כמו בכל חג, גם הפעם אנו נאלצים לעשות את העבודה הקשה הזו של לאכול במסעדה ולהמליץ עליה בפניכם. כן, זה קשה לבלות במסעדות משובחות. בני המשפחה מתרגלים לרמה גבוהה של אירוח ומצפים מכם שתגישו להם בכל ערב מנות משקעות ברמה דומה, ואם אפשר, בחיוך סבלני של מי שמרוויחה מכם טיפ בסוף הערב, ולא זו שהולכת אחריכם כמו משרתת עגומת פנים הממלמלת לעצמה למה אתם משאירים מגבות על הרצפה, ואומרת תודה בחיוך רפה כשאתם מואילים בטוב ורוב אצילותכם להכניס את הכלים לכיור, תוך פיזור מבטים של "תראו איך אני עוזר בבית".
אבל די לדבר על טבחית הבית, כשגם בסוכות הנוכחי המסעדות האהובות עלינו פתוחות כרגיל. כן, חלקנו אולי בחופש, אבל השפים שלנו לא. ולכן, במקום להתמרמר בבית אפשר בכיף להתמרמר במסעדה (איך הם הגיעו לטעמים כאלה? ולמה פה כולם אוכלים עד הסוף?), ופשוט לשחרר את פיית הכלים, הבישולים והניקיון לחופשי.
אז כן, סוכות הזה לא בדיוק החג הקסום שאנו חווים בכל שנה. המלחמה עדיין פה במלוא עוזה, הטילים עדיין שורקים לנו מעל הראש משל היינו נערת זוהר בסיקסטיז, וכל יציאה מהבית כרוכה בפרידה נרגשת ודרמטית מכל מה ומי שאנחנו רואים בדרך, כולל השכנה התמהונית שכבר שיכפלה בסתר מפתח לבית שלנו, וכשאנחנו מבלים במסעדות הטובות היא יושבת לה באמבטיה שלנו ומעשנת סיגר.
ובכל זאת. חג. צריך למצוא את השמחה בלב שלנו, גם אם זה בכוח, וליהנות. דרך אגב רוב המסעדות מהוות מקום בטוח מבחינת מרחב מוגן זמין וקרוב, כך שזה לא רק בילוי טעים וכייפי, אלא גם בילוי בטוח.
אז סוכות 2025, מתחילים!
כמיטב המסורת, מסעדת Baba Yaga מזמינה אתכם לחגוג את סוכות באווירה ייחודית של מוסיקה, טעמים ויין משובח ללא הגבלה. במהלך חג הסוכות יהפוך חלל המסעדה לבית חם למוסיקת ג’אז חיה, בהשתתפות כמה מהאמנים הבולטים ביותר בסצנה המקומית.
הקהל יוכל ליהנות מתפריט מזרח־אירופי־ים תיכוני עשיר, לצד יינות מובחרים, כשברקע צלילים מרגשים בביצועים מקוריים של מיטב המוסיקאים.
לוח ההופעות:
 • 08.10 – הטריו של מיכאל מילטון (קלידים)
 • 09.10 – הרביעייה של מתן קליין
 • 11.10 – אורחת מיוחדת: הזמרת מיכל שפירא
 • 12.10 – הטריו של טל ורון (סקסופון)
 • 13.10 – הטריו של יונתן ריקליס (קלידים)
בין אם אתם חובבי ג’אז מושבעים או מחפשים ערב חגיגי עם אווירה קסומה – זה המקום לחוות חיבור מושלם בין מוסיקה חיה, קולינריה מוקפדת וחגיגת סוכות בלתי נשכחת.
העלות הינה 98₪ וכולל את הופעת הג׳אז וטעימות יין ללא הגבלה כל הערב.
מהרו לשריין מקום בלינק המצורף:
https://eventbuzz.co.il/lp/event/yrmmw
מספר המקומות מוגבל
מסעדת מונא, השוכנת בבית האמנים בירושלים, מציעה חוויה קולינרית יוצאת דופן. תחת הנהגתם של השפים המוכשרים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, המסעדה משלבת בין המטבח הצרפתי והאיטלקי ביצירתיות רבה. התפריט המשתנה מציג מנות קלילות ואסתטיות, המשקפות את חזונם הייחודי של השפים ואת הטעמים העכשוויים של הבירה. אם אתם מחפשים מקום לדייט לוהט, יום נישואין או סתם בילוי זוגי - האווירה הרומנטית והעיצוב המרשים הופכים את מונא לאחת המסעדות המובילות והכי מתאימות לכך בירושלים.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
ארטישוק ירושלמי עסיסי מבושל בציר פרמז'ן עשיר ומושחם על גריל פחמים, מוגש על מצע תרד רענן ושעועית ירוקה פריכה. טעמים עמוקים ומרקמים מפתיעים בכל ביס.
שיפוד לשון בקר עסיסי בזיגוג מיסו מתקתק, צלוי לשלמות עם שכבה פריכה מבחוץ ובשר מתפרק מבפנים. מוגש לצד עלי חרדל פיקנטיים וביצה רכה קטיפתית.
אנילוטי תירס, חמאת מרווה. פרמג'יאנו רג'יאנו - טעים, פריך, כמו לאכול ענן.
תקראו לנו משוחדים, תקראו לנו מתפנקים, תקראו לנו איטלקים, אבל פשוט תקראו לנו בכל פעם שאתם קופצים לאמורה מיו בתל אביב. אנחנו מבטיחים להצטרף. מסעדה ותיקה שמצליחה להישאר רלוונטית ורעננה, אווירה ביתית ואוכל איטלקי אמיתי, עם החום המנחם הזה שאופף אוכל שמגיע ממדינות בהן לא רק האוכל יפה, אלא גם כל מה שסביבו.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
התחלנו עם פוקאצ'ה פריכה ומהבילה עם שמן זית, רוזמרין ושום, ועברנו לתפריט הפיצות המפתה שכולל בין היתר:
פיצות קלאסיות כמו פומודורו: קוביות עגבניות בשלות, בזיליקום טרי ושמן זית איכותי, על בסיס לחם קלוי ושומני. טעמי קיץ טריים בכל ביס, קפרזה עם שכבות עגבניות, מוצרלה טרייה ובזיליקום, חגיגה של טעמים איטלקיים קלאסיים.
ליצירתיים שבכם, יש מגוון פיצות יצירתיות כמו פונגי: שילוב מושלם של פטריות שמפיניון, מוצרלה ורוטב עגבניות עשיר, ציה איסבלה - פיצה עשירה בטעמים עם מוצרלה, פרמזן, עגבניות, בזיליקום ורוקט. נונו פפו חריפה וטעימה במיוחד עם מוצרלה, פטה ופלפל ירוק חריף, ציו דינו - פיצה בשרנית עם מוצרלה, נקניק, גמבה ובצל ועוד.
אם אתם בדייט או סתם בא לכם להתפנק, לכו על מנות גורמה כמו ציה פטריציה: טורטליני ורביולי במילוי גבינות עשיר, ברוטב חמאה ושמנת, עם נגיעה של רוטב עגבניות. חגיגה של טעמי גבינות, או ציה פלמיניה: פסטה יוקרתית עם מילוי כמהין וגבינות, ברוטב חמאה ושמנת. חוויה קולינרית מיוחדת.
מסעדה סופר אלגנטית ויפה, שמשלבת מתחם חיצוני נעים מאוד (כן גם בסוכות, מה קרה, מי ישמע אנחנו חיים בסיביר) עם מתחם פנימי מפואר ועם גומחות אינטימיות.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
פתיחים קלים וטעימים
טריקולור: שלושת צבעי הדגל האיטלקי מתעוררים לחיים בצלחת אחת: חציל קלוי, מוצרלה טרייה ועגבניות שרי מתוקות.
קריספי קלמרי: טבעות קלמרי מטוגנות עד הזהבה, פריך מבחוץ ורך מבפנים, מוגש עם רוטב טרטר ביתי.
טרטר טונה אדומה: נתחי טונה אדומה טריים קצוצים דק, מוגשים עם רוטב ייחודי, בצל סגול קצוץ וביצה עלומה. חגיגה של טעמים ים תיכוניים.
פסטות ביתיות
ניוקי ארבע גבינות: כופתאות ניוקי רכות ועשירות, ברוטב שמנת עשיר עם תערובת גבינות משובחת: פרמז'ן, פקורינו, גבינת עיזים וגורגונזולה.
ניוקי פסטו: ניוקי ביתי ברוטב פסטו טרי, עשוי מבזיליקום טרי, שום, אגוזי קשיו ושמן זית איכותי.
רביולי ריקוטה ותרד: כיסוני רביולי ממולאים בריקוטה ותרד טריים, ברוטב רוזה עשיר ופטריות שמפיניון.
רביולי ריקוטה ותרד בראגו דג ים: כיסוני רביולי ממולאים בריקוטה ותרד טריים, ברוטב רוזה עשיר ונתחי דג ים טריים.
ומה עם הקינוחים? למעט האמת, למרות שהיינו מפוצצים לא יכולנו שלא לקחת:
תותים במרינדת לימון וקצפת, טירמיסו, ו קראמבל עם פיסטוק קר ועוד ועוד.
אנחנו נשארים בהרצליה, ועוברים לחלק הדגי יותר בתפריט. כי אם יש משהו שלולה מרטין מצטיינת בו במיוחד, אלה דגים ופירות ים, המגיעים כל כך טריים לצלחת שאם נצטט את הפסיכיאטר פרייז'ר, וטרינר טוב עוד היה יכול להציל אותם. מהים, לצלחת, ובדרך עוברים אצל השף המוכשר שיודע לעשות קסמים. למרות הקסם של הדגים, אסור לפספס את הסלטים ובראשם סלט החצילים, שנשמע בנאלי, אומנם, אבל ככל הנראה הוא עשוי מקורים של פיות.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
סא'ן ג'ק ופילה לברק מדורה: פילה לברק עסיסי ונימוח, צלוי על המדורה לשלמות, מוגש על מצע של תרד עלי גפן, שום קונפי, צ'ילי חריף ולימון כבוש. שילוב טעמים עזים ומעשיר.
שיפוד שרימפס צלוי על הפלנצ'ה, 4 שיפודי יקטורי של שרימפס במרינדה, מוגש על קרם ארטישוק ירושלמי, קרם גזר, סלטון עשבי תיבול
פילה סלמון על מצע פירה: פילה סלמון ורוד ומושלם, מוגש על מצע פירה אוורירי וקטיפתי, ברוטב חרדל שמנת עשיר ומפנק. דובר סול בשום חמאה ויין: דג דובר סול מבושל בזהירות בשום, חמאה ויין לבן איכותי, עד לנקודה המושלמת של עסיסיות.
במרינה של אשדוד תמצאו את מסעדת סושי ים, המשלבת בין מטבח יפני איכותי לנוף ימי מרהיב, ויוצרת חוויה שקשה לשכוח. המנות ב"סושי ים" מוכנות בקפידה, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ומשובחים. הטעמים והמרקמים מזכירים את המסעדות המובילות בטוקיו, ומביאים את יפן הישר לחוף הים התיכון. ואם זה לא מספיק, המיקום הייחודי של המסעדה מאפשר לסועדים ליהנות מארוחה איכותית לצד נוף עוצר נשימה של הים והמרינה. חובה לציין שלמרות המיקום היוקרתי, מדובר במסעדה המציעה מנות סופר איכותיות במחירים המתאימים לכולם, ולכן אפשר להזמין עוד, ועוד, ועוד... אז אל תשפטו אותנו.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
טרטר סלמון, אבוקדו וצ'ילי: מנה מרעננת המשלבת קוביות סלמון טרי, אבוקדו קרמי וצ'ילי לתוספת חריפות עדינה. מוגש בצורה אלגנטית כמנת פתיחה.
מאקי אבוקדו: רול סושי פשוט וטעים עם מילוי אבוקדו קרמי ומיונז יפני, עטוף באצת נורי.
מאקי מלפפון: רול סושי קלאסי עם מלפפון פריך ושומשום, מספק טעם רענן וטקסטורה נעימה.
גיוזה עוף וגיוזה ירקות - מה עוד יש להוסיף? שלמות.
מסעדה הודית עם תפריט סופר עשיר ומגוון, המציעה מגוון עצום של מנות טריות מפוצצות בטעמים אותנטיים, החל ממנות בשריות עסיסיות ועד למנות טבעוניות מלאות חיות. כל מנה היא יצירת מופת קולינרית, המוכנה מחומרי גלם טריים ואיכותיים, ומבושלת לפי מתכונים מסורתיים.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
עוף בלימון, עוף באננס, עוף חמוץ מתוק - סימפוניה של טעמים עם איזון מושלם.
דל מקני - תבשיל עדשים שחורות פרשי
נאן עם בקר - הזמנו את זה שלוש פעמים!
בנקודת המפגש הקסומה בין חולות המדבר הזהובים למי ים המלח הכחולים, ניצבת "אסאדו במדבר" - יהלום גסטרונומי המשלב מטעמים עשירים עם נופים מרהיבים. מוקמת בשער היישוב אבנת, מול החוף הצפוני של ים המלח, המסעדה מזמינה את אורחיה למסע קולינרי ייחודי על רקע אחד הנופים המרשימים בישראל.
תחת הנהגתם של השף אליהו פישקל, אשף המטבח, ונתנאל שלזינגר, מומחה בתחום התיירות, "אסאדו במדבר" מביאה את אומנות הבשר המעושן אל לב השממה. שיתוף הפעולה ביניהם יוצר הרמוניה מושלמת של מאכלים משובחים ואירוח יוצא דופן.
התפריט העשיר, המבוסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים, מדגיש את סגנון האסאדו המסורתי. צוות מסור ומקצועי מעניק שירות חם ולבבי, התורם לאווירה הנינוחה והמזמינה.
הנה כמה מנות שדגמנו עבורכם:
ספריבס טלה- 400 גרם +תוספת לבחירה
אנטיפסטי - מיקס ירקות על הגריל
פלטת בשרים ועוד
אם אתם רוצים לאכול בחוץ וגם לשבת בסוכה - הנה כמה אופציות מעולות!
התענגו על הארוחה החגיגית שלכם בסוכה המעוצבת היפה של לוצ'נה! המסעדה הפופולרית בממילא פתוחה בכל ימי החג ומציעה חוויה קולינרית איטלקית מושלמת תחת סכך מיוחד. בואו ליהנות מהפסטה, הפיצה והמנות הטריות של השף המוכשר, באווירה חגיגית ומיוחדת של החג.
לחם בשר הרצליה ופתח תקווה - שני הסניפים של הרשת האהובה פתוחים בסוכות, ומציעים הנאה מושלמת - כל מנות הבשר המפורסמות של הרשת כמו סטייק פילה בקר, סטייק אנטריקוט, סינייה טלה ועוד ועוד ועוד - הכל בסוכה מזמינה ונעימה. חוויה אותנטית של טעמים משובחים בתוך אווירת החג המיוחדת.
בי פי, רשת המסעדות הישראלית הפופולרית, מבינה את הקהל שלה, ובמיוחד מה הוא רוצה. בהתאם, כל סניפי הרשת, למעט סניף חורב - יהיו פתוחים כל ימי החג. בואו לחגוג בסוכה המעוצבת ולהתענג על התפריט הישראלי הפופולרי - סיגרים במילוי בשר, הכריכים המפורסמים, בלופי שווארמה ועוד, ועוד...
שיאן - המסעדה האסייתית הכשרה המובילה פתוחה בחג! חוו את השילוב המושלם של טעמי אסיה עם רוח החג בסוכה המיוחדת של המסעדה סושי, ווקים ומנות אסייתיות מגוונות מחכים לכם תחת הסכך החגיגי, וזה בטח לא משפט שאתם יכולים להגיד בכל יום!
רשל בנמל תל אביב, המסעדה המפוארת בנמל ת"א המשקיפה לים הכי פוטוגני בארץ, פתוחה וזמינה גם בימי החג, ומזמינה אתכם להתענג על המטבח הישראלי המודרני, המנות הגורמה והקוקטיילים השווים, בסוכה הכייפית של המסעדה. 
אז - בואו להזמין מקום ולחגוג כמו שצריך!
טעמו את הקסם של חג הסוכות בבית קפה בוטיק חלב ודבש, פנינה קולינרית הממוקמת בשכונת הגבעה הצרפתית המקסימה. גם השנה חלב ודבש מזמינים אתכם לחגוג בסוכה מעוצבת ויפהפייה, תוך שאתם נהנים ממטבח אמריקאי איכותי עם כשרות מהודרת בהשגחת הרב רובין. תחת ניהולה המסור של גברת הדסה שלאמע, המקום מציע חוויית אירוח ייחודית ואווירה חמימה ומשפחתית שמחברת בין המסורת החגיגית לבין הנאה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר. הסוכה משלבת עיצוב חגיגי עם נוחות מקסימלית, ומאפשרת לכם לקיים את מצוות הישיבה בסוכה תוך שאתם נהנים מתפריט עשיר המשלב טעמים מסורתיים עם טוויסט מודרני. בין אם אתם מחפשים ארוחת בוקר מפנקת עם פנקייקים אוורוריים וקפה ארומטי, ארוחת צהריים עסקית, או פשוט רוצים להתפנק במאפה טרי ולשבת באווירה חגיגית - חלב ודבש הוא המקום המושלם עבורכם.

צילום תמונת שער: באדיבות מסעדת קלאטה 15
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
 
 אכלו לי שתו לי – חדשות האוכל
המדור האהוב עליכם חוזר ובגדול! מדי שבוע נספר לכם על המנות החדשות, התפריטים המרעננים והשדרוגים המעניינים שקורים במסעדות הטובות של ישראל - כי תמיד יש מה לגלות

 
 טעימה מכל עולם: למה כולם מדברים על ארוחת טעימות?
ארוחת טעימות לזוג, למשפחה או סתם לחבר'ה - ארוחת טעימות מומלצת היא תמיד משהו שבא בטוב, אז למה שלא נמצא לכם מסעדות עם ארוחת טעימות משובחת?

/191/a11e6fe842324186ad8ed03bd425ff43.jpg) 
 עגלות קפה: מיוחד ליום ההליכה הבינלאומי
היום ה - 26 באוקטובר, ואם לא ידעתם, זהו יום ההליכה הבינלאומי. לצעוד זה כיף ובריא, ועם קפה בדרך, הכל יותר טוב. עגלות קפה משובחות במסלול ההליכה שלכם - הנה סקירה מקיפה

 
 הסתיו כבר פה: שוק התקווה מסעדות ביתיות וטעימות
מסעדות ביתיות, זולות וטעימות בשוק התקווה

/c76c410e6e09463b996ee7ebc469be24.jpg) 
 מסעדות בריאות בתל אביב - כי אחרי החגים כבר כאן
מסעדות עם אוכל בריא כבר מזמן הפכו לטרנד נחשק, ומציגות תפריט יוקרתי, טרי, טעים ובעיקר, מאוד בריא, במיוחד עכשיו,אחרי החגים ואחרי הזלילות. איפה נמצא מסעדות בריאות בתל אביב, ואיפה יהיה לנו הכי טעים? הכתבה שעושה לכם כיף בבטן אבל גם בלב

 
 פסטיבל התמר 2025: מה שומעים ומה אוכלים?
מוזיקה, הופעות ואווירה טובה זה מעולה, אבל מה עם אוכל?

 
 ארוחות חג ראש השנה 2025 במסעדות או משלוחים
דגים, אוכל יהודי, רוסי או יוקרתי? לקראת ערב ראש השנה 2025, בחרנו את ארוחות החג המושלמות של מיטב המסעדות עם סעודות מפנקות ומשובחות לערב חגיגי שתזכרו לנצח!
