עוד ששאר העולם עבר כבר מזמן למאנדיי והשאיר את סאנדיי כמושג שמח (תחשבו) על זה, הם קוראים לגלידה "סאנדיי", עד כדי כך הם אוהבים את היום הזה), אצלנו הוא שם נרדף לשביזות, כולל הכינוי "יום רשעון", האזכור הבלתי נשכח אצל פוליקר
יום ראשון הוא יום בעייתי. הוא מחזיק על כתף אחת שלו את הסופ"ש שהיה ונגמר, שלא משנה כמה נהנית בו, זה לא היה מספיק, ועל הכתף השנייה שלו את שאר השבוע, כולל אלף משימות בעבודה ועוד שבע מאות סידורים אישיים שבחיים לא תספיק. בעוד ששאר העולם עבר כבר מזמן למאנדיי והשאיר את סאנדיי כמושג שמח (תחשבו על זה, הם קוראים לגלידה "סאנדיי", עד כדי כך הם אוהבים את היום הזה), אצלנו הוא שם נרדף לשביזות, כולל הכינוי "יום רשעון", האזכור הבלתי נשכח אצל פוליקר "יום ראשון דיכאון", וכמובן, "אני לא בוכה, נכנס לי קצת יום ראשון לעין".
אז מה עושים? יוצאים. דווקא ביום ראשון. המקומות יחסית ריקים (אני מעדיף), הצוותים במסעדות ובברים קלילים יותר ויש להם יותר זמן אליך, אבל הכי חשוב – השבוע מתחיל בטוב. זו גם לא פעולה מסובכת במיוחד – מזמינים מקום, יוצאים, יושבים, אוכלים, שותים, ושלום על ישראל. למשימת יום ראשון הספציפי הזה, הלכנו על שילה, מוסד קולינרי מכובד ומוכר, "המטבח מתמקד בחומרי גלם טריים ואיכותיים", כתוב באתר, ואני בסוף יום ראשון מרגיש כמו חומר גלם מעוך וממש לא רענן, מקרה קלאסי של היפוכים נמשכים, אז מרגיש לי שהבחירה נכונה.
כמה שאני אוהב אוכל טעים, ככה חשוב לי קודם כל להרגיש בנוח. ושילה היא פרימיום, אבל מאוד מאוד נגיש – המיקום (בן יהודה, רחוב שבכיף הייתי קונה במונופול ובונה בו מלון, ומצד שני, הוא אתר בנייה עם צפי סיום עבודות ב-2391), הצוות (חייכני ברמה אחרת. אולי דווקא בגלל שהיה יום ראשון, מלצרים חיים הפוך מכולם), וגם התפריט, שהוא רמה סופר גבוהה עם חומרי גלם ושילובים חכמים, אבל בסוף מציג מטבח שכל אחד יכול ליהנות ממנו, צלול, ברור, מאוד מזמין. לא מנות שצריך גוגל טרנזלייט כדי להבין. אוקי, הגעתי, ו... בא לי להזמין הכל. אז בגדול, זה מה שקרה.
טטאקי טונה אדומה עם סברס ושאלוט מקורמל. צילום: ליאור נויפלד
אני לא אוכל כשאני רעב. אני אוכל שיש סיבה, והתפריט של שילה הוא יופי של סיבה. הלכנו על קונספט בלי בשר ובלי פירות ים, וקיבלנו לשולחן מיקס מושלם:
מה דעתי על האוכל? שלמות, באמת. מנות מדויקות, כייפיות, כל ביס עושה שמח, סורבה קמפרי על קרפצ'יו טונה אדומה פור גאד סייק, זה מושלם, והטרטר עטוף באבוקדו זו מנה שאני מוכן לאכול כל יום כל השנה. אבל אני מזכיר שלא בשביל זה באתי, באתי ליהנות. באתי לשכוח שהתחיל עוד שבוע. באתי לעקוץ את המערכת. וכן, זה עבד, 2 מלצריות מעולות המליצו, צחקו וקשקשו איתנו, והוציאו לנו חלק מהדברים און דה האוס כי היינו חמודים, והקוקטייל גריי גוס בזיליקום ולא זוכר עוד מה עשה את העבודה, והכל זרם בנחת, ושכחתי לרגע שיום ראשון. וזה כל הסיפור. תעשו לכם מנהג קבוע, צאו ביום ראשון, והופ – נגמר השבוע.
מלבי גרניטה פטל, קוויאר פטל ופיננסייר שקדים, צילום: ליאור נויפלד
חג ״לפני המצות״ שמח!
נויפלד מרגיש שלכל פסח יש את לפני פסח, וצריך לחגוג את זה
נויפלד מציג: שישי לווינסקאי
יצאתי לחפש קובה טעים וחזרתי עם מחשבות על החיים
אייל שני עושה גלידה, מה, לא נטעם?
נויפלד הלך לטעום גלידת שף וחזר עם סיפור - ועם אהבה חדשה
באנו להגזים: המשתה המטורף של נויפלד
נויפלד יצא למשתה של 7+1 מנות בפיט מאסטר ושרד כדי לספר למה באים למסעדות
אמורה מיו, אהבה איטלקית
נויפלד יצא לחגוג ולנטיין דיי מוקדם במוסד איטלקי ותיק ואהוב וחזר מאוהב
בירה שותים באהבה או שלא שותים בכלל
נויפלד יצא לשניט לעשות טור על בירות, נקניקיות ונסיעה לברלין בלי לצאת מהארץ
פוד טראק של שבת
נויפלד נסע לגליל ים ליד הרצליה למתחם פוד טראקס וחזר עם ארבע מסקנות על המצב
נויפלד מסכם שנה (גם) קולינרית: 2023 כתפריט מורכב
אם 2023 הייתה תפריט, ככה הוא היה נראה: סיכום שנה קולינרית עם מבט אופטימי לעתיד