש הכי טוב לחלת שבת. פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים ושמנת חמוצה (צילום: באדיבות יובל בן נר)

בדיוק עכשיו, כשמזג האוויר הנעים פותח את הצ'קרות ועוזר לנו לצאת מתרדמת הפוך הארוכה, זה הזמן להתמלא אנרגיות ויצירתיות ולהיכנס למטבח לנסות מתכונים חדשים. יובל בן נר, המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, חלק אתנו מתכון משגע למנת פרנץ' טוסט מושקעת במיוחד עם ריבה מעודנת ושמנת חמוצה. אז תשכחו את מה שאתם יודעים על לחם מטוגן ותתכננו להפתיע את הסובבים (ואת עצמכם) עם מנה שתרצו עוד ועוד ממנה. ראו הוזהרתם!

פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים-אמרטו ושמנת חמוצה
חומרים ל-4 מנות:

לפרנץ' טוסט
4 פרוסות עבות של חלה או לחם בריוש
שתי ביצים
רבע כוס חלב
כפית תמצית וניל איכותית
גרדה מחצי תפוז
כף סוכר וקורט מלח
30 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה לטיגון
להגשה:
גביע שמנת חמוצה
2 כפות שבבי שקדים מולבנים, קלויים
מעט אבקת סוכר

לריבת אגסים-אמרטו
חמישה אגסים מזן אנג'ו (אדום) קלופים ופרוסים לפלחים
300 גרם סוכר
מיץ מתפוז אחד
3 כפות ליקר אמרטו

שלבי ההכנה
1. מכינים את הריבה – בסיר קטן מניחים את הסוכר ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את האגסים ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לאט, כשהסיר מכוסה בעיגול נייר אפייה, עד לספיגת כל הנוזלים והפיכת האגסים לשקופים (כ-20 דקות).
3. מוסיפים את האמרטו ומצננים.
2. מכינים פרנץ' טוסט - מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערית. מחממים במחבת (בעלת מכסה תואם) מעט חמאה ושמן קנולה. טובלים את פרוסות החלה בבלילה משני הצדדים. מטגנים משני הצדדים על חום בינוני (במחבת מכוסה) עד שהפרוסה הופכת שחומה ומקורמלת במקצת.
3. מעבירים לצלחת הגשה - מניחים פרוסת חלה, עליה מעט מריבת האגסים ולצידה כף שמנת חמוצה. מפזרים מעל אבקת סוכר ושקדים קלויים. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
טרטר סלמון של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יח"צ)
לירן בלו שף המקדש (צלם: אסף אמברם)
נתח בשר במסעדת בישיקיו משמר איילון (צילום: עידן גור)
פירמידות שוקולד והפתעות (צילום: נועם בן שושן)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
המבורגר, מינוט סטייק ופלפלים חריפים בראיסה תל אביב (צלם: דניאל לחיאני)
שולחן במסעדת אוקינאווה תל אביב (צילום: אפיק גבאי)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)