שבועות הוא חג עצל במקצת, כזה שזורם באיטיות ללא בלתמ"ים וללא משימות. בניגוד לחגים עם לוז לחוץ כמו פסח למשל, שבועות הוא יותר צ'יל. גם למי שרוצה לארח, גבינות הופכות את הכל יותר קל ויותר טעים. אבל... למה להתאמץ? לכו לאכול בחוץ!
חג השבועות מזוהה יותר מכל עם שולחן עמוס כל טוב – פסטות מוקרמות, גבינות מסוגים שונים, עוגות גבינה וקינוחים לבנים ומעודנים. מה שהתחיל ממסורת עתיקת יומין של אכילת מאכלי חלב הפך לאחד מסמלי החג האהובים בישראל. אוכל חלבי מאז ומתמיד נתפס כהרמוני, רך ונעים, אפילו אלגנטי ונקי יותר, ולכן זה לא מפליא שהוא קיבל עם השנים מקום של כבוד בתרבות הקולינרית המקומית. מסעדות חלביות פורחות בכל רחבי הארץ, מציעות חוויה קלילה ורומנטית, שמתאימה לא רק לחג אלא גם לימי חול ולא פחות חשוב – גם לצמחונים.
לקראת שבועות אספנו עבורכם את המסעדות החלביות הכי מומלצות – מהבירה ועד הגליל, עם נגיעות של איטליה, צרפת, ומה לא. כי אין כמו חגיגת גבינות טובה כשמישהו אחר מכין לך אותה.
תל אביב והמרכז מציעים שפע של מסעדות חלביות מומלצות המתמחות באוכל חלבי גורמה ברמה בינלאומית. לקראת חג שבועות, המסעדות המובילות מציגות תפריט שבועות מיוחד עם פסטות ופיצות מומלצות לצד קינוחים חלביים מפתים. גלו את המקומות המושלמים לחגוג את החג בסגנון אורבני מתוחכם.
אם בא לך לכם לקחת את החג הזה בכיף נעים, איטי, עצל ומענג, טייסטינג רום הוא בול בשבילכם. בר יין יחיד מסוגו בארץ, שמציע לא רק יין משובח, אלא גם חוויה שמערבת תחושות של סיור קולינרי בחו"ל, עם המטבח המקומי המופלא שלנו.
המקום שוכן בתוך מבנה טמפלרי מרהיב, כזה שמספר סיפור עוד לפני שמוזגים את הטיפה הראשונה. אבל לא רק האדריכלות עושה רושם – זהו גם המקום הראשון בישראל שמציע מערכת טעימות עצמאית וחדשנית: אתם בוחרים את היין, אתם מחליטים כמה למזוג, ואתם לגמרי הבמאים של המסע.
למה זה שווה במיוחד בשבועות? כי החג הזה – חג של חיטה, גבינות, חלב, אדמה – נועד ללוות אתכם בדיוק בחוויה מהסוג הזה: שולחן שופע טעמים, גבינות משובחות, דגים מעודנים, וכל ביס מתכתב עם היין שנבחר – לא מתוך תפריט אלא מתוך הרפתקה. במקום הזה, כל טעימה היא בחירה. כל כוס היא סיפור. כל ערב הוא חג.
מה מככב הערב? פוקצ'ה הבית - לחם איטלקי מסורתי אפוי בתנור אבן, מוגש חם עם רוטב עגבניות-פלפל חריף וטפנד זיתים-פרמז'ן. נימוח מבפנים ופריך מבחוץ, מושלם לפתיחת הארוחה.
כרוב צלוי - כרוב טרי בצלייה ארוכה על אש פתוחה המעניקה לו מרקם משולב של פריכות ורכות, מתובל בקרם פרש עשיר ושמן פולמן ארומטי. חגיגה של ניחוחות וטעמים עמוקים.
סלט אנדיב - עלי אנדיב פריכים וכוכבית לבנה, עם פרי העונה ושבבי פקאן מקורמלים. שילוב מושלם של מרירות עדינה ומתיקות טבעית, מוגש עם ויניגרט הדרים רענן.
פסטה רומאית - פסטה ביתית טרייה במרקם קטיפתי, מוגשת עם רוטב שמנת יין לבן, פורצ'יני יבשים ומולבנים בחמאה. תענוג איטלקי אותנטי המשלב מרכיבים פשוטים ליצירת הרמוניה מושלמת.
סלמון מאודה בעשבים - נתח סלמון עסיסי מאודה על מצע של עשבי תיבול ארומטיים, אספרגוס, מאצ'ה וצנוברים מקורמלים. העידון והרכות של הדג משתלבים בניחוחות העשבים ליצירת חוויה קולינרית מרשימה.
לכבוד חג השבועות, מסעדת פיש מרקט מבית קבוצת "מיתוס" מזמינה אתכם לחגוג באווירה ים-תיכונית כשרה, חגיגית ומלאת סטייל. אחרי ההצלחה של מיתוס גריל בר, הקבוצה פותחת מסעדה שמחברת בין ים לבן, מוסיקה ואוכל מפתיע. בסופי שבוע מתקיימות במקום מסיבות עם DJ, הופעות חיות וקבלות שבת בלבן, ובמהלך החג תיהנו מתפריט עשיר עם מנות קלילות אך מתוחכמות: סלט עשבים פריך עם פיצוחים ולימון סחוט, קרפצ'ו פלפלים צבעוני לצד גבינת המאירי, סיגר פריך במילוי חציל קלוי ופטה, מקלות תפוחי אדמה עם גבינת קפלוריטי, סלקים צלויים עם גבינת בלו בוואריה ועוד. ניתן לערוך במקום אירועים פרטיים מכל הסוגים, באווירה שכולה חג.
לכבוד חג השבועות, מסעדת פיאצה גרנדה מתעטפת בלבן וחוגגת עם תפריט איטלקי חלבי משובח, אווירה של חג ושפע מנות שמשלבות בין מסורת לבין תשוקה אמיתית לאוכל טוב. בלב שרונה התל אביבית, תמצאו מקום שמרגיש כמו טוסקנה – רק עם שמש ישראלית ושפע גבינות. הפיצות הנפוליטניות נאפות כאן בתנור אבן לוהט, הפסטות הטריות מוגשות ברטבים שמריחים כמו חופשה, ולצידן סלטים צבעוניים, מנות דגים עדינות וקינוחים איטלקיים שיגרמו לכם לעצור רגע ולהתענג. חג השבועות מעולם לא נראה – או נטעם – כל כך טוב.
מה יככב על שולחננו? כל כך קשה לבחור!
פטוצ'יני פונגי - חוויה איטלקית מושלמת של פסטה משובחת המתחברת עם פטריות פורטובלו ושמפיניון עסיסיות, מעוטרת בפרמז'ן מגורד טרי ועטופה ברוטב שמנת אלפרדו קטיפתי עם ניחוח כמהין אציל שמשאיר טעם בלתי נשכח בכל ביס.
רביולי סלק - כיסוני פסטה צבעוניים במילוי סלק מתקתק וגבינת עיזים קרמית, שוחים ברוטב שמנת לימון עדין המאוזן בחמיצות רעננה, ומעוטרים בשקדים קלויים המוסיפים מרקם פריך ועומק טעמים לחוויה הקולינרית.
פסטה נפוליטנית - מסע קולינרי לדרום איטליה עם פסטה רדיאטורית מיוחדת הלוכדת ברוטב עגבניות עשיר, עגבניות שרי מתוקות, זיתי קלמטה ארומטיים וגבינה בולגרית מלוחה שמתמוססת בפה ויוצרת הרמוניה ים-תיכונית מושלמת.
ניוקי ערמונים - כדורי פסטה רכים בייצור עצמי המתפוררים בעדינות בפה, מוגשים ברוטב אלפרדו מפנק, משולבים בפטריות פראיות וערמונים קלויים המעניקים מתיקות וטעם אדמתי, ומעוטרים בפרמז'ן איכותי היוצר שכבת טעם נוספת.
פילה סלמון - נתח סלמון עסיסי צלוי לשלמות עם קראסט זהוב ופנים ורדרד ועסיסי, מוגש לצד פירה כמהין קרמי בעל ארומה מענגת ושעועית ירוקה פריכה - שילוב מושלם בין ים ליבשה המספק חוויה קולינרית משובחת לחובבי דגים.
עיר הבירה מתהדרת במסעדות חלביות מומלצות המשלבות מסורת וחדשנות. לקראת חג שבועות, מסעדות ירושלמיות מציעות תפריט שבועות עשיר במיוחד, הכולל מנות אוכל חלבי גורמה בהשראה מקומית ובינלאומית. המבקרים ייהנו מפסטות ופיצות מומלצות וקינוחים חלביים במסעדות מעולות עם אווירה ייחודית לעיר.
לכבוד חג השבועות – חג הגבינות, היין והטעמים המשובחים – פיאצה גרנדה, מסעדה חלבית כשרה בלב עין כרם הקסומה, מבית היוצר של כרמא הוותיקה, מזמינה אתכם לארוחת גורמה עם חוויית אירוח ייחודית באווירה ירושלמית – תוכלו לשבת בתוך חלל פנימי מעוצב או בחצר הפתוחה והפסטורלית שלנו.
מה נאכל? וואו.
מרגריטה - שילוב קלאסי ומושלם של רוטב עגבניות איטלקי בישול איטי, גבינת מוצרלה איכותית מותכת לשלמות, ועלי בזיליקום ריחניים וטריים. פיצה פשוטה בטעמיה העשירים שמחזירה אותך לרחובות נאפולי בכל ביס.
קרפצ'יו בקר - פרוסות דקיקות של בשר בקר טרי ומשובח, מעוטרות בשמן זית כתית, מיץ לימון טרי, פרמז'ן מגורד ושבבי מלח ים גס. חוויה קולינרית מעודנת המשלבת רכות ועומק טעמים בכל ביס.
ניוקי וגבינת עיזים - כדורי תפוחי אדמה רכים וקטיפתיים בייצור ביתי, מתחברים עם גבינת עיזים קרמית, שמן כמהין ארומטי ועלי תרד מוקפצים. שילוב מושלם בין מרקמים וטעמים שמתמוגג בפה.
פנטסטיק פיטריות - מעוף קולינרי של פטריות פורטובלו ושמפיניון צלויות בשום, שמנת, צ'ילי, גבינת צאן וציר עוף. השילוב בין הארומה של הפטריות לקרמיות של הרוטב יוצר חוויה בלתי נשכחת.
סלט עגבניות צבעוני - חגיגה צבעונית של עגבניות שרי בצבעים שונים, בצל סגול, עלי ארוגולה פריכים, גבינת פטה מפוררת וזיתי קלמטה, מתובלים בשמן זית ובלסמי מצומצם. רענן, מלא חיים וטעמים מתפרצים בכל ביס.
חג השבועות הוא הזמן המושלם להתמסר לאהבה איטלקית אמיתית – כזו שכוללת גבינות איכותיות, פסטות טריות, יין משובח ואווירה שלא מהעולם הזה.
מאחורי פלומינו עומדים ארבעה ירושלמים שחולמים באיטלקית, והשף יוגב ירוס שמגשים את החלום במנות יצירתיות ומוקפדות.
התפריט מחולק לארבעה חלקים: נא, מטוגן, פסטות ופיצות – כל אחד מהם הוא חגיגה בפני עצמה. לצידם תמצאו קוקטיילים מפתיעים וקינוחים שווים במיוחד, כאלה ששווה לשמור להם מקום.
על מה לא נוותר?
פוקצ'ה שמן זית בלסמי ופסטו רוסו - לחם איטלקי אותנטי אפוי בתנור אבן לוהט עד לקבלת מרקם נימוח מבפנים וקראסט זהוב מבחוץ, מוברש בשמן זית כתית מעולה, מטפטף בבלסמי מצומצם עשיר ומעוטר בפסטו רוסו ביתי של פלפלים קלויים וצנוברים. פתיחה מושלמת לארוחה איטלקית אמיתית.
בוראטה קונדימנטי - כדור גבינת בוראטה קרמית ומשובחת עם מעטפת מוצרלה עדינה ולב שמנתי זורם, מונח על מיטה של לקט עגבניות צבעוניות בשלות, מלווה בטפנד זיתים ארומטי וקרוסטיני פריך. שילוב טעמים ומרקמים שמספר את סיפורה של איטליה בכל ביס.
פפרדלה ראגו פטריות - סרטי פסטה רחבים וקטיפתיים עשויים בעבודת יד, נמהלים ברוטב עשיר של פטריות יער פראיות, חמאת כמהין משובחת, שמנת מפנקת וציר פטריות ארומטי. טעמים אדמתיים עמוקים שמחבקים את הלשון ומשאירים זיכרון טעם מתמשך.
ריזוטו מלך היער - אורז ארבוריו איטלקי מבושל באיטיות לקרמיות מושלמת, ספוג בציר פטריות יער עשיר, מבושם בכמהין אצילית ומועשר בפרמג'אנו רג'אנו מגורד טרי. כל כף מעניקה חוויה קולינרית מלטפת המשלבת עושר, עומק ומרקם קטיפתי.
ביסטקה די טונו - סטייק טונה אדומה איכותי צרוב קלות בחוץ ונא במרכז, עטוף ברוטב קיאנטי עשיר ומורכב, מוגש לצד תפוח אדמה מדורה קרמי. המפגש בין הים האיטלקי ליבשה, בין העדינות לעוצמה, יוצר הרמוניה קולינרית בלתי נשכחת.
לקראת חג השבועות המסמל את מתן תורה וביכורי האדמה, מסעדת "הפי פיש" מזמינה אתכם לחגוג בסגנון ירושלמי מיוחד. במעלה מדרחוב ממילא היוקרתי, מסתתר גן עדן קולינרי חלבי, שם, בטרסה הקסומה, תחת כיפת השמים התכולים או לאור כוכבי הערב הירושלמיים, תוכלו ליהנות ממנות חלביות גורמה המשלבות את מסורת החג עם חדשנות קולינרית.
מיקומה המושלם, המשקיף אל שדרת אלרוב ממילא המרהיבה, הופך את "הפי פיש" למקום אידיאלי לחגוג את שבועות בסגנון - בין אם מדובר בארוחה זוגית רומנטית, סעודת חג משפחתית או אירוע גדול יותר. בואו לטעום מתפריט שבועות עשיר במסעדה חלבית מומלצת זו ולחגוג את חג מתן תורה עם שפע טעמים, אווירה קסומה ונוף ירושלמי מרהיב.
על מה נתענג מול הנוף הקסום?
טרטר סלמון - סימפוניה של סלמון טרי קצוץ בסכין בשילוב אפרסמון מתקתק ועסיסי, עטוף בעשבי תיבול ארומטיים ומוגש בקערת בצל צלוי מקורמל. יצירה קולינרית ים-תיכונית המשלבת בין עדינות הדג, מתיקות הפרי וארומה מעושנת, מעניקה פתיחה מושלמת לארוחה חלבית מהחלומות.
סביצ'ה דג ים - חגיגה צבעונית של נתחי מוסר לבן מתובלים בהדרים טריים, משתלבים בהרמוניה עם פרוסות קולורבי פריכות, זיתי קלמטה מלוחים ומלפפונים רעננים. כל ביס מציע איזון מושלם בין חמיצות עדינה, מליחות ים-תיכונית וטריות מרעננת שמעוררת את החושים.
פילה מוסר - פילה דג מוסר עסיסי ולבן צלוי לשלמות עם קראסט זהוב, מונח בעדינות על מצע טאבולה פריקי ארומטית, מעוטר בטחינה ירוקה קטיפתית וסלסת לימון כבוש מרעננת. שילוב מושלם בין טעמים ים-תיכוניים, מרקמים מפתיעים וצבעוניות משובבת נפש.
סטייק סלמון - נתח סלמון בצלייה מושלמת עם פנים ורדרד עסיסי וחוץ פריך, מזוגג בטחינה וסילאן קרמלית ומעוטר בקראסט פיצוחים פריך. מוגש לצד דלעת קטיפתית ופטריות שימג'י אקזוטיות, יוצר מסע קולינרי שמשלב בין מזרח למערב בכל ביס.
שווארמה דגים - פרשנות ים-תיכונית מפתיעה לקלאסיקה הישראלית, עם פתיתי דגים מתובלים בהשפעות לבנטיניות, צלויים בתנור אבן עד להשחמה מושלמת. מוגשת על מצע טחינה קרמית, חציל שרוף ארומטי, בצל מקורמל ועמבה ביתית שנותנת את הטוויסט המושלם. חוויה ישראלית משודרגת שחובה לטעום.
הפריפריה הישראלית מפתיעה עם מסעדות חלביות מומלצות המשתמשות בתוצרת מקומית טרייה. לקראת חג שבועות, השפים המקומיים יצרו תפריט שבועות ייחודי המשלב אוכל חלבי גורמה עם טעמי האזור. המבקרים בצפון ובדרום יגלו פסטות ופיצות מומלצות לצד קינוחים חלביים במסעדות הממוקמות בנופים מרהיבים.
בלב זכרון יעקב ההיסטורית, בין אבני המדרחוב הציורי בדרך הקסומה, ממתינה לכם חוויית חג שבועות מיוחדת במינה במסעדת נילי בית יין הכשרה למהדרין. לכבוד חג מתן תורה והביכורים, המסעדה מציעה תפריט שבועות עשיר המשלב את מיטב מסורת החג עם קולינריה חלבית משובחת.
בחג שכולו חלב ודבש, מסעדת נילי בית יין מתהדרת במנות חלביות גורמה בהשראה ים-תיכונית ואיטלקית, עם נגיעות צרפתיות מעודנות. השף המוביל יצר לכבוד החג מבחר פסטות ופיצות מומלצות עם שילובי גבינות ייחודיים — מריקוטה טרייה ועד גבינות בשלות מיושנות — המבטאות את עושר החלב שמסמל את החג.
אווירת החג מורגשת בכל פינה במסעדה המעוצבת ברוח המושבה, כאשר קירות האבן ההיסטוריים משתלבים עם עיצוב מודרני, יוצרים חלל מזמין המתאים הן למשפחות הן לזוגות המחפשים חוויית שבועות אינטימית. יינות הבית הנבחרים בקפידה משלימים את חוויית החג עם התאמה מושלמת למנות החלביות המיוחדות.
מה נטרוף על כוס יין משובח?
קרפצ'יו סלמון - פרוסות דקיקות של סלמון נורבגי טרי המונחות כיצירת אמנות על הצלחת, מבריקות בשמן זית כתית מעולה ומתובלות בעדינות במלח ים אטלנטי משובח ופלפל ארבע עונות. נגיעות צ'ילי אדום וגבעולי עירית רעננים מוסיפים חריפות עדינה וצבע, יוצרים חוויה שמשלבת רכות, טריות וניחוחות ים בכל ביס. מוגש עם טוסטונים פריכים להשלמת המרקמים.
בוראטה - כדור מוצרלה קרמי וענן בעל מעטפת דקה ולב שמנתי זורם, מונח בגאווה על מצע צבעוני של עגבניות שרי מתוקות, אגוזי מלך פריכים, עלי בזיליקום ארומטיים, פרוסות בצל סגול דקיקות וזיתים עשירים. הכל מתובל בנדיבות בשמן זית משובח, מיץ לימון טרי וריחן בלסמי מצומצם, ומוגש עם מקל שום קלוי המוסיף עומק לחוויה הים-תיכונית.
פו-קיי - חגיגה אקזוטית של קוביות טונה אדומה טרייה, זוהרות בצבען הטבעי ומשתלבות בהרמוניה עם קוביות בטטה מתקתקות, פרוסות מלפפון פריכות, אבוקדו קרמי, גזר צבעוני, בצל ירוק פיקנטי וצ'ילי נועז. כל אלה מונחים על מצע אורז סטיקי מושלם הסופג את הטעמים, מתובלים בתערובת אסיאתית סודית המאזנת בין מתוק, חמוץ ומלוח לחוויה קולינרית גלובלית.
סלט נילי - מפגש מרענן בין מיקס עלי חסה פריכים וטריים לבין פירות העונה מתוקים וצבעוניים, המשובץ בפירורי גבינת רוקפור עשירה או בולגרית מלוחה לבחירה, ומעוטר באגוזי מלך קלויים המוסיפים מרקם ועומק. הכל עטוף ברוטב ויניגרט הדרים עדין שמאחד את הטעמים לחוויה מאוזנת וקלילה שמשאירה טעם של עוד.
ארנצ'יני - כדורי ריזוטו פטריות איטלקיים מושלמים, עטופים בפירורי פנקו פריכים ומטוגנים לזהוב עמוק, מונחים על מצע גספצ'ו עגבניות קר ורענן. שכבת יוגורט יווני קרמי, עלי בזיליקום טריים ושבבי פרמזן מגורד משלימים את היצירה, יוצרים משחק טמפרטורות, מרקמים וטעמים שמפתיעים ומענגים את החך בכל ביס.
ברוכים הבאים ל-Guesta - מסעדה חלבית כשרה, המזמינה אתכם לחגוג את שבועות עם תפריט חגיגי המשלב את מיטב מסורת החג וטעמי הביכורים. לכבוד זמן מתן תורה, אנו מזמינים אתכם לחוויה קולינרית המוקדשת לחג החלב והדבש בלב מתחם החאן ההיסטורי של ראש פינה.
המסעדה נגישה לכל חוגגי החג, כולל בעלי מוגבלויות.
אז מה יעלה על שולחננו היפה והחגיגי?
טרטר דג ים - דג ים טרי קצוץ בסכין חדה לקוביות עדינות, מעורבב בבצל סגלגל פריך, פלפל צ'ילי מרענן, קוביות בטטה מתקתקות וחופן פטרוזיליה רעננה. המנה מונחת על מצע סלסת עגבניות ארומטית, מעוטרת בשמן פפריקה עדינה וזילופי ציזיקי קרמי, יוצרת מסע טעמים ים-תיכוני מושלם.
סלט בוראטה - מפגש אלגנטי של עגבניות שרי צבעוניות ומתוקות, עלי רוקט פיקנטיים, אנדיב מריר-מתוק, ועלי בזיליקום ריחניים המתובלים בפסטו ביתי משובח, שמן זית כתית מעולה ומיץ לימון טרי. במרכז הצלחת מככב כדור בוראטה קרמי ועשיר, לצד מקל פרמזן פריך וטפטופי בלסמי מצומצם המוסיפים עומק טעמים לחוויה האיטלקית האותנטית.
ניוקי ערמונים - כדורי תפוחי אדמה קטיפתיים בעבודת יד, המוגשים עם שילוב מפנק של מיקס פטריות יער עשירות, קרם ושברי ערמונים מתקתקים, חמאה צרפתית משובחת ופרמז'ן מגורד טרי. כל ביס מציע איזון מושלם בין מרקמים ועושר טעמים המזכירים את יערות צפון איטליה בשיא עונת הסתיו.
פילה דניס על ריזוטו ירוקים - פילה דניס לבן ועסיסי צלוי לשלמות עם עור פריך, מונח בגאווה על מצע ריזוטו קרנרולי קרמי המשולב בשפע ירקות ירוקים עונתיים "שנתנה לנו האדמה". השילוב המושלם בין עדינות הדג הים-תיכוני לבין עושר הריזוטו האיטלקי יוצר מנה שהיא חגיגה קולינרית לחך ולעיניים.
פיצה פונגי - בצק דק ופריך עם שוליים מתנפחים, עטוף בשכבת שמנת כמהין ארומטית ועליה מיקס פטריות פורטובלו ושמפיניון צלויות בתנור אבן. מעוטרת בעלי רוקט רעננים, ביצה עלומה שמרכזה זהוב וזורם, ופרמזן מגורד טרי, יוצרת הרמוניה מושלמת בין טעמים אדמתיים, רכות ופריכות בכל ביס.
בלב הטיילת, כמעט נוגעת בגלי הים, פורשת מסעדת לולה את עולמותיה המגוונים והמרהיבים. מעבר לדלת הכניסה מתגלה פסיפס של חללים מוקפדים, כל אחד בעל אישיות וסיפור משלו. בעוד החלל הפנימי מחבק את האורחים באינטימיות שקטה ומעודנת, מציע אגף ה-VIP הבלעדי מפלט מושלם לאירועים עסקיים ומשפחתיים באווירה יוקרתית, עם גינה פרטית מלבלבת שמוסיפה נגיעת טבע רעננה. מי שמחפש את קרבת הים ימצא מפלט בטרסה המרווחת, שם שמשיות לבנות ענקיות מרחפות מעל השולחנות כמפרשים בלב ים, ולשוחרי החוויה האולטימטיבית, שמורה רצועת שולחנות הבר הממוקמים על קו המים עצמו, שם הגבול בין צלחת לים כמעט מיטשטש. מאחורי כל זה עומד השף דניאל לנקרי, שידיו האמנותיות הופכות חומרי גלם טריים ואיכותיים לשירה קולינרית ים-תיכונית, מסע טעמים מרגש שנארג מתוך תבונת הדורות ומחויבות לעונתיות ולמצוינות בכל פרט ופרט.
מה נאכל ונהנה?
סלט ים - מסע קולינרי משובח המשלב מיקס חסות רעננות, פרוסות בצל עדינות, חמוציות מתקתקות ואגוזי מלך פריכים, המתחברים יחד עם סלייסים דקיקים של לברק מטוגן בזהב עמוק. הכל מתובל בעדינות ברוטב קיסר קרמי, יוצר שילוב מושלם בין מתיקות, פריכות ורכות הדג שמתמוגג בפה.
רביולי חציל - כיסוני פסטה עבודת יד במילוי חציל קלוי ועשיר, מונחים על מצע קרם חציל שרוף וארומטי עם שבבי פרמזן מלוחים. המנה מעוטרת בגמבה קצוצה שרופה, פלפל ירוק טרי קצוץ המעניק רעננות, טיפות שמן צ'ילי פיקנטי ובולגרית מגורדת שמתמוססת מעל. חוויה ים-תיכונית מושלמת בכל כף.
טורטליני ארבע גבינות - כיסוני פסטה מפנקים במילוי ארבע גבינות איכותיות, שוחים בשמנת פסטו קטיפתית ומעודנת, מפוזרים בשקדים פרוסים קלויים המוסיפים מרקם פריך ואגוזי, מעוטרים בכדורי גבינת שמנת רכים, ומבושמים בשמן בזיליקום ארומטי. הכל מסתיים בפיזור עדין של בצל ירוק טרי, יוצר יחד סימפוניה איטלקית אותנטית.
לברק מפולט - פילטים עדינים של דג לברק צלויים לשלמות עם עור פריך וזהוב, מונחים בגאווה על מצע קרם תירס קטיפתי וקרמי. המנה מועשרת בראגו פטריות יער עשיר וארומטי ומעוטרת בנגיעות בצל ירוק רענן. שילוב מושלם בין מתיקות התירס, עומק טעמי הפטריות ועדינות בשר הדג הלבן, יוצר חוויה קולינרית מאוזנת ומעודנת.
פולנטת תירס - קרם קטיפתי מתירס טרי ומתוק, עטוף בביצה עלומה שמרכזה זורם בעדינות על פני המנה, ומלווה בראגו פטריות יער מושחם ועשיר. המנה מבושמת בטיפות שמן כמהין אציל, מעוטרת בפתיתי פרמזן מגורד טרי ובצל ירוק קצוץ. שילוב מרקמים וטעמים מושלם המתחבר יחד לחוויה איטלקית עשירה ומלטפת.
צילום תמונת שער באדיבות מסעדת האפי פיש ממילא
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
מסעדות על האש ליום עצמאות - למה להזיע כשאפשר להריע
יום העצמאות מתקרב, והריח באוויר כבר מחרפן את כולנו! אבל למה להסריח את הבית או להתרוצץ בין הפארקים, להיאבק על פינת מנגל, להתמודד עם הרוח שמכבה את הפחמים ולחזור הביתה מריחים כמו מדורה - כשאפשר להתלבש יפה ולצאת למסעדה שעושה על האש?
ארוחת ליל סדר במסעדה 2025 – סעודות פסח הכי שוות!
ארוחת חג בסגנון עילאי אלגנטי, יהודי עמוק, הודי או ים תיכוני? מאופק או גרנדיוזי? שקט או המוני? קבלו את מיטב ארוחות ליל סדר 2025 במסעדות הכי טובות, עם אוכל משובח לחג בלתי נשכח!
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2025?
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2025? איפה נאכל במהלך חול המועד, שיהיה גם טעים וגם כשר? סמכו עלינו, כי סידרנו עבורכם רשימה מנצחת של מסעדות כשרות לפסח עם תפריטים מיוחדים
אוזן המן? פחחח. רעיונות למשלוח מנות מקורי לפורים
אם גם אתם מתכננים להפתיע את העובדים, הבוסים, החברים או קרובי המשפחה במשלוח מנות מפנק, תשכחו מאוזן המן מתפוררת, עוגייה עבשה ומסטיק שנדבק לקרטון – בואו לקבל רעיונות שווים למשלוח שכולם ישמחו לקבל.
יום האישה 2025: 5 שפיות מובילות על קצה המזלג
שיראל ברגר, רינה פושקרינה, מיכל אפשטיין, רחל בן אלול ואביבית פריאל עונות על ארבע שאלות, שמוכיחות שבסוף, אוכל טוב זה בעיקר אנרגיות, עבודה קשה, משמעת והרבה כישרון.
טיקטוק אמר שזה טעים: המסעדות שהפכו וויראליות
פעם מסעדות היו צריכות לעבוד קשה כדי לצבור מוניטין, היום כל מה שצריך זה סרטון אחד נכון בטיקטוק. אז איזה מקומות הצליחו להפוך ללהיט רשת – ולמה זה כל כך מגניב?
Eat Big: המסעדות השוות שנפתחו בביג פאשן גלילות
מתחם הקניות החדש ביג פאשן גלילות מביא איתו חוויית שופינג, אוכל ובילוי שהכרנו עד כה רק מטיולים בחו"ל. חוץ מחנויות בגדלי ענק, תוכלו למצוא שם גם לא מעט מסעדות ובתי קפה נוצצים ושווים. אז מה מחכה לנו שם, ומה אסור לפספס?
נחמה וחצי או קפה פופולר - איפה אוכלים הסלבס שלנו?
הם מתחבאים מאחורי משקפי שמש כהים, מזמינים בשקט, ומקווים שאף אחד לא יזהה – אבל לנו יש דרכים לדעת! יצאנו לבדוק איפה הכוכבים באמת אוהבים לאכול, ואפילו טעמנו (בשבילכם, כמובן). הנה המסעדות הכי נחשקות – בלי לחשוף שמות, אבל עם הרבה טעם!